אהבה משעועית ראשונה

ראיתי את שעועית הבורלוטי (Borlotti) היפיפיה בשוק שהתקיים במרכז הכפר בו גרנו ביוון, וישר ידעתי שהיא חוזרת איתי הביתה. הצבעוניות הנהדרת שלה משכה אותי, בתרמיליה הורדרדים ובפולים הלבנים המנומרים בפסי בורדו, שכאילו צוירו בטוש. לא בכדי היא מכונה "שעועית החמוציות" (Cranberry Bean). כדי להכין אותה, יש לחלץ את הפולים מתוך התרמילים ולבשל אותם. אם יש לכם מזל כמוני ומצאתם שעועית טריה, אין צורך כמובן להשרות אותה מראש. הבישול משנה את צבעה לחום בהיר ומוציא ממנה טעמים עדינים, כמעט אגוזיים והמרקם שלה קרמי ונימוח בפה.

צילום: "הגרגרנית"

אני כבר מתארת לעצמי איך זה, קראתם שהפעם הנושא הוא שעועית וכבר בא לכם לדלג מהפוסט הזה. לקיטניה הזו יצא שם רע, עקב השמות שהיא עושה לנו במערכת העיכול. עוד בתלמוד הירושלמי כתוב: "למה נקרא שמה שעועית? – שהיא משעשעת את הלב ו"מהלכת" את בני המעיים". היו משתמשים בה בזכות היותה חומר גלם זול, אבל האמת היא שמי שטעם מרק שעועית סמיך או שעועית שהתבשלה שעות בחמין, יודע את נפלאות הטעם שלה.

הנה מתכון לארוחה שלמה של שעועית ברוטב לימוני ומעליה כנפי עוף. כאילו המשכנו את מוטו ה"זול" עד הסוף, כי גם כנפיים זה משהו אנדר-רייטד ברמות, אבל מי שלא טועם לא מבין כמה זה טעים וממכר. תבשיל מחמם, אבל לא באמת כבד (משהו בחמצמצות שלו עושה את זה), לערבים הקרירים שהגיעו אלינו. ואם לא מצאתם שעועית בורלוטי, יש במתכון הצעה לתחליף.

צילום: "הגרגרנית"

תבשיל שעועית בורלוטי עם כנפי עוף

4 מנות

לעוף

  • 12 כנפי עוף
  • 4 כפות שמן זית
  • מיץ מ-1 לימון
  • צרור קטן של פטרוזיליה, קצוצה
  • מלח, פלפל

לשעועית

  • 500 גרם שעועית בורלוטי טריה (כולל תרמילים) או 300 גרם פולים בלבד (אם לא מצאתם שעועית בורלוטי, תוכלו להשתמש בשעועית לבנה קטנה או בשעועית פינטו. במקרה הזה יש להשרות אותה במים למשך לילה ולהחליף את המים מדי פעם)
  • 10 בצלי שאלוט קלופים שלמים
  • 2 גזרים קלופים, קצוצים
  • 4 עלי מרווה
  • 200 מ"ל שמן זית
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 200 גרם עלי תרד שטופים
  • מיץ מ-1 לימון

אופן ההכנה

  1. לערבב בקערה שמן זית, לימון, פטרוזיליה, מלח ופלפל ולהכניס פנימה את כנפי העוף. לכסות את הקערה ולשים במקרר עד שיש בהם צורך.
  2. בסיר גדול לשים פולי שעועית, בצלים, גזר, מרווה, 50 מ"ל שמן זית ומים עד כפליים מגובה השעועית. חשוב לא להמליח בשלב הזה את השעועית, כי זה מעכב את התרככותה. להביא את התערובת לרתיחה ולקפות את הקצף העכור שנוצר. להוריד את האש ולבשל על אש קטנה כשעה, שעה וחצי, עד שהשעועית מתרככת לגמרי.
  3. לסנן את תערובת השעועית מהנוזלים, אבל לשמור אותם בצד.
  4. בסיר מחממים את יתרת שמן הזית עם השום. מוסיפים את עלי התרד ומכסים את הסיר במכסה, כדי שיגיר נוזלים ל-2-3 דקות.
  5. מוסיפים לסיר גם את תערובת השעועית ומיץ לימון.
  6. במחבת  מניחים את כנפי העוף (עם המשרה שלהם) לצריבה קלה, על אש גבוהה.
  7. מניחים את כנפי העוף על השעועית בסיר לכרבע שעה של בישול יחד.
  8. מניחים בצלחת, עם מעט מהנוזלים שסיננו ושמרנו בצד ומגישים עם אורז לבן, שיספוג את הנוזלים.

בתאבון!

צילום: "הגרגרנית"

השוונץ:

Advertisements
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, חו"ל, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s