סתיו בחלונות ואליס ווטרס במטבח

ממש עכשיו הוכרז על תחילתו הרשמית של הסתיו. בערבים כבר נסבל ואפשר לשבת (לפעמים) בחוץ במישור החוף בלי להזיע. התרגשות גדולה – גשם בסוף השבוע! וממש בסמוך לכך, חגגה מסעדת Chez Panisse יום הולדת 40. לא מדובר בעוד מסעדה, כי אם במוסד ממש.

צילום: Chez Panisse

אליס ווטרס, המייסדת המיתולוגית והשפית הראשית, השפיעה רבות על הקולינאריה העולמית בכלל ועל זו האמריקאית בפרט. ישנה מחשבה מעמיקה מאחורי המנות המוגשות במסעדה, ברמה של הפרטים הקטנים ביותר.

מילים כמו טריות, עונתיות, אוכל מקומי, אורגני ובר קיימא אינן תאורטיות. חומרי הגלם למנות שבתפריט מגיעים מחקלאים מקומיים, המגדלים אותם במיוחד עבור המסעדה ולפיכך כל התפריט מושפע מההיצע העונתי (התפריט משתנה על בסיס יומי!).

אליס ווטרס מאמינה שהאוכל הטעים ביותר הוא זה שגודל לפי הגישה האורגנית, תוך מתן כבוד לסביבה האקולוגית, תוך התחשבות בדורות הבאים.

"טוב, נקי והוגן"? מזכיר לכם את ערכי  ארגון Slow Food? לא בכדי… אליס ווטרס היא אחת המנהיגות של הארגון. היא משקיעה ממרצה לא רק במסעדה ובכתיבת ספרי בישול, כי אם גם בחינוך. היא יזמה פרויקטים חינוכיים בבתי ספר, כדי לקרב את האוכל הבריא והטרי לילדים כבר בגיל צעיר. בעידן בו אחוז המחלות הנובע מהשמנה הולך וגדל (כן, גם אצלנו, בישראל), מדובר במהפכה. שקטה וטעימה ובכל זאת מהפכה.

הנה רעיון לסלט פשוט לכאורה, שאני בטוחה שאליס ווטרס היתה חותמת עליו. מרכיבים טריים וכבוד לכל אחד מהם על הצלחת, כך שתוכלו לחוש אותם, במלוא טעמם, גם בפה שלכם. דווקא משום שמספר המרכיבים מצומצם הקפידו על טריותם.

סלט ירוק עם תאנים וענבים ברוטב בסלמי מצומצם

2 מנות

החומרים

  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 1/2 כפית סוכר חום
  • 2 חופנים של עלי חסה ובייבי צעירים וטריים
  • 4 תאנים בשלות, חצויות
  • 8 ענבים ירוקים מתוקים ללא חרצנים, חצויים
  • 2 פרוסות לחם טרי, חצויות
  • 50 גרם גבינה קשה לגירוד (למשל קשקבל, פרמזן, פקורינו)
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. בסיר קטן הביאו לרתיחה את החומץ הבלסמי והסוכר ובשלו על אש קטנה, עד שמתקבל רוטב מצומצם מאוד, ממש סירופי.
  2. בתבנית הניחו את פרוסות הלחם והברישו אותן משני הצדדים בשמן זית. הניחו מהגבינה המגוררת והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהגבינה נמסה.
  3. בינתיים, הניחו על צלחת הגשה את עלי הבייבי, התאנים, הענבים.
  4. תבלו במלח ופלפל ובעזרת כף שפכו מעט שמן זית ומהרוטב הבלסמי.
  5. הגישו את הסלט עם הטוסטים.

בתאבון!

צילום: שושנה רימון

השוונץ:

  • אליס ווטרס צברה לה מעריצים רבים ההולכים בעקבותיה, הן בהיבט המסעדנות והן בהיבט החינוכי: ג'יימי אוליבר ("השף העירום" הבריטי), רות רייצ'יל (עורכת מגזין "גורמה ז"ל, המיתולוגית לא פחות), דיוויד ליבוביץ (שהיה קונדיטור אצל אליס ווטרס וכעת בעל בלוג אוכל מהמפורסמים ביותר).
  • הנה סימן מובהק לסתיו – חצבים כבר פורחים בדרכים. את הצילום המקסים של החצבים כאן לעיל מצאתי באתר הזה – מומלץ ביותר להיכנס!
  • סתיו בחלונות ובלבבי? אין כמו דכדוך קליל של סתיו, המזמין התכנסות בבית, עם ספר טוב, ספל תה ומיני רקיקים (אח, איזו מילה רומנטית…).
מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מחשבות רציניות על אוכל, מסעדות, בתי קפה, ברים, מקומות, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על סתיו בחלונות ואליס ווטרס במטבח

  1. efrat הגיב:

    הסלט ממש בזמן!!

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s