חופשה יוונית – חלק ב'

חצילים, רבותיי, חצילים! אחרי שאכלנו לשובע בשר על הגריל (הסבירו לנו שזו העונה לכך ביוון), מצאתי את מנת החצילים שלי על אי! לא כזה בודד של רובינזון קרוזו, אבל בהחלט לא אי מפוצץ באנשים. כזה שיש בו הרבה טבע ומנזרים יווניים. וטברנה. וכמה חנויות מזכרות.

ישבנו לשולחן סמוך לאגם ומאחור השקיפו עלינו בעצב דגים גדולים באקווריום הקטנטן של הטברנה. דגי מאכל, כמובן. לצלחת שלנו הם לא הגיעו ואנחנו זכינו לאכול מוסקה נהדרת (מוסקה במלרע), עם הרבה בשר וחצילים ושכבה עבה ורכה של בשמל מעל.

באופן אישי, הליכה למסעדות מכניסה אותי לאמביציות קולניאריות. חיפשתי פה, חיפשתי שם ואחרי כמה ניסיונות ושילובים של כמה מתכונים, הרי היא, המוסקה היוונית שלי.

צילום: "הגרגרנית"

 

מוסקה יוונית שלי

החומרים:

לחצילים:

  • 1-2 חצילים (משקל של כ-500 גרם) פרוסים דק
  • 1 כף מלח
  • מים לכיסוי
  • שמן זית לטיגון

 

לבשר:

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 500 גרם בשר טלה או בקר טחון
  • 1/4 כוס יין לבן או אדום
  • 1 כוס עגבניות מרוסקות
  • 2 כפיות רסק עגבניות
  • 1/2 כוס ציר מרק עוף או בשר
  • 2 כפיות אורגנו יבש
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • מלח, פלפל שחור

 

לציפוי הבשמל:

  • 1 כף חמאה
  • 2 כפות קמח לבן
  • 1 כוס חלב
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 חלמון ביצה
  • 150 גרם גבינת כבשים קשה מגוררת (צפתית קשה או חלומי או אפילו פטה)

 

אופן ההכנה:

  1. החצילים: משרים את פרוסות החצילים בקערה עם מים וכף מלח לרבע שעה. שוטפים ומייבשים היטב במגבת נייר. שמים כף שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את החצילים בשכבה אחת, כמה דקות מכל צד, עד שמשחים. כדאי להוסיף עוד שמן זית בין טיגון סדרת חצילים אחת לבאה אחריה. מוציאים ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן.
  2. הבשר: מטגנים בצל ושום בשמן עד שהם נעשים רכים אך לא משחימים. מוסיפים את הבשר ומערבבים אותו במזלג כדי שלא יווצרו גושים. לאחר שהבשר איבד מצבעו האדום, מוסיפים את היין ונותנים לו להתאדות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את רסק העגבניות, ציר המרק ואת התבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות, עד שהתערובת אחידה אך לא יבשה.
  3. הבשמל: ממיסים חמאה בסיר על אש נמוכה ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב עד שהרביכה המתקבלת נפרדת מדפנות הסיר. מוסיפים את החלב בזרם דק, תוך ערבוב במטרפה. מוסיפים גם את התבלינים ולבסוף את חלמון הביצה (הכל תוך המשך ערבוב) ומורידים מיד מהאש.
  4. אפיה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים בתבנית מחצית מפרוסות החצילים, מעליה שכבה של בשר, שכבה שניה של חצילים ושכבה שניה של בשר. מעל הכל מורחים את הבשמל ולבסוף מגררים מעל את הגבינה. מכניסים לתנור לכ-30 דקות, עד שמתקבל ציפוי זהוב. מוציאים מהתנור, מחכים כמה דקות ומחלקים לסועדים. נותר רק לריב מי ינגב את הרוטב הטעים שנשאר בתבנית.

 

בתאבון!

צילום: "הגרגרנית"

צילום: "הגרגרנית"

 

השוונץ:

  • זוכרים את הסרט המתוק והמצחיק "חתונה יוונית שלי" (באנגלית זה נשמע יותר טוב: My Big Fat Greek Wedding")? משפחה יוונית במיטבה: "כי בחורות יווניות טובות צריכות לעשות שלושה דברים בחיים: להתחתן עם בחורים יווניים, להוליד תינוקות יווניים ולהאכיל את כולם עד יום מותן". נשמע מוכר, לא?
  • הכרתי לראשונה את הזמרת חאריס אלקסיו דרך שמעון פרנס, המשדר מוסיקה יוונית בגלי צה"ל, כמעט מדי יום בשעה 18:00. קול חם וצרוד ואג'נדה פוליטית הם שילוב טוב גם ביוונית, נכון? בארץ מכירים אותה מהשיר "אילו הייתי איתך" .
מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, חו"ל, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על חופשה יוונית – חלק ב'

  1. נעמה הגיב:

    תודה 🙂
    הכנתי לארוחת הערב.

  2. פינגבאק: ימי יוון העליזים | הגרגרנית

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s