חופשה יוונית – חלק א'

גם לגרגרניות מגיע לפעמים לצאת לחופשה… "קפיצה קטנה" והופ – אנחנו ביוון! גם אחרי כמה ימים בארץ, אני עדיין לא יכולה להירגע מהארץ היפיפיה הזו, שלמרות שהיא כל כך קרובה אלינו, היא מאוד שונה. הרים ירוקים וצוקים מרשימים, נהרות מלאי מים, עצי זית בלי סוף, ים כחול-כחול מעוטר במפרצים וביניהם בתים לבנים עם גגות אדומים או אפורים.

ואיזו שלווה! אמצע השבוע וכולם מתנהלים בנחת. 4 שעות הפסקה בצהריים, לאוכל, משקה קטן ומנוחה. לכולם חיוך על הפנים וכל השלטים כתובים בשפה הלא-מובנת הזו, עם אותיות מעולם האלגברה.

צילום: "הגרגרנית"

צילום: "הגרגרנית"

אז נכון שהיוונים מצויים כעת במשבר כלכלי גדול, אבל לשמחתי יופיו של הנוף לא מושפע מהצרות שלהם. גם המטבח היווני היה מאז ומתמיד מטבח פשוט ולא מתחכם, המבוסס על מוצרים טריים וטובים.

אנחנו התמכרנו לסלט היווני שלהם. לתומנו חשבנו שאנחנו מכירים מהו סלט יווני – הרי הוא מצוי בתפריט של כמעט כל בית קפה בישראל ותמיד הוא ע-נ-ק ומלא בחסה. מסתבר שטעינו! הסלט היווני שפגשנו במסעדות ביוון מורכב ממעט חומרים וחסה – יוק. בקלילות תנסו גם אתם בבית ותתמכרו לפשטות ולטעם!

צילום: "הגרגרנית"

צילום: "הגרגרנית"

 

סלט יווני "אמיתי"

צלחת אחת לשניים (או לאחת רעבה כמוני)

 

החומרים

  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות
  • 1 מלפפון פרוס לעיגולים דקים
  • 1-1/2 בצל שאלוט פרוס לפרוסות דקות
  • 4-5 זיתים – סוג הקלאמטה הולך פה מצויין  (או זן אחר גדול, כהה ומלא טעם)
  • פרוסת פטה צאן גדולה ושלמה (לא ללכת כאן על שום פטה מעודנת או למריחה או 5%. בגלל פשטות המנה חשוב להשתמש בדבר האמיתי!)
  • אורגנו מיובש
  • שמן זית כתית מעולה
     

אופן ההכנה:

  1. שמים בצלחת את העגבניות, המלפפונים, פרוסות הבצל והזיתים.
  2. מניחים מעל הכל את פרוסת הפטה ומפזרים מעל אורגנו מיובש.
  3. מטפטפים שמן זית לפי הטעם. מי שמרגיש חייב יכול גם לסחוט מעל מעט מיץ לימון.

 

זהו – אפשר להסתער!

בתאבון!

השוונץ:

  • אנחנו התמקדנו בביקור הנוכחי שלנו בצפון יוון. רציתי להמליץ על החלק המערבי, המתויר פחות מהאיים של יוון. נכון, לא מדובר בחופשת "בטן-גב" על החוף, אלא בחופשה פעילה יותר, אבל אתם יכולים להחליט עד כמה פעילים תרצו להיות: כפרי זגוריה היפים, ערוץ הויקוס (הנמוך ביותר בעולם, ע"פ גינס) והמנזרים התלויים במטאורה.
  • המלצה חמה: ארוח מושלם בכפר אספרגלי, אחד מכפריה זגוריה, תמצאו אצל אלני המקסימה, בקומפלקס הבתים שלה, הנקראים "Aiolides", ע"ש בנותיו של אל הרוח במיתולוגיה היוונית. כשתגיעו אליה תבינו למה קראו כך למקום שלה.
  • יוון ישר מעלה אצלי באסוציאציות את יהודה פוליקר ואת השירים מתוך "עיניים שלי". לא להאמין שחלפו מאז 25 שנים!
  • יגיעו פוסטים יוונים נוספים בהמשך – צפו לטוב!
Advertisements
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, חו"ל, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

3 תגובות על חופשה יוונית – חלק א'

  1. טליה הגיב:

    הי גרגרנית:
    אוהבת את הכתיבה שלך – כתבי והעלי לאתר בתדירות גבוהה יותר!
    באהבה
    גרגרנית ותיקה

  2. פינגבאק: לונדון כן מחכה לי! | הגרגרנית

  3. פינגבאק: ימי יוון העליזים | הגרגרנית

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s