תודה על כל מה שנתת

חג ההודיה (Thanksgiving) נחגג בארה"ב ביום חמישי, הרביעי בחודש נובמבר, כלומר בדיוק היום! וכל זאת למה? כדי להודות על היבולים הטובים, שבגידולם הושקעה עבודה רבה. לא מדובר בחג דתי אלא בחג חקלאי מאוד. בהשאלה לעולמנו הצר מדובר ב"חג הקציר" או ב"חג הביכורים" של הסתיו. האמת, מתי לאחרונה הודיתם על השפע (טפו-טפו-טפו, שימשיך!) שיש לנו? ואין הכוונה להודות לחנווני במכולת או לקניין של הסופרמרקט, כי אם למגדלים ולחקלאים, אשר עובדים בעבודה קשה כל כך ולא תמיד מתגמלת?

ב-10 בדצמבר יחגגו חברי תנועת Slow Food את יום טרה מדרה (Terra Madre), שהוא היום שבו בכל חלקי העולם (גם בישראל)) ינסו לחשוב ולעשות אוכל שהוא טוב, נקי והוגן. במאה שבה רוטב לפיצה מוגדר בארה"ב כירק, בקידומם של לוביסטים חזקים, ברור שחשוב יותר מתמיד להציג אלטרנטיבה לעתיד בריא יותר ומתחשב בסביבה, גם בכל הקשור למזון.

ומה יותר מתאים ליום כזה של תודות, אם לא סלט טוב וחמים המתאים לעונה. את הסלט הזה הכנתי ביוון בימים הקרירים שפקדו אותנו שם, אבל הוא יכול להתאים גם לימים חמים יותר. יקח זמן עד שאגיע שוב ליוון אהובתי, אז הנה מתנת פרידה. שלא תשתני לי. שלום ולהתראות.

צילום: "הגרגרנית"

סלט בורגול, תרד ועגבניות מיובשות

החומרים

  • 3 בצלים לבנים, קצוצים דק
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 200 גרם בורגול עבה
  • 300 מ"ל מרק עוף או מים, חמים
  • 30 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 70 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 250 גרם עלי תרד צעירים, קצוצים גס
  • כוס עגבניות מיובשות, קצוצות
  • צרור עלי נענע, קצוצים
  • מיץ מ-1 לימון

אופן ההכנה

  1. בסיר אדו את הבצל בשמן הזית עד לשקיפות.
  2. הוסיפו את השום ובשלו עוד שתי דקות.
  3. הכניסו גם את הבורגול ואת המרק או המים, הביאו לרתיחה ואז הנמיכו את האש ובשלו כרבע שעה, עד שהבורגול יספוג את כל הנוזלים.
  4. נקדו מעל הבורגול בקוביות חמאה ופזרו מעל אגוזים וקינמון. כסו את הסיר במכסה ותנו לבורגול לספוג טעמים כרבע שעה.
  5. במזלג ערבבו את הבורגול והעבירו לצלחת הגשה.
  6. הוסיפו לבורגול החם תרד ועגבניות מיובשות וערבבו היטב.
  7. פזרו מעל את עלי הנענע הקצוצים וטפטפו מעל הכל את מיץ הלימון.

בתיאבון!

השוונץ:

  • גם בישראל יחגגו את יום טרה מדרה, בסניפים השונים של סלואו פוד, מצפון עד דרום. אתם מוזמנים להצטרף לתנועה ולבדוק לאן מתאים לכם להגיע. מבטיחה לכם שינוי מחשבתי והנאה לחושים!
  • מכירים את אתר Slow.org.il? הנה ההגדרה של כותביו: "אתר סלואו הוא מקום מפגש לאנשים שהחליטו להאט, בצורה זו או אחרת, את חייהם. אתם לא חייבים לגור במערה, ללבוש עלים ולעסוק במדיטציה. מספיק שתרצו לאכול יותר טוב, ליהנות מהחופשה הבאה שלכם בצורה יותר מוצלחת, לנהל קשרים טובים יותר עם המשפחה שלכם, לצרוך בצורה הגיונית יותר וכו’. ההאטה, כמו אלוהים, נמצאת בפרטים הקטנים, בפעולות היומיומיות, ואנחנו פה כדי לחלוק: סיפורים על האטה, מידע רלוונטי, טיפים, וכל מה שיכול לעזור לנו לעשות חיים בחיים האלה."
מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, חו"ל, מחשבות רציניות על אוכל, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על תודה על כל מה שנתת

  1. אפרת הגיב:

    אהבתי!!!!

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s