ספגטי ולא מפסטה

בחיפושיי אחרי ירק מעניין לאכול בימי הקיץ הטרופים, נתקלתי בדלעת מיוחדת במינה. במשפחת הדלועים יש הרבה סוגים, חלקם נפוצים בישראל ואחרים פחות. דלעות כתומות גדולות הן תושבות ותיקות במקומותינו וגם את דלעת הערמונים היפה והמתקתקה אני מכירה. הכרתי לאחרונה אצל הירקנים גם דלעות עגלגלות בצבע כתום כהה, אבל דלעת הספגטי טרם נכנסה אלי למטבח. עכשיו כן.

מדובר בדלעת אליפטית וצהובה, לכאורה רגילה למראה, אלא שלאחר הבישול שלה, בשר הפרי יוצא חוטים-חוטים, המזכירים אטריות. יש מי שקורא לה דלעת הנודלס; אנחנו קוראים לה דלעת הלוקשען. תבחרו מה שמתאים לעדה שלכם.

דלעת הספגטי עשירה בחומצה פולית, ויטאמין A, ובטא-קרוטן (חפשו את הצבע!) והערך הקלורי שלה נמוך. נו, עכשיו בטוח רצתם למטבח, נכון? דלעת יכולה לשמש אותנו כתוספת בתנור, במרק או בעוגה, אבל הפעם חיפשתי משהו אחר, שמתאים לפרי המיוחד הזה. כשחושבים על זה, בעצם אפשר להכין כל רוטב לפסטה שאוהבים ולשלב עם החוטים של הדלעת, רק בלי הקלוריות של הפסטה. אני מצאתי שילוב מנצח אצל Cambria Bold מהבלוג "theKitchn". קאמבריה ביקרה לאחרונה בארץ, במסגרת סיור קולינארי שארגנה קינטיס לבלוגרי אוכל מחו"ל והנה נוסח מקומי של המנה שלה.

צילום: "הגרגרנית"

דלעת ספגטי עם ריקוטה ומרווה

החומרים

  • 1 דלעת ספגטי (כ-1 ק"ג)
  • 150-200 גרם גבינת ריקוטה טריה (תלוי כמה גבינתי אתם אוהבים את הרוטב)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • כ-10-12 עלי מרווה
  • 50 גרם צנוברים קלויים
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. חצו את דלעת הספגטי לשניים והיפטרו מהגרעינים.
  2. הניחו בתבנית מכוסה בנייר אפיה את שני חצאי הדלעת הפוכים (עם הקליפה כלפי מעלה) ואפו בחום בינוני כשעה, עד שהם מתרככים (אפשר לבדוק במזלג). תנו לדלעת לנוח 5-10 דקות.
  3. בינתיים חממו שמן זית במחבת וטגנו את עלי המרווה עד שיהפכו לקראנצ'ים (לא נורא אם הם נשברים).
  4. שימו בקערה את עלי המרווה, הריקוטה והשום.
  5. הוציאו את בשר הפרי מהקליפה והעבירו לקערה. הכי נוח למשוך את החוטים החוצה עם מזלג. ערבבו את החומרים יחד ותבלו במלח ופלפל שחור.
  6. הניחו בצלחת הגשה ופזרו מעל צנוברים. לחלופין אפשר להחזיר לקליפות הדלעת, כצלחות הגשה טבעיות ודקורטיביות. מתקבלת מנה עם טקסטורה של פסטה, ברוטב גבינתי עם טעמים נפלאים וארומטיים של מרווה.

בתיאבון!

השוונץ:

  • לא יודעת אם אתם יודעים, אבל למעשה רבים מ"פרחי הקישואים" שמוכרים בשוק הם למעשה פרחי דלעת. הם גדולים יותר מאלה של הקישואים וממילא שייכים לאותה משפחה. רוצים מתכון מעולה לפרחי קישואים ממולאים? הנה אחד שהכנתי בחופשה ביוון.
  • הנה כמה דלעות מפורסמות: מרכבת הדלעת של סינדרלה, דלעות של ליל כל הקדושים (הלווין) האמריקאי, שמגלפים בהן עיניים ופה ומניחים ליד דלת הכניסה, כדי למנוע מרוחות רעות להיכנס הביתה ופאי דלעת בחג ההודיה האמריקאי.
מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s