יום הולדת ליועזר

מסעדת יועזר בר-יין חוגגת 15 שנה להיווסדה, למרות שנדמה שהיא איתנו הרבה יותר זמן. המסעדה, בבעלותו של שאול אברון, עיתונאי בעברו ומסעדן בהווה, ייחודית כמו בעליה. היא ממוקמת בבית יפואי עם קירות עבים ותקרות מקושתות, פסיעה מהשעון ביפו. אין ספק שלאברון כמה תרומות משמעותיות לנוף הקולינארי הישראלי, מה שבא לביטוי באוכל הנפלא וביין המשובח שהוא מגיש במסעדה.

צילום: אורן שלו, אתר המסעדה

צילום: אורן שלו, אתר המסעדה

לכבוד יום ההולדת המיוחד של המקום המיוחד הזה, לא התאפקתי והזמנתי מקום במסעדה והפעם הרהבתי עוז והוספתי גם את הילדים לחגיגה. יש שיגידו שמדובר בחינוך לפלצנות מגיל צעיר, אבל אני מאמינה שארוחה טובה היא חלק מהשקעה בקולטורה. אי אפשר לתת לילדים לאכול אותו דבר כל יום (מי הזכיר שניצל?) ולדרוש מהם לפתח חיך אנין כשהם מתבגרים. הם יכולים לאכול בדיוק כמונו. לפעמים זה עובד ולפעמים פחות. במקרה של הטף הפרטי שלי, זה מתחלק בין העובד ללא עובד.

יועזר, שבת, שעת צהריים. הגישו לנו שני תפריטים – תפריט בראנצ'ים של סופשבוע ותפריט יועזר בקטנה. אחר כך הבנו שבקטנה זה לא רק במחיר, אלא גם בגודל המנות… לא הופתענו – אנחנו מכירים ומוקירים את יועזר בר-יין, למרות שבדרך כלל הקפדנו לאכול שם על חשבון העבודה. חייבים לציין שלאורך השנים האוכל שם מעולם לא נפל באיכותו ואם רצינו אוכל ויין מצויינים (בעיקר בסגנון צרפתי) וארוחה מלאת אוירה – יועזר ענה על מבוקשנו.

אז מה היה לנו שם:

צילום: "הגרגרנית"

צילום: "הגרגרנית"

מתפריט "בראנצ'ים של סופשבוע":

  • פתחנו בשני קוקטיילים – בלאדי מרי ומימוזה, להתחלה נעימה.
  • קיבלנו צלחת עם כמה טעימות של סלט עגבניות פיקנטי וטעים, סלט תפוחי אדמה וקלחון תירס על הגריל. כמובן – איך שכחתי את פרוסות החלה וגוש החמאה הצהוב והאדיר, שלא היתה בידינו ברירה אלא לחסלו. כאלה אנחנו – לא משאירים שבויים…
  • סטייק & אגז – נתחי אנטריקוט ושתי ביצי עין בציר בקר. כמה נפלא שזה נשמע, ככה זה טעים. הבשר והביצים תרמו ביותר לרמת הכולסטרול הלא ממש נמוכה של הארוחה הזו. אבל מי סופר… ניצחה בגדול מי שהזמינה את המנה והיא שמרה עליה בקנאות.
  • אגז בנדיקט – ביצים עלומות על טוסט עם סלמון מעושן (אפשר לבחור גם האם) ורוטב הולנדייז. בשלב הזה כבר לא הזכרנו את העורקים הנסתמים…

 

מתפריט "יועזר בקטנה", שהוא תפריט הקלאסיקות של יועזר במידות קטנות, הוספנו:

  • אטריות 40 חלמונים עם חמאה ופרמזן. במילה אחת – שחיתות.
  • פולנטה מתירס טרי עם ביצה עלומה וכמהין – צלוחית קטנה שכולה עושר נפלא של טעמים.
  • קרפצ'ו בקר עם גרגרי מלח גס ושמן זית משובח, פשוט וטעים.

 

ולקינוח:

  • עוגת שוקולד בלגי – ילדים חולים על שוקולד. בינינו, גם ההורים.
  • קרם קרמל – מנה נוסטלגית וקלאסית.
  • סורבה יוגורט בשמן זית עם קליפות הדרים – מנה אקספרימנטאלית ומרעננת, שאכל האנין

 

תובנות:  טעים, טעים, טעים! יקר, יקר, יקר!   

 

השוונץ:

  • רציתי להמליץ גם על שני ספרי הבישול אותם כתב שאול אברון יחד עם ישראל אהרוני:  מבשלים בשר ו- בישול איטלקי. שניהם הופיעו בזמנו בשתי גרסאות – כשרה ולא כשרה והם טובים ועדכניים גם היום, לאחר למעלה מ-20 שנה.
  • דרך טובה לקחת את הילדים למסעדות היא בצהריים, בעיקר אם חולקים כמה מנות מהתפריט המוזל. ואם הם עדיין בגיל שהם לא נהנים במסעדות או שאנחנו לא נהנים לרוץ אחריהם מתחת לשולחנות, נזכיר לעצמנו שהעיקר הוא לתת להם להתנסות במגוון טעמים ובשמות חדשים של מנות. אפשר גם בבית.
מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, ילדים, מסעדות, בתי קפה, ברים, מקומות, ספרים, עם התגים . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על יום הולדת ליועזר

  1. פינגבאק: יום הולדת ליועזר | סלונה

  2. פינגבאק: שוק יפו בנמל | הגרגרנית

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s