סיר הסירים

המותג נאופלם, שהגיע לישראל מקוריאה הרחוקה, החל את דרכו פה לפני כמה חודשים ושינה את שוק כלי המטבח, בעיקר את תחום הסירים ומחבתות. ראשית, לא עוד סירים כסופים כמו שהכרנו מימים ימימה, כי אם סירים בשלל צבעי הקשת – ירוק, אדום, כתום וצהוב (השאלה הקשה האמיתית היא איזה צבע לבחור ולמה צריך להתאים…). אך הנושא המרכזי בו מתמקדת החברה הוא הציפוי הפנימי של הסירים והמחבתות.

רק שתהיו בעניינים: טפלון רגיל זה "ממש, כאילו, אאוט". בכל חנות כלי מטבח תמצאו היום סירים ומחבתות בשלל ציפויים (שמעתם על ציפוי מאבקת יהלומים? ועל ציפוי זהב?), המבטיחים לכם שהמזון לא נדבק לתחתית במהלך הבישול, ללא צורך בכמות גדולה של שמן ולא פחות חשוב – קלים לניקוי. ועוד דבר – לכולם יש ECO  בשם…

צילום: יח"צ

צילום: יח"צ

הכלים של נאופלם מתהדרים בתואר "בריא", שכן הציפוי הקרמי שלהם, האקולון (מה אמרתי לכם? –"אקו"), עשוי מחומרים טבעיים בלבד והוא בעל עמידות גבוהה מפני  שריטות. תחתית המחבת או הסיר מצופה בלא פחות מ-7 שכבות, כך שלמרות שברור שעדיף להשתמש בכף עץ או סיליקון לערבוב המזון בסיר, אם בכל זאת יצא לכם לערבב בכף רגילה, היא לא אמורה לגרום לשריטות.

לא היתה ברירה – הייתי חייבת לנסות את הפלא הזה ולהבין את סוד הציפוי.

בשישי הכנתי תבשיל עוף לארוחת הצהריים – משחימים כרעי עוף במחבת ואח"כ מוסיפים תפוחי אדמה, בטטה, גזר, כרישה, בצל ושום וממשיכים לטגן. מתבלים במלח, פלפל שחור, מעט טימין מיובש ומשקים הכל ביין לבן. זהו – אחרי פחות משעה יש לכם אוכל חם וטעים.

בשבת השקעתי בפאייה – שוב, ארוחה שלמה בסיר אחד: אורז עגלגל, כרעי עוף, נקניקיות ואפילו כמה שרצים מהים, עם קוביות פלפל אדום, בצל, שום וכמה חוטי זעפרן, יין ומים. הסיר היה קצת על הכיריים ויותר מזה בתנור. מעדן!

צילום: "הגרגרנית"

 

תובנות ומסקנות:

  • אחלה סיר. יותר מזה – אחלה ציפוי!
  • לשימוש על הגז וגם בתנור (עם המכסה עד 180 מעלות) – שימושי ביותר.
  • הבטיחו וקיימו: החלק הנעים הוא הניקוי הקליל, ללא מאמץ (שאני אשפשף?…).
  • יחד עם הסיר הגיעו זוג "אזניים" מסיליקון לאחיזת הידיות – מומלץ ביותר לא להתבלבל ולנסות לאחוז בידיות הסיר החמות. מנסיון, זה כואב!!

 

השוונץ:

  • איזה מזל שכל פעם ממציאים דברים חדשים, כדי שלא יהיה לנו משעמם ונוכל להוסיף עוד גאדג'טים לארון המטבח שלנו… הנה עוד כמה אתרים של כלים מעוצבים למטבח (ויש עוד המון ברשת):
  • Josef Josef
  • Kitchenisms
  • Typhoon
  • Guzzini
  • Alessi
  • Fred
  • Pylones
  • יש כלים ואביזרים רבים, אשר מעוצבים ו"חתומים" ע"י שפים טלוויזיוניים, כמו מריו בטאלי, רייצ'ל ריי, ג'יימי אוליבר ואחרים.
  •  את המוצרים של נאופלם ניתן להשיג בחנות המפעל ( נחלת בנימין 113 ת"א) ובחנויות כלי המטבח המגוונות ברחבי הארץ. אני ביקרתי בחנות המפעל וקיבלתי יחס מיוחד, אז אולי אני משוחדת, אבל אתם יכולים לבדוק בעצמכם.
מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, כלים, עם התגים . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על סיר הסירים

  1. נעמה הגיב:

    תתחדשי ותיהני 🙂
    בעלי ניסיון (של יותר משנה) מדווחים שמתישהו זה נעשה דביק וקשה לניקוי. בינתיים אני בוחרת בנירוסטה…

  2. יוני הגיב:

    שפע מדהים שאפשר לבשל עם סירים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s