מלכוש המופלא מרחוב סומסום הוא קוסם, אשר משתמש במילות הכישוף ״אכלת פלפל, שתה מיץ״ כאשר הוא עושה את קסמיו. במשפחה שלנו, רחוב סומסום הוא אחד מעמודי התווך התרבותיים. כמה הייתי צריכה השבוע את קסמיו, כאשר התבקשתי להשתתף בכל כך הרבה אסיפות הורים. אני יודעת, אני אחראית למספר אסיפות ההורים אליהם אני נקראת ובכל זאת, האם שוב נידונתי לשמוע את אותה רשימה של חוקים, דרישות וברכות לשנה החדשה? ואולי זה לא אתם, אלא אני? סוג של התעייפות החומר…
תסכימו איתי שסיום הקיץ הוא מן קסם מלכושי כזה. ובמקרה של היום, אנחנו באמת אוכלים פלפל וגם שותים אותו. על פלפלים כבר כתבתי העונה הזו, אבל זו לא חוכמה – פלפלים הם תמצית הקיץ. מכיוון שאנחנו כבר סוף סוף בשלהי העונה החמה, הנה טעימה שהיא כל כולה תמצית. אדום של קיץ במרק הפלפלים, עם קצת קרירות של סתיו בקרם בזיליקום צונן.
מרק קר של פלפלים קלויים וקרם בזיליקום
6 מנות
החומרים
- 2 כפות שמן זית
- 4 בצלי שאלוט קצוצים
- 6 פלפלים אדומים (כ-1 ק"ג)
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
- 4 כוסות ציר עוף או ירקות או מים
- מלח לפי הטעם
לקרם:
- 1/2 כוס שמנת חמוצה או יוגורט עשיר
- 15 עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
- קלו את הפלפלים בתנור. תנו להם להזיע בקערה מכוסה ואז קלפו את קליפתם וחתכו ביד לרצועות. שמרו גם על המיץ שיוצא מהפלפלים בעת קילופם.
- חממו את שמן הזית במחבת רחבה והוסיפו את בצלי השאלוט. טגנו על אש בינונית עד שמזהיב.
- הוסיפו את הפלפלים והמיץ שלהם וכן פפריקה וטגנו עוד כדקה.
- הוסיפו תפוחי אדמה, ציר או מים ומלח. הביאו לרתיחה, כסו ובשלו על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד.
- רסקו היטב את המרק בעזרת מוט-בלנדר וצננו אותו מעט. טעמו ותקנו תיבול, אם יש צורך.
- העבירו למקרר לכמה שעות לצינון מוחלט, אפילו ללילה.
- להכנת הקרם, רסקו את השמנת או היוגורט עם עלי הבזיליקום, עד שמתקבל קרם ירקרק וחלק.
- הגישו את המרק בצלחות, עם כף מקרם הבזיליקום. אפשר לעטר בעלי בזיליקום ובמלח גס.
בתאבון!
השוונץ:
- ה-Red Hot Chili Peppers לוקחים אותנו רחוק מפה, מאסיפות ההורים, הסתגלות ללימודים והכנת שיעורי הבית. גם סוג של פלפלים…
- ואם עוד לא הזכרתי את זה – מחר, 21/9/2011, הוא היום שבו באופן רשמי מתחיל הסתיו!
נראה מעולה
תודה יקירתי. עוד מעט יגיע החורף ואני מצפה להזמנה כלל-חברית למקום הסודי עם האוכל הבוכרי…
מקום סודי עם אוכל בוכרי?
אני מקווה שאת לא מתכוונת לזה:
http://saloona.co.il/losogeretape/?p=1727
כי אני חושבת שמגיע לנו מקום קצת יותר אלגנטי מזה…
אבל בלי קשר לחורף, באמת כבר הגיע הזמן להיפגש שוב
אמרתי בוכרי, לא עיראקי…
חוץ מזה, איתך אני מוכנה להיפגש גם במקומות לא אלגנטיים, בתנאי שיש אוכל טוב.
אז יאללה, את מרימה את הכפפה?
טוב, אין לי מושג למה את מתכוונת, אבל אני נרתמת לכל אתגר קולינארי באשר הוא.
מחכה לעדכונים 🙂