ולקינוח – חלבונים!

אתם מכירים את הילדים האלה שתזונתם היומית מתבססת על שניים – שלושה מאכלים בלבד? או כאלה שלא מוכנים בשום אופן לטעום משהו ש"מריח" בריא, כמו ביצים, בשר, ירקות ופירות? ואת אלה שהטעם, הריח, הצורה או המרקם של מאכלים מסוימים מרתיעים אותם?

פעמים רבות מדובר בילד שלא אוהב כל כך לאכול, אבל הגדילה שלו לא נפגמת – הוא ייפתח לטעמים חדשים מאוחר יותר. אלא שתמיד מקנן אצלנו החשש שמא ילד, שלא מקבל את כל אבות המזון, עלול לא לממש את כל פוטנציאל הגדילה שלו.

וכעת לחדשות המרעישות: אם אתם רוצים שילדכם יאכל מרכיבים "בריאים", כמו חלבונים או סיבים תזונתיים, יש תרופת פלא!

את המרשם לקרפ הבריאות קיבלתי מגיסתי ועם הזמן הוא הפך להיות הבסיס לקרפים ולפנקייקים של שבת בבוקר במשפחה שלי. גם ילדיי הפרטיים אינם יודעים מה בדיוק נכנס לפנקייק, אבל הם אוכלים אותו בשמחה. המרכיבים אינם נראים על פני השטח (אין נקודות שחורות או גרגרים חומים) והתוצר טעים כל כך, גם למבוגרים שאוכלים ה-כ-ל ! לא חייבים להמתיק עם התוספות המוצעות מעל, אבל זה הכי טעים…

אז קדימה – לעבודה! 

 

צילום: "הגרגרנית"
צילום: "הגרגרנית"


מתכון א' – קרפ בריאות (למעשה חביתה משודרגת בלי לקרוא לה כך)

קרפ אחד או כמה מיני-קרפים

1 ביצה
1 כפית קמח מלא
1 כפית נבט חיטה
1 כפית יוגורט טבעי
1 כפית סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
חמאה לטיגון

  • לערבב את כל החומרים היטב במטרפה, עד שלא נשארים גושים.
  • מעמידים את המחבת על האש ושמים בה מעט חמאה.
  • אם רוצים קרפ יחיד, שופכים על המחבת את כל התערובת. אם רוצים כמה מיני-קרפים (ילדים מאוד אוהבים אותם כך), יש לשפוך כף אחת של התערובת ליצירת כל מיני-קרפ (אפשר לשים כמה כפות כאלה במחבת, תלוי בגודלה).
  • להפוך אחרי שהצד התחתון יציב וזהוב.
  • להגיש כמו שזה, או עם סוכר,סירופ מייפל או שוקולד.

 

מתכון ב' – פנקייק בריאות

8-10 יחידות

המרכיבים:

1 כוס קמח (140 גרם) – 1/2 קמח מלא (70 גרם), 1/2 קמח לבן (70 גרם). אני מתחילה בקמח המלא ותמיד "נשפך" לי קצת יותר ממנו, אז אני משלימה עם הקמח הלבן.
1 כפית אבקת אפיה
1 ביצה
1 יוגורט טבעי (מה שיש בבית, אבל לא חלילה 0% שומן)
1 כף נבט חיטה
1 כף סובין
1 כפית סוכר (איזה סוג שתרצו)
1 כפית שמן
1 כפית תמצית וניל
150-100 מ"ל חלב
חמאה לטיגון

צילום: "הגרגרנית"

צילום: "הגרגרנית"

 אופן ההכנה:

  • לערבב את כל החומרים היטב במטרפה, עד שלא נשארים גושים. להוסיף חלב עד שמגיעים למרקם מספיק סמיך, אבל לא מדי – כזה שתוכלו לשפוך למחבת ולא ישפך מדי לצדדים.
  • להשאיר כמה דקות על השיש לפני שמתחילים לטגן, כדי שאבקת האפיה תתחיל לעבוד ולהתפיח מעט את הבלילה.
  • אפשר להשתמש בשתי מחבתות קטנות – כך יהיה אפשר לעבוד ביעילות רבה יותר. שמים על כל מחבת מעט חמאה ומפזרים עם מרית הסיליקון החביבה עליכם. שימו במצקת קטנה מעט מהבלילה במרכז המחבת ותנו לפנקייק להתחיל להתגבש בחלקו התחתון, עד שרואים שהשוליים כבר יציבים ומתחילים להיווצר חורים בפנקייק – זה הזמן להפוך. אפשר עם התרווד ואפשר להקפיץ…
  • להניח בצד את הפנקייקים הגמורים (הם מתקבלים קצת עבים), עד שמסיימים את כל הבלילה.
  • כעת זה לבחירתכם – סוכר, שוקולד, מייפל או בלי כלום. הרבה מפיות לניקוי הידיים והפה ואתם מסודרים לארוחה הזו.

 

בתאבון!

צילום: "הגרגרנית"

 

השוונץ:

  • אפשר להתעדכן באתר גלגול, האתר לרפואת ילדים, בכל הקשור לגדילה ובנושאים חשובים אחרים: http://www.galgoole.co.il/
  • האם ידעתם שילד צריך להיחשף בממוצע כ-20 פעמים למאכל עד שהוא מסכים לטעום אותו? הנה עוד כמה טיפים להאכלה בריאה לילדים (אבל לא רק):
    http://www.shilav.co.il/Baby/Content/InfoCenter/Articles/diet/Articles,277.aspx
  • מומלץ לחשוף ילדים שקשה להם עם נושא האוכל שנכנס להם לפה, להכנת אוכל. יש כעת המון קייטנות / סדנאות בישול שמוצעות לילדים בחופש הגדול. אפשר גם לערוך כאלו סדנאות בעצמכם בבית. הילדים בוחרים מה מתחשק להם לבשל או לאכול ומבשלים אותו יחד. אין כמו קצת עבודה בידיים! הנה דוגמה לסדנה בספייסס:
    http://www.spices-center.com/about_gal.aspx?pid=2508

 

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, ילדים, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על ולקינוח – חלבונים!

  1. Tamar Rymon-Amitai הגיב:

    אהבתי!

    הבן שלי כבר מכור לאוכל שלך…

  2. פינגבאק: פנקייק תינוק | הגרגרנית

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s