הגרגרנית – התחלות חדשות

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. לאכול בוודאי, אבל גם ללמוד, לגעת, להריח ולבשל. כן, אני מאלה שאוהבים לקרוא ספרים שנושאם אוכל או ספרי בישול במיטה לפני השינה (כמו שאומר העזר – לא מדובר בספרי מתח או אימה, אלא בסיפורים שלווים המבטיחים חלומות טובים). לפנטז מה להכין, אבל גם להוציא אל הפועל. ולהשתדל שיהיה שם איזה טוויסט, משהו אחר ולא הסטנדרטי.

אני משחקת ברעיון לכתוב בלוג מזה זמן, אבל דבר אחד היה לי ברור – ידעתי שהבלוג הראשון שאכתוב יעסוק באחת ה"אלילות" שלי מתחום המזון – רות ריישול (כותבים Ruth Reichl, הוגים Rye-Chil. בעברית משום מה קראו לה ריישול ולא רייצ'יל. נו שוין. חכמים ממני כבר אמרו If you can't beat them, join them).לרות ריישול, מי שהיתה העורכת האגדתית של מגזין "גורמה", יש סיפור חיים מעניין והיא כזו שיודעת גם לספר אותו. נו, מאלו שנולדו בזמן המתאים והיו במקומות הנכונים (קליפורניה בשנות ה-70, ניו יורק משנות ה-90). בשלנית מעולה, עיתונאית מזון, מבקרת מסעדות ועורכת המגזין "גורמה". ויהודיה טובה, כבר הזכרתי? בקיצור, מתחשק לי להיות חברה שלה ולשרוץ אצלה במטבח…

רות כתבה כמה ספרים על חייה, משולבים עם מתכונים. שני הספרים הראשונים שלה לא תורגמו עדיין לעברית ומשום מה, דווקא את השלישי בסדרה תרגמו ("שום וספירים", הוצאת גרף). כל הספרים הם הנאה אחת גדולה, שלא מתחשק שתיגמר –  מומלץ בחום!  

אז עם רות בראש, החלטתי לנסות בבלוג הראשון שלי מתכון שעושה טוב בלב ומתוק בגרון, מתוך מגזין "גורמה" אותו היא ערכה. בנובמבר 2009 נסגר מגזין "גורמה", אבל המתכונים שלו נשארו משובחים. העוגה להלן עושה חסד עם כל אוהבי האגוזים למיניהם ומסתירה בתוכה גם הפתעה – ריבת פירות. באופן אישי הייתי חייבת לעשות משהו עם ריבת הקומקוואט שעשיתי מהפירות שהיו לי בגינה, אבל אפשר להשתמש בכל ריבה שאתם אוהבים, עם עדיפות לריבה מעט מרירה ולא סופר-מתוקה.  

צילום: אתר גורמה

 

עוגת אגוזי לוז בציפוי ריבה וקצפת

לתבנית עגולה של 20 ס"מ  

חומרים:  

לעוגה  
125 גרם (1 1/4 כוס) אגוזי לוז
150 גרם (2/3 כוס) סוכר לבן
113 גרם חמאה (חבילה של 100 גרם ועוד קצת) חתוכה לקוביות
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
70 גרם (1/2 כוס) קמח רגיל
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח   

לציפוי  
1 כפית מיץ לימון
150 גרם (1/2 כוס) ריבה (במקור – משמש. יוצא מצוין עם פירות יער או הדרים)
160 גרם (2/3 כוס) שמנת מתוקה
60 גרם (1/4 כוס) שמנת חמוצה
1 כפית סוכר
1/2 כפית תמצית וניל  

אופן ההכנה:  

להכנת העוגה  
1. להכניס אגוזי לוז לתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות, מסודרים בשכבה אחת בתבנית,    ל- 10 דקות. להוציא את האגוזים ולהפריד את הקליפה מהם, בין שתי הידיים. קצת חם, אבל לא נורא. להניח את האגוזים ללא הקליפה להתקרר מעט. לא נורא אם כמה קליפות עקשניות נשארות על האגוזים.  
2. להשאיר את התנור דולק ב-180 מעלות עבור העוגה שתיכנס לשם בקרוב.  
3. לשמן תבנית בחמאה.  
4. להכניס אגוזי לוז עם סוכר למעבד מזון ולעבד עד שהם קצוצים היטב.  

לפני: אגוזי לוז וסוכר

אחרי: אגוזי לוז וסוכר

5. להוסיף לתערובת חמאה, ביצים, תמצית וניל תוך כדי ערבול.  
6. להוסיף קמח, אבקת אפיה ומלח והפעם לעבד בפולסים קצרים, עד שתערובת אחידה.  
7. לשפוך את התערובת לתבנית ולהכניס לתנור ל-30-35 דקות, עד שקיסם המוכנס למרכז העוגה יוצא יבש.  
8. לקרר 15 דקות בתוך התבנית ואז להוציא את העוגה ממנה ולקרר אותה לגמרי (הערה שלי: אם אינכם בטוחים בעניין הוצאת העוגה מהתבנית, השאירו אותה בתוך התבנית מחוץ לתנור עד לקירור מלא שלה ורק אז הוציאו אותה).

לפני: העוגה טרם האפיה

אחרי: העוגה בתום האפיה

להכנת הציפוי
1. לערבב את כפית הלימון בתוך הריבה (זה הופך אותה להיות רכה יותר).
2. למרוח את הריבה על העוגה.
3. להקציף שמנת מתוקה עם שמנת חמוצה, סוכר ותמצית וניל, עד לקצפת ולמרוח אותה על העוגה מעל הריבה.
ניתן להחזיק את העוגה ללא הציפוי כ-4 ימים ללא קירור. לאחר ששמתם את הציפוי, יש להחזיק את העוגה במקרר.

אז קדימה –  לכו להתלכלך במטבח וללקק את האצבעות.
ושיהיה בתאבון…

השוונץ:

ספרים מומלצים לקריאה של רות ריישול, שמשלבים את סיפור חייה עם מתכונים:
Tender at the Bone: Growing Up at the Table (1998),
Comfort Me with Apples: More Adventures at the Table (2001)
Garlic and Sapphires: The Secret Life of a Critic in Disguise (2005) / תורגם לעברית – "שום וספירים" (תורגם לעברית, הוצאת גרף)
Not Becoming My Mother: and Other Things She Taught Me Along the Way (2009)
For You Mom, Finally (2010)

אתר האינטרנט של רות ריישול: www.ruthreichl.com

אתר האינטרנט של מגזין "גורמה": www.gourmet.com

 

Advertisements
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, ספרים, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

3 תגובות על הגרגרנית – התחלות חדשות

  1. בועז הגיב:

    שלום לגרגרנית!
    אם יש לך איזה מתכון לאפיית זמן שהיה מאפשר לי לנסות ולהתנסות עם המתכון אשמח לשמוע!
    וגם – לא פחות חשוב! – מזל טוב ל"גרגרנית" על הבלוג החדש. מי ייתן ותהני ממנו!
    מחבר למשפחת הגרגרנים 🙂 .

  2. ענת הגיב:

    מזל טוב לגרגרנית לפתיחת הבלוג
    נהניתי לקרוא ומבטיחה גם לנסות לבצע

  3. אז גם את מתחפשת כשאת הולכת למסעדות?
    קראתי את שום וסנפירים באחת מגיחותי ללונדון. מקסים.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s