מבשלים בלוגים (תוצרת חוץ)

נכון שהבטחתי? אז הנה החלק השני של הבלוגים שעוסקים בבישול (חלק א – בלוגים מתוצרת הארץ כבר פורסם פה) והפעם – תוצרת חוץ. כולנו מבינים שמדובר במשימה בלתי אפשרית ומכיוון שאני לא שוורצנגר, לא ברוס ויליס ואפילו לא מקגייוור (למי שעוד זוכר), לא אוכל להקיף את כל הגלובוס בחיפושיי אחר בלוגי אוכל שווים.

מה שתמצאו להלן זה קומץ, ממש "על קצה המזלג" (איזה יופי של תרתי-משמע…) של בלוגים שאני אוהבת לקרוא ולמצוא בהם רעיונות לבישול. כמו שאתם בטח יודעים, בלוגי אוכל טובים נמדדים לא רק באיכות המתכון, אלא גם בסיפור שמאחוריו. הרי בישול מתחיל בבטן ומסתיים בבטן ואם הסיפור לא מעניין ומדגדג לך בקישקעס, לא משנה כמה המתכון טוב. 

ושוב, גם הפעם לא הצלחתי לרדת מהעשרים פלוס…

הכינו את הקליק בעכבר והרוק בפה ותלחצו על הקישורים. ההנאה מובטחת!

באנגלית:

101 cookbooks – בלוג שמתאר בדיוק את הדילמה שלי ושל כל מי שיש לו ה-מ-ו-ן ספרי בישול. זה כיף לקרוא אותם ולסמן את המתכונים שנראים לנו טובים, אבל בסופו של דבר, אנחנו לא ממש מבשלים מהם, לפחות לא מעבר לפעם האחת. אז במקום לקנות עוד ספר, אולי נתחיל לבשל מאלה שיש לנו? טוב, לא התכוונתי באמת שלא לקנות עוד ספרי בישול, אבל זה טוב בתור רעיון… הבלוגרית היא גם צלמת במקצועה וזה ניכר בבלוג שלה.

Cannelle et Vanille – בלוג מקסים, עם ניחוחות קינמון ווניל, אבל לא רק: צילומים משגעים והרבה מתכונים טעימים ועונתיים.

Caviar and Codfish – עוד בלוג מיני רבים, ששמו הוא שילוב של שני מיני מזונות… בלוג עם מתכונים טובים וצילומים מצויינים.

Chocolate & Zucchini – אני מאוד אוהבת את הבלוג הזה, בעיקר את "הפתגמים האכילים" שבו – ניבים וביטויים שבאים מעולם הבישול והאכילה, בצרפתית ובאנגלית (כותבת אותו פריזאית שכותבת באנגלית). תתפלאו לגלות המון ביטויים שתורגמו לעברית. למשל: "צפופים כמו סרדינים" או "להוסיף שמן למדורה" ועוד הרבה אחרים.

David Lebovitz – קונדיטור אמריקאי (בוגר Chez Panisse) שחי את החיים הטובים בפריז וכותב את רשמיו ומרשמיו משם. הוא כבר כתב כמה ספרי קינוחים ידועים ופרסם מתכונים במגזיני האוכל המובילים בעולם. בלוג של מקצוען!

Delectable Deliciousness – עוגות וקינוחים שנראים מעולה בצילומים של ג'יימי עצמה. ממליצה להכין לכל מי שלא חס על הגזרה ולהסתכל לכל השאר.

Dorie Greenspan – בשלנית בחסד עליון וכותבת נהדרת. כמה ממפעלותיה הידועים יותר של האישה הזו: כותבת במגזין בון-אפטיט, כתבה ספרי בישול עם שפים מובילים בעולם כמו דניאל בולו ופייר הרמה וקיבלה כמה וכמה פרסים על תרומתה לעולם הבישול. תמצאו ציטוטים ומתכונים שלה בהרבה בלוגים אחרים. מומלץ!

Ezra Pound Cake – הבלוג של רבקה, שהיא קונדיטור במקצועה, אבל כותבת גם על בישול. בבלוג היא נותנת מתכונים, כולל הרבה כאלה לימי "שני-צמחוני". אהבתי גם את שם הבלוג, שהוא שילוב של שם המשורר עזרא פאונד עם עוגת פאונד (שהיא עוגת "טורט" פשוטה, שנקראת ע"ש יחידת המידה, פאונד, של המרכיבים העיקריים שלה – הקמח, הביצים, החמאה והסוכר).

Joy The Baker – בלוג אפיה מקסים, עם האישיות הכובשת והאנרגיות הבלתי נגמרות של ג'וי. שילוב מנצח! היא קיבלה כבר הרבה פרסים על הבלוג שלה. אני מכורה לה.

