פסטה פוסט

כשערב סתוי בחוץ, מתחשק משהו חם בפנים. אפילו מעט מנחם. משהו עם הרבה טעמים, אבל רך בלשון. משהו… משהו שהולך טוב עם יין אדום קטיפתי. נו, לא ניחשתם? ברור שפסטה! הבחירה האוטומטית כמעט לארוחות ערב וגם לצהריים. אצלנו בבית, פסטה היא ה-כוכב, נומרו אונו באפשרויות האכילה. רק להתאים את הרוטב לפי מצב הרוח וזהו. לא חייבים לדייק, אפשר להשתמש במה שיש במקרר באותו היום. הכל הולך.

איזה רוטב מתאים לאיזו פסטה? אפשר להגיד שהכל מתאים להכל (כי הרי הכל ממילא מתערבב בסוף בבטן…), אבל מסתבר שיש בכל זאת כמה כללים: פסטה ארוכה ודקה (ספגטי, בוקטיני) תלך טוב עם רוטב על בסיס שמן זית, שיעטוף אותה מכל צדדיה. פסטה ארוכה ורחבה (טאליאטלי, לינגוויני) תתכסה מצוין ע"י רוטב עשיר וסמיך על בסיס שמנת. פסטה קצרה (פרפלה) תשתדך מעולה עם ירקות או קוביות בשר ופסטה קצרה עם חורים או חריצים (פנה, ריגטוני) תשמח לרוטב סמיך עם חתיכות, כמו בשר טחון או עגבניות. ולא הזכרנו את עלי הלזניה לאפיה או האטריות למרק.

היום התחשק לי להשתמש בכל סוגי הפטריות שמצאתי: גדולות וקטנות, טריות ומיובשות. כל מה שנותן ארומה וטעם של אדמה וארציות: שמפיניון, יער, פורטבלה, שי-מג'י, שאנטרל ושי-טאקי. השילוב של הפטריות הוא מוקד הטעם במנה הזו. הרוטב אינו כולל שמנת מתוקה, שמעדנת את הטעמים (לא שיש לי משהו נגד זה…).

צילום: "הגרגרנית"

פסטה המון פטריות

החומרים

4-6 מנות

  • 500 גרם פסטה יבשה, קצרה עם חורים (אני השתמשתי בטורטיליוני. אפשר גם בפנה, ריגטוני וכד')
  • 750 גרם פטריות מסוגים שונים. אם משתמשים בפטריות מיובשות, יש להשרות אותן כ-20 דקות במים רותחים, לסנן ולסחוט היטב.
  • 3 כפות חמאה
  • 2 בצלי שאלוט, קצוצים
  • 1 שן שום קצוצה
  • 3-4 עלי מרווה, קרועים ביד לפיסות
  • 2 כפות קמח
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס יין אדום (המלצה בהמשך!)
  • מלח, פלפל שחור
  • צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 1 בצל ירוק (החלק הירוק), קצוץ

אופן ההכנה

  1. נשים כף חמאה במחבת גדולה, נשפוך אליה מחצית מכמות הפטריות ונטגן במשך כמה דקות. נניח את המחבת על אש גדולה, כדי להשחים מעט את הפטריות ולא לבשל אותן. נהפוך לצד השני לטיגון משני הצדדים. נוציא לצלחת ונטגן באופן דומה את המחצית הנותרת של הפטריות (כנראה תזדקקו לכף נוספת של חמאה בין הטיגונים).
  2. באותה מחבת (ללא הפטריות) נמיס כף חמאה נוספת ואליה נוסיף גם את עלי המרווה, הבצל והשום. נערבב מעט ואז נוסיף את הקמח. חשוב לערבב כל הזמן כדי שתוכן המחבת לא ישרף.
  3. נוסיף חלב לאט ובזהירות למחבת, תוך ערבוב מתמיד, ליצירת רביכה. חשוב שלא ישארו גושים של קמח.
  4. לאחר שהחלב התאדה כמעט כולו, נוסיף חזרה את הפטריות ואת היין. בשלב הזה הרביכה מקבלת צבע של גואש ורדרד… נערבב ונתבל במלח ופלפל.
  5. נכין את הפסטה לפי הוראות ההכנה שעל האריזה. מומלץ להוסיף מעט ממי הבישול של הפסטה לרוטב. זה מעשיר ומאחד את הרוטב, בזכות העמילן שבמים.
  6. נערבב את הרוטב והפסטה המוכנה ונוסיף לקישוט בצל ירוק ופטרוזיליה קצוצה. מומלץ לפזר מעל גם קצת מלח גס, לתוספת קראנצ׳יות.

בתאבון!

צילום: "הגרגרנית" ויח"צ

ומה נשתה עם הפסטה? כבר הזכרתי באחד הפוסטים הקודמים שלי, כמה שאני אוהבת את היין הזה – כרמל קריניאן גפנים בוגרות זכרון יעקב 2007 מהסדרה האזורית –  יין אדום יבש, שהופק מ-90% ענבי קריניאן מכרמים מבוגרים (בני 35 – 40 שנה) מאזור זכרון יעקב ו-10% ענבי פטי וורדו מהאזור. היין בעל גוון ארגמני עמוק ובשומת של דובדבנים, פטל, אדמה וקפה. גוף בינוני עד מלא, טעם פירותי עשיר ושיורת ארוכה ומאוזנת. היין ילווה היטב בשרים צלויים, בשר ציד ותבשילי קדרה מבוססי טלה / כבש. כמו כן, ניתן ליהנות מן היין עם מאכלי פסטה מבוססי פטריות וציר בשר. תודה למירה איתן, מנהלת התקשורת והעיתונות של יקבי כרמל, על ההמלצה.

השוונץ:

  • יש למעלה מ-500 צורות של פסטה. הנה אתר מקסים עם המון צורות וגם מתכונים שמתאימים להן!
  • כלל חשוב בפסטה: רוטב תמיד מחכה לפסטה ולא להיפך!
  • "אל דנטה"… נו, באיטלקית זה נשמע הרבה יותר טוב: חשוב שהפסטה תהיה ממש "נגיסה" ולא סמרטוטית. הרוטב הכי מעולה שיש לא יציל פסטה רכה מדי…
Advertisements
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, משקאות, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על פסטה פוסט

  1. Amir in TLV הגיב:

    נראה מעולה!!

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s