סיר של נחמה לגשם אחרון

בימים אלה, רגע לפני שהאביב מתדפק על חלוננו ובחוץ קריר ויש עדיין הבטחות לגשם, מתחשק בערב משהו שיחמם את הנשמה ואת הגוף. לפעמים זה יכול להיות מרק אבל היום אני מבשלת קדירה צמחונית. הוצאתי כל מה שהיה במקרר וגם מחוצה לו ושיכול לענות על ההגדרה הזו: בצל, כרובית, ברוקולי, שומר, גזר, שורש פטרוזיליה, שורש וגבעולים של סלרי, כרישה, שום, תפוחי אדמה. הוספתי גם עשבי תיבול: מרווה, טימין ועלי דפנה. אל תוותרו על עשבי התיבול!

צילום: "הגרגרנית"

יכולתי להסתפק בזה, אבל חיפשתי גורם מקשר. אני נורא אוהבת את גריסי הפנינה, אלה שתמיד מתחבאים בין ה"אחים הגדולים", השעועית ותפוחי האדמה, בתוך החמין. היום רציתי לתת להם את הבמה לבד, בינות לירקות. סיר כזה מייצר ירקות רכים כל כך, שממש נמסים בתוך הפה. הנה מתכון שווה באמת, בהשפעת מנות החורף הצמחוניות של נייג'ל סלייטר. נייג'ל הבריטי הוא עיתונאי אוכל שגם מגיש תכניות בישול בטלויזיה, אבל הכי שווים הם ספרי הבישול שלו.

צילום: "הגרגרנית" ויח"צ

קדירה צמחונית (בהשראת מתכון של נייג'ל סלייטר)

החומרים

  • 100 גרם גריסי פנינה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 גזרים קלופים
  • 2 כרישות (החלק הלבן)
  • 1 שורש סלרי קלוף
  • 2-3 מקלות סלרי
  • 1 שורש פטרוזיליה קלוף
  • 2-3 פרחי ברוקולי
  • 2-3 פרחי כרובית
  • 2 בצלים
  • 1 שומר (להכניס גם את העלים לאקסטרה טעם)
  • 1 ארטישוק, הלב והגבעול הקלופים
  • 4-5 שיני שום, חצויות
  • 4-5 תפוחי אדמה בינוניים, פרוסים עבה
  • 6 עלי מרווה
  • 3 גבעולי טימין (קורנית)
  • 2 עלי דפנה
  • מים או ציר ירקות לכיסוי
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. שטפו את גריסי הפנינה ובשלו אותם במים (מעט יותר מכדי כיסוי), כ-20 דקות, עד שהם מתנפחים ומתרככים מעט. סננו מהמים.
  2. העמידו על האש סיר גדול, כזה שיכול גם להיכנס לתנור ושפכו לתוכו שמן זית.
  3. חתכו את הכרישה, הגזר והשורשים לחתיכות בגודל דומה, של כ-2 ס"מ. את פרחי הברוקולי והכרובית אפשר להשאיר כפי שהם ואת הבצל והארטישוק אפשר לחלק ל-8 (תלוי בגודל).
  4. הכניסו את כל הירקות, פרט לתפוחי האדמה, לסיר ובשלו מעט ללא כיסוי (וללא תוספת נוזלים), על אש נמוכה, כדי שהירקות יתרככו מעט, כ-10-15 דקות.
  5. הוסיפו את הגריסים ועשבי התיבול וערבבו בזהירות.
  6. שפכו לסיר מים או ציר ירקות, עד כדי כיסוי.
  7. הניחו מעל הכל את תפוחי האדמה, בצורת מניפה, כך שיכסו את כל תכולת הסיר (זה הרעיון המבריק של נייג'ל!!)
  8. כסו את הסיר והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לשעה וחצי.
  9. הגבירו את חום התנור ל-200 מעלות והסירו את המכסה. אפו בתנור עוד חצי שעה. תפוחי האדמה מקבלים צבע זהוב והופכים לקצת יותר קריספיים.
  10. מוציאים בזהירות את הקדירה מהתנור ומגישים בכף גדולה לצלחת עמוקה, שתקבל באהבה את כל השמחה הזו. קצת מלח ופלפל שחור וכל הבריאות הזו בדרך אליכם.

בתיאבון!

השוונץ:

  • מחפשים יין מצוין שיחליק בגרון את כל הטוב הזה? קברנה סוביניון גליל עליון (הסדרה האזורית) – יין אדום יבש, שהופק מענבי קברנה סוביניון מאזור הגליל העליון. התבגר בחביות עץ אלון צרפתיות במשך 12 חודשים. מתאפיין בגוון ארגמני עמוק ובשומת של אוכמניות, קסיס ואקליפטוס. יין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת. ילווה היטב קדרות חורף כבדות, מנות בשר, פסטות ברוטב בשר ועוד. ותודה למירה איתן מיקבי כרמל על ההמלצה.
  • שיני השום עכשיו מופיעות עם ניצן ירוק בתוכן, שמקשה עלינו את העיכול. אני ממליצה לכם להקדיש לכך עוד דקה של עבודה, לחצות את שן השום ולהוציא אותו.
מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, משקאות, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

5 תגובות על סיר של נחמה לגשם אחרון

  1. אפרת הגיב:

    מיכלי,מבטיחה להכין בחורף הבא!זה ניראה מאד טעים!!!

  2. פינגבאק: עלי ח’ביזה 382, 19-21 במרץ 2012, כ"ה-כ"ז אדר תשע"ב | ח'ביזה

  3. galia biran הגיב:

    הכנו, טעמנו יצא מדהים:-)

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s