אמרנה – הדבדבן שבקצפת

הדודה ואני הזמנו פח גדול של דבדבני אמרנה מאיטליה. לא שהיה לי איזה שהוא רעיון מה לעשות עם זה, אבל בינינו, כמה רע זה יכול להיות? הדודה הגיעה לביתי מצוידת בצנצנות זכוכית יפות והתחלנו במלאכה. משהואיל הפח להיפתח, שלחתי את ידי פנימה ושלפתי לי דבדבן אחד לטעימה. מי שמכיר את דבדבני האמרנה יודע כי מטבעם הם חמצמצים. דבר לא הכין אותי לעושר הטעמים שהגיע לפי. לדבדבן היה טעם מתוק כל כך שהחזיר אותי כמה (וכמה) שנים אחורה.

בעיר ילדותי, כשהיינו רוצים לצאת לבלות, היינו הולכים ל"גלידה מנוליטוס" אשר במרכז העיר, מזמינים גלידה ויושבים על הברזלים. כבר מזמן לא שמעתי את הביטוי הזה, "לשבת על הברזלים", גם אתם? אבל רציתי להתמקד בגלידה. לפעמים היתה זו סתם גלידה רגילה בגביע, אבל לפעמים, בהתאם לטרנד התקופתי, היתה זו גלידה וניל ("אמריקאית?"), עם פירות (מקופסה כמובן) ואגוזים ומלמעלה קצפת. בפסגת הררי הקצפת המושלגים נח לו דבדבן אדום אחד מתוק. ברור היה לי גם אז, שמדובר בצורה הנחותה ביותר של דבדבן, שיש בו יותר חומרי טעם וצבעי מאכל מפרי, אבל זו היתה הצורה היחידה של דבדבן שהכרתי.

הטעם של האמרנה החזיר אותי לתקופה ההיא, למתיקות הזו המתפשטת בפה וממלאה אותו. רק שהפעם היה מדובר בדבר האמיתי. דבדבני אמרנה הכהים, גדלים בצפון איטליה והם משומרים בסירופ מתוק ונמכרים ברחבי העולם (ללא חרצנים, לשמחתי הרבה ובהרבה כסף, פחות לשמחתי). כשאני חושבת על דבדבנים, אני חושבת על קלפוטי, הקינוח הצרפתי הידוע (נסו להגות במלרע ובמבטא המתאים), ספק פלאן ספק עוגה. בין הקינוחים אהובים עלי ביותר וגם פשוט להכנה. מושלם!

צילום: "הגרגרנית"

קלפוטי מדבדבני אמרנה

תבנית 20 ס"מ

  • 400 גרם דבדבני אמרנה (נסו לסנן מהסירופ עד כמה שניתן)
  • 4 ביצים
  • 120 גרם סוכר לבן
  • קורט מלח
  • 75 גרם קמח לבן
  • 75 גרם חמאה
  • 200 מ"ל חלב
  • 1 שקית סוכר וניל (לא חובה)

אופן ההכנה

  1. בקערה טרפו עם מטרפה ידנית ביצים, סוכר ומלח עד לתערובת תפוחה ובהירה.
  2. הוסיפו את הקמח וערבבו היטב.
  3. המיסו 55 גרם חמאה, קררו אותה מעט והוסיפו, תוך ערבוב, לקערת הביצים.
  4. הוסיפו את החלב והמשיכו לערבב.
  5. במעט חמאה שמנו את התבנית ופזרו את הדבדבנים.
  6. שפכו את תערובת הביצים מעל ונקדו למעלה בחתיכות חמאה קטנות.
  7. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-210 מעלות לכ-35 דקות, עד שמתקבל ציפוי שחום.
  8. אפשר לפזר מעל סוכר וניל, אבל מכיוון שהדבדבנים מאוד מתוקים, שלב זה אינו חובה.

בתאבון!

צילום: "הגרגרנית"

השוונץ:

  • נניח שקניתם פח של דבדבני אמרנה ואתם תוהים מה לעשות איתם. מכיוון שאתם מנשנשים אותם כל פעם שאתם פותחים את המקרר, היתי ממליצה לבדוק שעוד נשאר משהו בצנצנת… מה יותר פשוט מלהוסיף את הסירופ לגלידה ולהניח דבדבן אחד למזכרת למעלה? לחילופין, תוכלו להכין בעצמכם גלידת דבדבנים או להכניס אותם כהפתעה לכל עוגה או קינוח שאתם מתכננים. תענוג צרוף.
  • נכין לנו בבית "קיר רויאל" בסגנון איטלקי: נשים בתחתית הכוס דבדבן ומעט סירופ ונמזוג מעל יין מבעבע לפי בחירתנו. סלוטה!
מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

7 תגובות על אמרנה – הדבדבן שבקצפת

  1. מנוליטוס באבן גבירול? אוי, איזו נוסטלגיה…

  2. שחר הגיב:

    אם נשאר המון המון סירופ, אשמח לקבל! 🙂

  3. הגרגרנית הגיב:

    תוכל למצוא במעדניות טובות. אני מכירה את ספייסס או דלישס. בהצלחה!

  4. ענת אלשטיין הגיב:

    נראה פצצה של מנה !!!!!

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s