פופאי, אוליב ומה שביניהם

בימי תפארתם של פופאי ואוליב העליזים סופר בשבחו של התרד וערכיו התזונתיים (בעיקר תכולת הברזל שלו). אותנו הילדים הכריחו לאכול תרד, כדי שיהיה לנו כוח, כמו פופאי, להציל את אוליב מידיו של בלוטו או לחילופין לסחוב על הגב את ילקוט בית הספר. לא זוכרת שזה השפיע עלי אז לאכול את העלים הללו, אבל את הסרטים המצוירים מאוד אהבתי. בינתיים (מספר 1), גילו שבתרד יש אמנם ברזל, אבל לא בריכוז הגבוה שחשבו בעבר. בינתיים (מספר 2), גדלתי והיום אני מאוד אוהבת תרד.

יש איזה אקסטרה טעם לירקות ולפירות כשהם בשיא עונתם וזו של התרד היא ממש עכשיו! קיבלתי מהשכנה ה-מ-ו-ן תרד שצמח לה בגינה והיה צריך לעשות משהו ממנו. הנה מתכון לתבשיל-ארוחה, שנותן לתרד את הבמה. גיליתי אותו לפני הרבה שנים, כשתרד נמכר בעיקר בצורתו הקפואה. היום, כשאפשר לקנות בקלות עלי תרד טריים, כל העניין הוא פשוט וטעים שאסור לפספס.

יוון היא מדינה שבה אני אוהבת לבקר. כאילו דומה לישראל אבל לא ממש. היא גם מהווה מקור למאכלים נפלאים כמו זה, שיש לו טעם לימוני ומומלץ להגיש אותו עם כל הארסנל היווני: שמן זית, זיתי קלאמטה, גבינת פטה ואורגנו מיובש. תראו שגם אתם תמצאו את עצמכם מכינים אותו שוב ושוב, פשוט מנה קאלט. "גזור ושמור"!

ספאנאקוריזו (Spanakorizo)

4 מנות

החומרים

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל יבש קטן, קצוץ
  • 2 בצלים ירוקים (חלק ירוק ולבן), קצוצים
  • 500 גרם תרד (אם לא מצאתם עלי תרד שטופים מראש, שטפו אותם היטב ויבשו, כי כל כך מאכזב לאכול תרד עם חול בשיניים)
  • 250 גרם אורז (יש שמכינים את המאכל הזה מאורז עגול כמו ארבוריו, למעין ריזוטו. אני מעדיפה להשתמש דווקא באורז מאורך. הבסמטי אהוב עלי מכל. לבחירתכם)
  • צרור קטן של שמיר, קצוץ
  • 2-2.5 כוסות מים
  • מיץ מ-1 לימון (כ-1/4 כוס)
  • מלח, פלפל שחור

לקישוט ולתיבול

  • צנוברים קלויים
  • קוביות של גבינת פטה (כבשים כמובן)
  • אורגנו מיובש
  • זיתי קלאמטה
  • יוגורט
  • פלחי לימון
  • שמן זית

אופן ההכנה

  1. טגנו בצל יבש ובצל ירוק בשמן זית.
  2. הוסיפו את עלי התרד לסיר. לא להיבהל מהכמות – הם מתכווצים די מהר. ערבבו אותם מדי פעם עד ש"ייבלו" ויאבדו מנפחם.
  3. הוסיפו גם אורז ושמיר לסיר וערבבו הכל יחד, כדי שהאורז יצופה כולו בשמן ובירקות.
  4. מזגו מים ומיץ לימון לסיר ותבלו במלח ופלפל שחור. הביאו לרתיחה ואז הנמיכו לאש קטנה.
  5. בשלו כ-10-15 דקות, עד שהמים מתאדים והאורז מבושל.
  6. הגישו עם צנוברים קלויים, גבינת פטה ומעט אורגנו מיובש מעל וכן כמה כפיות יוגורט וזיתי קלאמטה סגלגלים ליד. אפשר להוסיף עוד מעט מיץ לימון או זירזוף שמן זית, לפי הטעם.

אני כבר לא יכולה לחכות לחופשה הבאה שלי ביוון! פשטות היא לא מילה גסה. תראו שתתמכרו!

בתיאבון!

השוונץ:

  • תרד הוא ירק מאוד בריא: הוא עשיר בויטמין A ו-C וכן בקאלציום ומגנזיום.
  • הקומיקס של פופאי (שיותר מאוחר הפך גם לסרטונים מצוירים) כבר בן יותר מ-80 שנה! אם אתם מתגעגעים לימים ההם, של פופאי ואוליב, הנה הפרק הראשון של הסדרה הנפלאה הזו, בה גיבור היה גיבור, רשע היה רשע ואהובתו היתה אהובתו.
מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, חו"ל, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

3 תגובות על פופאי, אוליב ומה שביניהם

  1. ענת הגיב:

    בדיוק בזמן. תהיתי מה לעשות עם התרד שלא יודעת למה בכלל קניתי מלכתחילה. וזה נראה נפלא (וגם פופאי חתיך!!)

    • הגרגרנית הגיב:

      ואני חשבתי שאני מפרסמת מאוחר את הפוסט הזה… מסתבר שהיו מאחרים בחגיגה עוד יותר ממני. באמת אחלה מתכון עוד מימי היותי צעירה אי שם בשנות ה… בטוחה שגם את תתמכרי

  2. פינגבאק: עלי ח'ביזה 417, 17-19 בדצמבר 2012, ד'-ו' בטבת תשע"ג | ח'ביזה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s