בירת ישראל

בירה וקיץ הם זוג משמיים. האמת, גם בירה וסתיו, בעיקר עכשיו, כשחם ביום כמו קיץ וקריר בערב כמו סתיו. במקומות מתוקנים בעולם, יוצאים אחרי העבודה לשתות בירה, כדי לעשות מינגלינג וקצת "לנקות את הראש". זה נעשה לרוב בעמידה, גם מחוץ לפאבים, ממש על המדרכות ולא חייבים להתלוות לזה מיני מאכלים מורכבים.

צילום: "הגרגרנית"

הוזמנתי לטעום בירות מיוחדות – בירות מנזר. הבירות הללו משווקות כיום ע"י חברות תעשיתיות, אך מיוצרות ע"פ המתכון המקורי של הנזירים. טעמנו בירות תרפיסטיות בלגיות: Chimay, Maredsous, St. Bernardus – כולן מתובלות ובעלות אחוז אלכוהול גבוה (אנחנו טעמנו את גרסאות הטריפל והגרנד רזרב). מרגישים בפה את עושר הטעמים והמורכבות של המשקה. לעצמי סימנתי וי גדול ליד המרדסו…

גם בישראל עלתה צריכת הבירה בשנים האחרונות ובהתאם נפתחו יותר ויותר מבשלות קטנות. על מבשלה כזו כבר כתבתי כאן. מסתבר שהגענו כבר לזמן שבו אפשר לדבר "בירה" בלי להתבייש: שבוע הבירה הבינלאומי הראשון יתקיים בחול המועד סוכות, 10-12 באוקטובר, 2011, במלון כפר המכביה ברמת גן. היריד מתאים לקהל מקצועי, אשר מכין ומבין בירה, אבל בהחלט גם לקהל הרחב, אשר אוהב לשתות. מלבד הרצאות וטעימות, תתקיים לראשונה תחרות בירה, בהשתתפות מבשלות מקומיות ובינלאומיות, קטנות וגדולות ויחולקו פרסים לבירות הטובות ביותר, לפי סגנון ומדינה.

בירה משתלבת מעולה עם מאכלים אסיאתיים או מאכלים מטוגנים והיא ברירת המחדל שלי אפילו בארוחת ערב של סלט וחביתה. אפשר להכין המון מאכלים עם בירה אלא שהפעם התחשק לי לקחת אותה למחוזות אחרים, בהם היא ההשראה ולא המשרה. עם קוקטייל בירה ביד אפשר לשבת כשהערב יורד, להביט בשמש השוקעת ולהבטיח לעצמנו להיות טובים יותר השנה.

צילום: "הגרגרנית"

קוקטייל בירה סתווי

2 מנות

החומרים

  • 30 מ"ל ויסקי טוב
  • 20 מ"ל מיץ ליים
  • 1 כף סירופ מייפל
  • 1 כפית חומץ תפוחים
  • 1 בירה חיטה קרה (אני השתמשתי בבירה הישראלית "Butterfly")
  • 1 קוביה ג'ינג'ר מסוכר קצוץ
  • 1/2 תפוח עץ קלוף (לבחירתכם הסוג), חתוך לקוביות
  • 3-4 קוביות קרח גדולות

אופן ההכנה

  1. בשייקר שימו ברנדי, מיץ לימון, מייפל וחומץ. הוסיפו קוביות קרח ונערו היטב.
  2. שימו בתחתית של שתי כוסות גבוהות ומקוררות קוביות תפוח וג'ינג'ר מסוכר קצוץ.
  3. סננו את המשקה מהשייקר לתוך הכוסות והשלימו עם הבירה הקרה.

לרוויה וגמר חתימה טובה!

צילום: "הגרגרנית"

השוונץ:

  • מקום מצוין לשתות בו בירה הוא Porter & Sons, מסעדה ובית בירה. אוהבי הבירה ימצאו כאן 50 סוגי בירה מהחבית ועוד למעלה מ-70 סוגי בירה בבקבוקים, מהארץ ומחו"ל. יודעים כאן איך להחזיק בירה, לשמור על איכותה ולהגיש אותה כראוי. הבעיה הקשה כאן היא מה לבחור…
Advertisements
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מסעדות, בתי קפה, ברים, מקומות, משקאות, עם התגים . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s