Kitchenography  – הבלוג המקסים של ג'ולי, שאוהבת לבשל ולהאכיל והיא גם כותבת מצוין. לא צריך יותר מזה.

La Tartine Gourmande– בלוג אמריקאי-צרפתי (כתוב בשתי השפות ע"י האישה החרוצה הזו), עם צילומי מנות ונופים יפיפיים של ארה"ב. בריאות לגוף ולנפש!

Lisa is Cooking – הנה עוד אחת שמכורה לספרי בישול כמוני. ויש לה גם צילומים טובים ומתכונים מגוונים – בשרי, אסיאתי, מאפים, קינוחים ומה לא?

Love & Olive Oil – בלוג זוגי מקסים עם הרבה צילומים מכל מיני מקומות יפים בעולם ומתכונים ביתיים וטעימים שבאים מהמטבח שלהם בטנסי, ארה"ב.

Not So Humble Pie – גם הביישנית מסיאטל לא טומנת ידה בצלחת… היא מביאה לרשת כל מיני מתוקים (בעיקר), מאפים ועוגות.

Ruth Reiclh Journal – בלוג שהוא חלק מאתר שלם עם מתכונים וספרים של האחת והיחידה רות רייצ'יל. מי שהיתה עורכת מגזין גורמה ועסקה כל חייה בענייני אוכל, ממשיכה עדיין להיות חלק מעולם הגסטרונומיה וכותבת על מנות שאכלה במסעדות, על מנות שבישלה ועל אנשים שפגשה. תרשמו לעצמכם בצד – אני חולמת לפגוש אותה יום אחד!

Smitten Kitchen – אני קוראת את דב (Deb) פרלמן מזה זמן רב והיא אחת מההשראות שלי לכתיבת הבלוג. בחורה ניו יורקית (יהודיה מבית טוב) שמבשלת אוכל טעים וביתי ובמודע אינה משתמשת במרכיבים נדירים או כאלה שלא נמצאים במזווה של כל אחד ואחת מאיתנו.

Sophistimom – בלוג של "אמא לא מתוחכמת, שאוהבת מאפים צרפתים ומבטא אנגלי". זה לא מתאים לכולנו? ג'יימי כותבת על אוכל, אבל גם על חינוך ילדים וספרים שהיא אוהבת לקרוא, הכל מנקודת המבט הכנה שלה.

Stylish Cuisine – דיאן גרה במנהטן והיא אמא לארבעה בנים, מתוכם שלישיה אחת (!!!) שיש לה עוד קצת זמן פנוי, אז היא כותבת בלוג על בישול…  למרות שהיא מאוד אוהבת לבשל, ילדיה שונאים לאכול. מוכר למישהו?

Tartelette – הלן היא צרפתיה שגרה בארה"ב. היא כותבת על כל סוגי המאכלים, אבל מתמחה במאפים ללא גלוטן.

The Kitchen Sink – בשלן טוב מתחיל אולי ברחיצת הכלים של אחרים, אבל זה לא נגמר שם… מותק של בלוג!

The Wednesday Chef – בחורה עם אבא אמריקאי, אמא איטלקיה שנולדה וגרה בברלין. נשמע כמו התחלה של בדיחה, אבל נראה טוב בצלחת.

Vanilla Garlic – סוף סוף בלוג גברי, שנכתב על ידי קונדיטור, אבל לא מדובר כאן רק באפיה, כי אם בבישול טוב בכלל.

 

בצרפתית:

B Comme Bon – בלוג משגע עם צילומים מהאגדות ואוכל שנראה טעים, בהגשה שלא מהעולם הזה. צרפתי מושלם!

La Peau d'ourse – "עור של דובה" הוא בלוג יפיפה ויוצא דופן עם איורים וצילומים משגעים! כדאי להיכנס גם אם לא מבינים מילה בצרפתית. ואם מבינים צרפתית – הרווח הוא כפול!

 

בתאבון!

 

השוונץ:

  • לא יודעת אם אתם מהמתמכרים, אבל אני נוטה למצוא את עצמי קוראת שעות על גבי שעות ספרי בישול, בלוגים על בישול ומתכונים שגורמים לי בסופו של דבר לרוץ למטבח לבשל איזה משהו. כי צריך גם לצאת אל העולם האמיתי שם בחוץ  ולתת מזון לאלה שמחכים בסבלנות…
  • כרגיל, אשמח לשמוע איזה בלוגים בינלאומיים אתם אוהבים. שתפו!

 

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מחשבות רציניות על אוכל, עם התגים . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s