כמה ענוג הוא

אני מנסה לשחזר את כל מה שעבר עלי  השנה, כאישה, כאמא, כבת, כבת זוג, כאזרחית, כבלוגרית, כאכלנית ועוד ועוד כובעים שאני חובשת. מה חשבתי בתחילת השנה והיכן אני עומדת כעת בחיים. האמת, היו השנה לא מעט רגעים מדכאים, אירועים שאינם משרים שלווה. כאלה שגרמו לי להיאנח, לנוע בחוסר שקט בכיסא, אפילו לצאת החוצה מהבועה ולהפגין. קרו גם פעמים בהם תהיתי אם היה יותר טוב אילו גרתי במקום אחר. יחד עם זאת היו גם רגעים של אופטימיות, של רעננות ושל תקווה. הפתעות שהביאו נחת ושמחה, חברות ואהבה.

והשורה התחתונה, אתם שואלים? תמיד הייתי גרועה בקורסים האלה בחשבונאות, בהם הצדדים צריכים להתאזן. מה שבטוח הוא, שאין יותר מתאים כדי לסיים את השנה הנוכחית ולהתחיל את החדשה, ממשהו מתוק ואלכוהולי במידה שווה.

אגנוג הוא ליקר אלכוהולי מתובל ותיק, המבוסס, כמה מפתיע, על ביצים. מדובר במשקה פופולרי מאוד, אותו נוהגים לשתות בחג המולד ובערב ראש השנה החדשה ברחבי העולם. הוא מאוד מתאים לימי החורף בזכות הקרמיות שלו וכנראה מתוך התחשבות בכך שהוא מכיל ביצים לא מבושלות. הקפידו לשמור אותו במקרר ותזכו ליהנות ממשקה נפלא באמת!

אגנוג עושה שימוש בחלמונים ולכן נוהגים לעיתים לקשט את המשקה בקצף מהחלבונים הנותרים, אלא שאני החלטתי ללכת עד הסוף והכנתי נשיקות מרנג ביתיות, שייכנסו למשקה. נראה לי שיחד מדובר בקינוח האולטימטיבי כדי לחגוג את השנה החדשה. ואם אתם בעניין של שילוש קדוש, אפשר להוסיף גם תותים ואז בכלל שיחקתם אותה. שלוש, שתיים, אחד ו… עכשיו אפשר להתנשק!

צילום: "הגרגרנית"

קינוח אגנוג ונשיקות

4 מנות

לאגנוג

  • 5 חלמונים
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • קורט מלח
  • 1/4 כוס רום לבן
  • 1/4 כוס ברנדי
  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • קורט ציפורן טחון
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

לנשיקות המרנג

  • 5 חלבונים (כ-200 גרם. חשוב לשקול)
  • 400 גרם סוכר (המשקל צריך להיות כפול מזה של החלבונים)

לקינוח

  • 12 תותים
צילום: "הגרגרנית"

אופן ההכנה

לאגנוג

  1. להקציף במיקסר 5 חלמונים במהירות גבוהה כמה דקות טובות. להוסיף בהדרגה לתערובת סוכר ומלח ולהמשיך לערבל עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  2. להוסיף רום וברנדי.
  3. בינתיים, להביא לסף רתיחה שמנת וחלב. לקרר מעט עד שחמים.
  4. להוסיף לשמנת את התבלינים.
  5. להוסיף את השמנת, תוך ערבול איטי, לחלמונים.
  6. למזוג לכוסות יין או קעריות קינוח ולאשפז במקרר עד להגשה.

לנשיקות

  • לחמם חלבונים וסוכר בקערה מעל סיר עם מים רותחים (באן-מארי) על הגז, עד שהסוכר נמס.
  • להעביר את התערובת למיקסר ולערבל עד שהחום יורד, כ-10 דקות ומתקבל קצף חזק מאוד.
  • לזלף נשיקות בקוטר של כ-3 ס"מ, על תבנית מכוסה בנייר אפיה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות ל-45 דקות. הנשיקות מוכנות כאשר אפשר להרים אותן בקלות מנייר האפיה, מבלי שהן נדבקות אליו.
  • מתקבלות הרבה נשיקות, אבל אנחנו נשתמש ב-8 לקינוח שלנו. כל השאר, הרווח שלכם.

לקינוח

  • לחתוך את התותים לחצאים או לרבעים, ולחלק בין כוסות הקינוח.
  • לקשט בנשיקות, כך שיצופו מעל המשקה ולהגיש עם כפית ארוכה.
  • הכי כיף זה לפצפץ את הנשיקות לתוך המשקה, כך שבפה יתערבבו כל המרקמים של הקינוח.

התחלנו טוב, נכון?

צילום: "הגרגרנית" 

השוונץ:

  • כמה ענוג הוא? "תם הלילה, תם לתוך האור. נופל ירח, יותר מדי שיכור". מה, שנות התשעים היו באמת כל כך מזמן?
  • שנה טובה לכם, עם הרבה רעיונות, מחשבות ונסיונות קולינאריים טעימים. נשיקות!
Advertisements
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, משקאות, עם התגים . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

3 תגובות על כמה ענוג הוא

  1. אפרת הגיב:

    אהבתי!!!!!!!!

  2. נראה מרהיב. שנה טובה 🙂

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s