טאקו מקסיקני "צועק" קיץ

כשחושבים על ארוחת צהריים ליום קיץ חם, רוצים משהו קל, טרי ופשוט. הטאקוס האלה ממש "צועקים" קיץ. לי הם תמיד יזכירו ארוחות משפחתיות, כי זה מאוד כיף שכל אחד מקבל טורטיה וממלא אותה במרכיבים שעל השולחן. בופה בסגנון "עשה זאת בעצמך". טאקו מקסיקני קלאסי מורכב מטורטיה העוטפת בשר, עוף או דג, מלווים בגואקמולי, סלסה, גבינה, עגבניות, בצל או כוסברה (ועוד, ועוד).

הבונוס – לא צריך סכו"ם! בדומה לפלאפל שלנו בפיתה, גם הטאקוס נאכלים בידיים, עם כל הטיפטופים הנילווים. פה מצוי הקונפליקט התמידי שיש לי, בין הפיתוי להכניס מקסימום מרכיבים לטורטיה לבין העובדה שיש לה תכולה מוגבלת. הפעם הלכתי על טאקוס מעט שונה מהרגיל. זו לא העונה של האבוקדו, אז מגלים עוד אפשרויות, טעימות לא פחות. אחרי זה אתם ממש חייבים סיאסטה ובערב אולי הטמפרטורות יהיו שפויות יותר.

צילום: "הגרגרנית"

טאקו מקסיקני עם עוף ובטטה

2 מנות

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 פלפלון צ'ילי חריף (אופציונאלי. אפשר פחות ואפשר גם בלי בכלל) קצוץ, ללא זרעים
  • 400 גרם חזה עוף, חתוך לפיסות בגודל ביס
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 בטטה קטנה או 1/2 גדולה
  • 4 טורטיות (2 למנה)
  • 4 צנוניות פרוסות
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט כבשים
  • 1 ליים (אם אין, לימון), פרוס לאורכו ל-4 פלחים

אופן ההכנה:

  1. מזגו 2 כפות של שמן זית למחבת על אש בינונית וכאשר הוא חם, שימו בו את הפלפלון החריף ואת פיסות העוף. תבלו במלח ופלפל שחור וערבבו מדי פעם, כדי שייטגן מכל הצדדים. לאחר שהעוף עשוי, הוציאו אותו לקערה.
  2. מזגו לאותה מחבת 1 כף שמן זית ואז את הבטטה המגורדת. הוסיפו 2 כפות מים ותבלו במלח ופלפל שחור. ערבבו היטב עד שהבטטה מתרככת, כ-5 דקות.
  3. הכניסו את הטורטיות לתנור שחומם מראש וכובה, למשך כמה דקות (זכרו להוציא את הניילונים המפרידים בין הטורטיות…).
  4. הרכבה: הניחו טורטיה על צלחת. מעליה שימו שכבת בטטה מבושלת ואז את פיסות העוף. הוסיפו כמה פרוסות צנונית ופזרו מעל כוסברה קצוצה. על הצלחת הניחו גבעונת של שמנת חמוצה או יוגורט. תפקידם להעשיר את המנה, אבל גם למתן את החריפות שלה. סחטו מעל הכל פלח ליים (או לימון) ועכשיו כל שנותר לכם הוא לגלגל בזהירות את הטורטיה ולתת ביס. ממממ…..

השוונץ:

  • גיוונים: תוכלו להחליף את הבטטה בכרוב לבן או אדום פרוס ואת חזה העוף בפילה דג או פרוסות בשר וכמובן, להוסיף עגבניה ואבוקדו.
  • בוריטו, קסאדיה, פהיטה? הכל מאכלים המבוססים על טורטיה ובתוכה מילוי.
  • ואם אתם מחפשים אחר היין המתאים למאכל זה, הרי שיין שיתאים למאכלים חריפים במקצת צריך להיות מבושם, מתקתק קלות ופרחוני. כרמל גוורצטרמינר הסדרה האזורית 2010 הוא היין בשבילכם – יין לבן חצי יבש, ארומאטי מאוד, המתאפיין בגוון זהוב ירקרק ובניחוחות אופייניים של ליצ'י, ורדים, רחת לקום ופירות טרופיים. בעל גוף בינוני עד מלא, מתיקות עדינה מאוד וחמיצות מאוזנת. להגיש בטמפרטורה של 10 – 12 מעלות. יתאים לדגים, סושי, מנות אסייתיות, מנות מתובלות ועוד. ותודה למירה איתן, מנהלת התקשורת והעיתונות של יקבי כרמל, על ההמלצה.
Advertisements
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, עם התגים . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s