לא חוששים מחבושים – חלק ב'

בשוונץ של הפוסט שלי מאתמול "לא חוששים מחבושים" (להלן, חלק א'), הזכרתי גם את המתכון של החבושים הממולאים בבשר, כפי שהובא ע"י גדעון כלימיאן בספרו "המטבח הפרסי". לא יכולתי להתאפק – ניסיתי והתוצאה – חבושים רכים, ממולאים בבשר ואורז, ברוטב מתקתק ונ-פ-ל-א !

לפני שאני נותנת לכם את המתכון המקורי, רציתי לשתף אתכם בכמה מהתובנות הפרטיות שלי:

  1. כדאי לקלף את החבושים, כי זה יותר נעים בפה בלי הקליפה לאחר הבישול
  2. קל יותר לחצות את החבושים ולרוקן אותם מהתוכן, במקום לרוקן את התוכן מהחבושים השלמים. בכלל, תשקיעו בלמצוא מישהו עם שרירים שיעשה את עבודת הקילוף והורקת התוכן של הפירות, כי מדובר בעבודה פיזית לא פשוטה. החבושים האלה קשים…
  3. מומלץ ביותר להכפיל את כמות הרוטב, כי הוא טעים ואין מספיק ממנו.
צילום: "הגרגרנית"

צילום: "הגרגרנית"

חבושים ממולאים – דוֹלְמֵה-יֶה בֶּה

מרכיבים:

6   חבושים בינוניים
1/2 כוס/ות  שמן זית
1 בצל קצוץ היטב
250 גרם  בשר בקר טחון (בשר צלעות, בשר צוואר)
1/4 כוס  אורז – שטוף
1/2 כוס  מים
1 כפית/ות  מלח
1/4 כפית  קינמון – טחון
1/4 כפית/  כמון – טחון
1/4 כפית  הל – טחון
1/4 כפית  פלפל שחור – טחון טרי
1 כוס  מרק בשר
1/4 כוס  מיץ לימון – סחוט טרי
0.5 כוס  סוכר חום
1/4 כוס  חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

  1. מטגנים במחבת עם 1/4 כוס שמן זית את הבצל עד להזהבה, מכניסים את הבשר וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שישנה צבעו. מוסיפים את האורז השטוף, 1/2 כוס מים, כפית מלח, קינמון, כמון, הל, פלפל טחון. מערבבים היטב ומבשלים עם מכסה למשך 15 דקות.
  2. רוחצים היטב את החבושים, קוטמים את החלק העליון – שומרים בצד ומרוקנים את תוכנם. למעטפת של כ-1 סנטימטר בעובייה. בוזקים על כל חבוש כפית סוכר וממלאים במילוי הבשר מחזירים את מכסה החבוש הקטום.
  3. בסיר רחב מניחים את החבושים הממולאים, מוזגים פנימה את מרק הבשר, בוזקים מעט שמן על ראש כל חבוש. מכסים את הסיר במגבת מטבח אשר עליה מכסה הסיר, אוספים את שולי המגבת כלפי מעלה. (כמו בבישול אורז).מבשלים על אש נמוכה במשך שעה.
  4. בקערה קטנה – מערבבים את מיץ לימון סחוט טרי, הסוכר החום, החומץ הבלסמי ומוזגים על החבושים ומבשלים על אש נמוכה כשעה נוספת. מדי פעם אוספים את הנוזלים בכף וזולפים על החבושים כדי שלא יתייבשו. מגישים חם בסיר ההגשה הרחב.
צילום: "הגרגרנית"

צילום: "הגרגרנית"

וניפגש בשנה הבאה.
שנה טעימה לכם!

 

 

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, חגים, ספרים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s