השומר הצעיר

בדומה לחוזרים בתשובה אחרים, גם אני קצת מסיונרית ביחס למזון מסוג מסוים שאני אוהבת היום ושלא אהבתי בעבר. הרי זו ממש "חובה קדושה" לשתף את הזולת בגילוי שלי כדי להראות לו מי צודק (או כמובן את הצד השני של המשוואה, מי טועה…). כך קרה לי עם הכוסברה, הגויאבה והשומר מעוררי המחלוקת.

ממש עכשיו, כשהאביב מתחיל והפריחה בחוץ משגעת, תמצאו בשדות גם את השומר. שומר הוא מן ירק כזה שרבים לא אוהבים, למרות שהוא ממש "משלנו", פה, מהמזרח התיכון. אי אפשר להתעלם מהריח שלו, אשר מרתיע רבים. והטעם… ובכן, הטעם של השומר משתנה – כאשר אוכלים אותו חי, טעמיו האניסיים בולטים; אולם כאשר מבשלים או אופים אותו, טעמיו מתעדנים ומתקבל ירק נימוח ורך, במרקם כמעט של תפוח אדמה, הסופג את טעמיו של התבשיל בו שהה.

למרות שאני מאוד אוהבת שומר בצורתו החיה (אין כמו סלט שומר טרי עם רוטב שמן זית-לימון-מלח גס-פלפל שחור ושבבי פרמזן. בזה הרגע נתתי מתכון "על הדרך"), הנה מתכון עם שומר מבושל, מהסוג המנחם, שמנצל את הערבים הקרירים שעדיין איתנו, לא לזמן רב. עם מעט עלי רוקט וכוס יין לבן טוב אתם מסודרים לארוחת הערב.

צילום: "הגרגרנית"

ריזוטו וודקה ושומר

3 מנות

החומרים:

  • 2 פקעות שומר
  • 1 שן שום קצוצה דק
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום יבש (הפלפל צריך רק לתת טוויסט קטן של חרפרפות בפה ולא להפוך את המנה לחריפה מדי)
  • 1 כף זרעי שומר
  • 1 כף מלח גס
  • 150 מ"ל וודקה
  • מיץ מ-1 לימון
  • 750 מ"ל ציר עוף או מים חמים
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 שאלוט קצוץ דק
  • 200 גרם אורז עגול לריזוטו
  • 60 גרם פרמזן מגורר

אופן ההכנה:

  1. זרקו את אונות השומר (האצבעות שלו) וחתכו אותו לרבעים. היפטרו מהחלק העצי הקשה בתחתית הפקעת ואח"כ פרסו כל רבע לפרוסות דקות. שמרו בצד את עלעלי השומר.
  2. כתשו במכתש את השום, פלפל הצ'ילי, זרעי השומר והמלח למחית.
  3. בקערה קטנה ערבבו את הוודקה, מיץ הלימון ועלעלי השומר והניחו לספיגת הטעמים.
  4. עכשיו מתחילים: במחבת או בסיר שימו חמאה ושמן זית. הוסיפו את בצל השאלוט ובשלו 1-2 דקות בחום נמוך.
  5. הוסיפו את מחית זרעי השומר ואח"כ את פרוסות השומר. תנו לכל תכולת המחבת להתבשל על אש קטנה (כ-10 דקות).
  6. הוסיפו את האורז וערבבו, על מנת לצפות את כל גרגרי האורז בתערובת.
  7. הוסיפו את ציר העוף או המים החמים, כוס אחר כוס, תוך ערבוב מתמיד. הניחו לכל כוס נוזל להיספג באורז לפני שאתם מוסיפים את הכוס הבאה. המשיכו כך עד שהאורז כמעט רך (כ-15-20 דקות).
  8. לסיום, הוסיפו את תערובת הוודקה ותנו לה להיספג באורז.
  9. בדקו שהאורז מבושל בדיוק במידה (אל-דנטה) ופזרו מעל את הפרמזן המגורר.

בתאבון!

השוונץ:

  • "הידיים" של השומר תמיד מזכירות לי ידיים אחרות, אלו מהצילום של רובר דואנו (Robert Doisneau), הצלם הצרפתי הנפלא, אשר צילם את פיקסו עם ידיים מלחמניות. ותראו את המחווה של סטיב מרטין. משגע, לא?
  • איך תבחרו שומר? אל תלכו על הבולבוסים הענקיים, אלא להיפך, על הצרים והקטנים. כך תקבלו ירק צעיר יותר, שטעמו עדין.
  • לשומר יש גם מעלות בריאותיות: ברפואה טבעית הוא נחשב יעיל כנגד דלקות עיניים, קשיי עיכול, כאבי בטן, וכן מעודד יצירת חלב אם.
  • אתם עדיין עומדים בסירובכם לטעום את הירק הזה? לפחות נסו לפזר מעט זרעי שומר בפעם הבאה שאתם מכינים עוף בתנור – זה ישדרג את העוף שלכם ברמות!
מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, אמנות, עם התגים . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s