גם, גם וגם ב"מזללה"

דמיינו לעצמכם את התסריט הבא:

פלשבק: משהו כמו 7 שנים אחורה, אי שם במרכז הארץ, במקום העונה לשם כפר רות, פתחו שני שפים צעירים מסעדת יוקרה בשם "כתית". נסענו לשם לילה אחד כדי לחגוג יום הולדת והגענו למבנה, ספק חממת פרחים ספק לול לשעבר, שהוסב למסעדה. רק תל אביבים מסוגלים לנסוע למקומות כאלה בשביל אוכל… לא זוכרת מנה מסוימת מהמסעדה ההיא, פרט לזה שכולן היו מאוד יצירתיות, מאוד מורכבות ומאוד צרפתיות.

לאחר כ-7 שנים (כאמור לעיל), מאיר אדוני, אחד מאותם שפים צעירים (נו, צעיר קצת פחות), אוחז עדיין במסעדת "כתית", אשר בינתיים עברה למשכנה בלב תל אביב ופותח עוד מסעדה, ה-מקום האיני החדש, שיתן לו את האופציה להגיע לקהל נוסף, לבילוי מסוג אחר, זול יותר? נגיש יותר? יצאנו לבדוק…

מדובר במבנה בו שכנה קודם לכן מסעדת אורקה המצוינת (אחחחח, מי יתנני שוט וודקה עם עגבניות ואויסטר!) הי"ד ואחריה, הארמדילו פינצ'וס. הבר נשאר במקומו, אבל המסעדה התרחבה יותר וכבשה לעצמה עוד חלק בבניין. כשהגענו היו המוני אנשים בכניסה למסעדה. לאחר חשש ראשוני שמא מדובר בתור לכניסה, הסתבר שאלה המעשנים. בהמשך הערב ראינו שזה הטרנד כאן. אוכלים מנה אחת, יוצאים להפסקת עישון בחוץ וחוזרים שוב פנימה. נו טוף…

צילום: "הגרגרנית"

  •  השם: השם מטעה במקצת לדעתי. חוץ מהעברית בצורתה המאונגלזת (למה באנגלית? גוד!…), "המזללה" מזכיר לי שניצל-צ'יפס-סלט בפיתה ולא כך הוא. כל המנות מושקעות והמרכיבים לא פושטים כלל וכלל. זוללים? תלוי עם מי באתם. אני? ברור!
צילום: "הגרגרנית"
  •  לפתיחה: על השולחנות היו בוטנים בקליפתם והם עשו את העבודה עד שהמנות שבחרנו הגיעו לשולחן. התפריט מחולק לארבעה חלקים (מי לא היה פה בצבא?) ומכל חלק דגמנו מספר מנות. מקטגוריה מס' 1, בה מופיעים מיני בצקים, הזמנו חלת שום שהגיעה עם קרם סלק-שמנת וכן קובנה שהגיעה עם שמן זית, עגבניה מרוסקת ופלפל חריף. הקובנה הזכירה לנו יותר בריוש והשום שעל החלה היה יותר שבבי שום עם דבש, אבל מי אנו, אנשי הבצק, שנלין על כך. הלחם והרטבים היו טעימים וחוסלו עד תום.
צילום: "הגרגרנית"
  •  מנות ראשונות: מקטגוריה מס' 2 הזמנו שתי מנות. אחת זרה: סביצ'ה ילו-טייל עם סלט אטריות שקופות ושעועית ירוקה ברוטב אסיאתי, והשניה מקומית: טרטר "פלשתיני" עם שייטל קצוץ וקרם חצילים שרופים. מנת הסביצ'ה והאטריות היתה חביבה, אבל כזו שכבר טעמנו לאחרונה בכמה מקומות אחרים בעיר. השניה, לטעמי מהמנות הטובות יותר בערב, לוותה בגבעות קטנות של יוגורט שמנמן ועוד גבעות ירקרקות (חצילים ירקרקים?) עם טעם עז של כמון.

  •  מנות עיקריות: מקטגוריה מס' 3 הזמנו מנה של פסטה – לינגוויני עם פרורי בריוש (הקובנה מקטגוריה מס' 1?!) עם אספרגוס וביצה עלומה בטמפורה. ציפינו לקבל מנה מנצחת מהסוג המנחם ויצאנו מנחמים זה את זה… קובה סולת במילוי פירות ים במרק סלק עם מולים ובייקון? לא יודעת למה הזמנו את מנת הים-יבשה הזו, אבל לא מצאתי את החיבור מאיר העיניים והחיך. המרכיב היחיד שאהבתי בה היה הבמיה הטריה והדקיקה, שהיתה רק האקסטרה.
  • מקטגוריה מס' 4, זו הסופית כשכבר כמעט אין מקום בבטן, התפתינו למנת קונפי שוק אווז, שלוותה בחיטה מלאה מתקתקה. הבשר היה טעים, רך ושמנוני כמו שציפינו. החיטה… נו, חיטה.
צילום: "הגרגרנית"
  • מתוקים: בשלב הזה היה מי שהציע לקנח באייסברג השכנה. כמה טוב שבכוחותינו האחרונים לא נכנענו. סיקור ראוי חייב היה להסתיים במנות אחרונות וכאן המזללה לא הכזיבה. למנת הצ'ורוס, אותם מאפים מטוגנים וזרויים בסוכר ותבלינים ,התלוו קערית מוס שוקולד מרוכז בציפוי שערות חלבה וקערית נוספת של מלבי עם קוקוס מעל. המרק האקזוטי עם חלב קוקוס, כדורוני טפיוקה ופירות העונה וכדור הסורבה לא הכזיב אף הוא.

השוונץ:

  • מסקנות? קחו בחשבון שהמקום פתוח פחות משלושה שבועות… האוכל היה בסה"כ טעים, אבל המנות עמוסות לעייפה, בנוסח גם, גם, גם וגם. וגם. איפה הפשטות? למה כל כך הרבה מרכיבים במנה אחת? האם זה מוסיף או פוגם במנה? השירות היה חביב אבל איטי בטירוף (חצי שעה למרטיני יבש, שעדיין "בעבודה", בכל פעם שדרשנו בשלומו?). והכי כואב – באוזניים! ברור שנעשתה במקום השקעה ארכיטקטונית, אז איפה המחשבה על אקוסטיקה מתאימה?
  • רוצים לשמוע עוד דעה? בדקו גם אצל זו שלא סוגרת ת'פה, שבעודי כותבת שורות אלה, פרסמה בתאום מושלם גם את חוות דעתה בעניין.
מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מסעדות, בתי קפה, ברים, מקומות, עם התגים . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s