מתכון לשבת: מאפה מתוק-מלוח, כמו החיים

בא לכם להכין משהו לשבת, שישדרג את ארוחת הבוקר ויתן, גם בבית, הרגשה של צימר? הנה מתכון נפלא למאפה מתוק-מלוח. נו, כמו החיים… נעשה שימוש באגוזים ובפירות יבשים שעוד נשארו לנו, כשהחלטנו שזה בריא לנשנש אותם אחר הצהריים (או שמא נשארו עוד מט"ו בשבט? במקרה הזה, בדקו אותם, שהם עדיין טובים למאכל…). וגם – שאריות של גבינה קשה ארומטית. בקיצור, קצת מפה וקצת משם והנה אתם משודרגים. הרשימה נראית ארוכה, אבל אל תיבהלו! זה קל וטעים מאוד מאוד.

מאפה דבלים וגבינה מתוק-מלוח

לבצק:

  • 1 1/4 כוסות קמח לבן (ועוד קצת לקימוח המשטח)
  • 1 כפית סוכר לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית רוזמרין קצוץ (אל תוותרו על זה. זה בדיוק מה שמעשיר את טעם המנה ומייפה את הבצק בנקודות ירוקות)
  • 120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2 כפות מים קרים

למילוי:

  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים
  • 75 גרם סוכר
  • 1 ענף רוזמרין
  • 16 דבלים חצויות לאורכן (כך שיתקבלו 2 עיגולים)
  • 3 כפות קוניאק
  • 1 לימון
  • 50 גרם אגוזי לוז
  • 1 תפוח ירוק חמצמץ מזן גרני-סמית, קלוף, חצוי ופרוס
  • 60 גרם גבינת פקורינו רומנו מגוררת (אפשר להחליף בפרמזן או קשקבל)

לאפיה:

  • 1 ביצה טרופה מעורבת ב-1 כף מים ("ווש")

אופן ההכנה:

  1. להכנת הבצק: שימו במעבד מזון קמח, סוכר, מלח ורוזמרין וערבבו קצרות. הוסיפו את החמאה וערבבו בפולסים קצרים, עד לקבלת תערובת פירורית. הוסיפו 2 כפות מים והמשיכו לערבב רק עד לקבלת בצק (חשוב לא לעבד יותר מדי). אם יש צורך, תוכלו להוסיף עוד כף מים, אבל לא יותר מזה. שימו את הבצק בתוך ניילון נצמד והופ, למקרר למנוחה של שעה.
  2. בסיר קטן, שימו מים, סוכר וענף רוזמרין. הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש וחממו עד שהסוכר נמס לגמרי ונוצר סירופ.
  3. הוסיפו את הדבלים והקוניאק לסירופ, הביאו שוב לרתיחה ובשלו עוד 3 דקות. סגרו את האש ותנו לכל המתוק הזה לעמוד 10 דקות, לספיגת הטעמים. אחר כך, היפטרו מענף הרוזמרין.
  4. הפרישו לקערית 2 כפות של הסירופ והוסיפו להן מיץ מ-1/2 לימון. שפכו על פרוסות התפוח, כדי שלא ישחירו.
  5. מזגו את שאר תערובת הסירופ למעבד מזון, הוסיפו את האגוזים והמיץ מ-1/2 הלימון שנותר. ערבבו הכל בפולסים קצרים, עד לקבלת תערובת פירורית (לא נרצה לקבל פה משחה ולכן השימוש בפולסים).
  6. רדדו את הבצק שהכנו (מבעוד מועד. אח, אני מתה על בתיה עוזיאל) לעיגול חופשי על משטח מקומח. לא נכניס אותו לתוך תבנית של קיש, כך שמתקבל מאפה "פראי" עלאק. הניחו על נייר אפיה בתבנית גדולה.
  7. מרחו את תערובת הדבלים-אגוזים על הבצק, תוך השארת שוליים של כ-5 ס"מ. יתכן ותישאר לכם עוד מהתערובת. לא נורא. זה נפלא לאכול בכפית או בתור ממרח על לחם.
  8. פזרו בצורה יפה את פרוסות התפוח על פני הממרח.
  9. קפלו את שולי הבצק פנימה מעט, כדי ליצור שוליים מוגבהים.
  10. הברישו את שולי הבצק בביצה הטרופה והכניסו לתנור, שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך כ-45 דקות, עד שהמאפה משחים.
  11. הוציאו מהתנור ופזרו מעל המאפה את הגבינה המגוררת והכניסו לתנור לעוד כ-10 דקות. בשלב הזה, המאפה שחום והגבינה נמסה.

בתאבון!

צילום: "הגרגרנית"

השוונץ:

  • חייבת להמליץ לכם על ספר מגרה ומזיל ריר. אני קוראת אותו בגבורה לפני השינה, אבל באמת "יותר-עדיף" לקרוא אותו ליד המקרר… The Man who ate the world: in search of the perfect dinner, הוא ספר נפלא של העיתונאי ומבקר המסעדות האנגלי ג'יי ריינר (ברור שיהודי), אשר טס לערים הכי גדולות בעולם, בחיפוש אחר הארוחה האולטימטיבית. הספר כתוב בהומור ונותן זוית ראיה שונה על עולם המזון בכלל והמסעדנות בפרט.
מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, ספרים, עם התגים . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s