קקקק-קומקוואט

יש סיבה שהשם שלו כל כך מוזר לנו להגיה – הוא בא מסין! התפוז הננסי, הקומקוואט, חינני בצבעו הכתום המפוזר על פני כל העץ. בזכות הקליפה המתוקה שלו, אני מנשנשת מפירותיו בכל פעם שאני עוברת לידו. אבל מה קורה כשכל הפירות על העץ מבשילים בבת אחת? לא רוצה לשמוע על ריבה, מרקחת או תפוזונים מסוכרים! כמה אפשר עוד מזה?

ובכן, מסתבר שיש עוד המון מנות שאפשר להכין מקומקוואט! ארגון מגדלי הקומקוואט בפלורידה (ארה"ב) הקים אתר מיוחד , בו הוא נותן הסברים על הקומקוואט וגם מתכונים.

צילום: "הגרגרנית"

חברים, השבוע האחרון של ינואר 2011 ייזכר בבית שלי כשבוע הקומקוואט. מה לא ניסיתי? לחם פירות עם קומקוואט, גלידת  קומקוואט, עוגת גבינה עם קומקוואט, עוף עם קומקוואט בסגנון סיני, עוגיות קומקוואט, סלט רוקט עם קומקוואט. טוב, וגם ריבה… בגלל שכל כך מעייף לכתוב כל פעם "קומקוואט", אסיים כאן, אבל אחרוג ממנהגי ואתן שני מתכונים שווים ביותר!

צילום: "הגרגרנית"
צילום: "הגרגרנית"

נכון שנשארו לכם כמה תמרים מט"ו בשבט? המתכון הבא יעשה בהם שימוש. סוף-סוף מתכון עם קומקוואט לסלט ולא לקינוח. כמה פשוט ככה טעים!

סלט קומקוואט, תמרים ושבבי פרמזן

  • 4 מנות
  • חומרים
  • 5 קומקוואטים
  • צרור גדול של רוקט או ארוגולה
  • צרור קטן של עלי פטרוזיליה
  • 2 תמרים (עדיף מזן מג'הול) ללא חרצנים
  • 1/4 כוס פרמזן מגוררת לשבבים גדולים יחסית (אפשר בעזרת קולפן ירקות)
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. חתכו את הקומקוואטים לפרוסות דקות, היפטרו מהחרצנים.
  2. חתכו את התמרים לקוביות.
  3. שימו בצלחת הגשה גדולה רוקט, פטרוזיליה, תמרים, קומקוואט ופרמזן.
  4. ערבבו יחד מיץ לימון ושמן זית, מלח ופלפל שחור ושפכו על הסלט.

עוגת גבינה עם קומקוואט

חומרים לתבנית 20 ס"מ

לתחתית העוגה

  • 120 גרם חמאה
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כוס (140 גרם) קמח לבן
  • 1 כף סוכר

למילוי

  • 1 חבילה גבינת שמנת טבעית (225 גרם)
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 1 חבילה שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 כוס קומקוואט (300 גרם)

אופן ההכנה:

  1. להכנת קומקוואט מרוסק יש לחצות את פירות הקומקוואט, להוציא את הגרעיני ולרסק בבלנדר (אפשר גם במוט הידני). גם לאחר שריסקנו אפשר להוציא גרעינים שהצליחו להתגנב פנימה.
  2. להכנת תחתית העוגה יש לערבב בפוד פרוססור או ביד חמאה, חלמון, קמח וסוכר. לשטח את הבצק על התבנית ולאפות בתנור שחיממנו מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.
  3. להכנת המילוי יש להקציף גבינת שמנת וסוכר, להוסיף את רסק הקומקוואט והשמנת המתוקה, עד לתערובת חלקה ואוורירית. למלא את התבנית, מעל התחתית שהתקררה ולהכניס למקרר עד שהעוגה מתייצבת.

בתאבון!

השוונץ:

  • הנה סרטון שמסביר כיצד יש לאכול קומקוואט, לכל אלה שלא מבינים מה עושים עם הפרי הזה. משעשע…
  • זה ממש מעייף את הפה להגיד קקקק-קומקוואט, כמעט כמו להגיד קקקק-קלאודיוס. זוכרים?
  • עניין אחרון – כבר הרבה זמן אני טוענת שיש להחזיר את יום האם – יום שישי הקרוב, ל' בשבט (6 בפברואר). "מה זה השטויות האלה" עם יום המשפחה? מי מרים את הכפפה?
מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על קקקק-קומקוואט

  1. מאיה הגיב:

    אוי. יש לי עץ מלא ואני לא סובלת את הטעם של זה.
    זה מרררררררר.

    אבל הדברים שהכנת נפלאים. אולי אכין לבעל שדווקא אוהב את הפרי הזה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s