הקוראת בקפה

כל בוקר אני חייבת לקרוא באיזה שהוא קפה כדי להתעורר. אני יודעת, מדובר בהרגל (מגונה או שלא), אבל בלי קפה, הבוקר שלי לא מסתדר. עם או בלי חלב, קר או חם, אני מהסוג שאוהב את הקפה שלו בטעם של קפה (קפה בטעמים? לא אני). ואם כבר קפה, בואו נפתח את סוגית ה"איפה שותים קפה". למצוא את בית הקפה הביתי שלך, בו הבריסטה יודע להכין את הקפה בדיוק כמו שאתה אוהב, בלי לבקש להכין את הקפה "חזק במיוחד" או "בלי הרבה קצף", הוא עניין בפני עצמו. ועוד לא הזכרנו את טמפרטורת הקפה.

בסוף יוני פגשתי בתל אביב את דיוויד לבוביץ, אחד מבלוגרי האוכל הידועים ביותר בבלוגוספירה (עוד על בלוגרי האוכל שהגיעו לארץ תוכלו לקרוא בפוסט קודם שלי). נזכרתי בספר הטוב שלו "The Sweet life in Paris", המשלב סיפורים משעשעים על חייו בעיר האורות ומתכונים, ובעיקר בעוגת המוקה שבספר. מדובר בעוגה פצצה במובן הטוב של המילה. יש בה אמנם הרבה שוקולד, אבל הוא כאן כדי לתת עוד בוסט לטעם של הקפה.

הנה לכם קינוח השנה (ואל תשכחו להודות לי אח"כ). אם אתם בעניין של לשמח מישהו, תכינו לו את העוגה הזו. מדובר בכמה כפיות של אושר טהור.

עוגת מוקה, עיבוד של המתכון של דיוויד לבוביץ

החומרים

  • 340 גרם שוקולד מריר (לפחות 60%), קצוץ גס
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) אספרסו מוכן לשתיה
  • 60 גרם שמנת מתוקה
  • 5 ביצים (בטמפרטורת החדר)
  • קורט מלח
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן

אופן ההכנה

  1. צעד ראשון הוא בכלל מתחום ה-DIY. רפדו תבנית בקוטר 22 ס"מ, ששימנתם בחמאה מבעוד מועד, מבחוץ מסביבה ברדיד אלומיניום, כך שכשתכניסו אותה לתבנית גדולה מלאה מים (בהמשך), הם לא יכנסו לנו לתבנית ויתערבבו עם המסה בתוכה).
  2. בקערה שימו שוקולד ואספרסו והניחו בבאן מארי (מעל מים רותחים), עד להמסה. הורידו מהאש וקררו לטמפרטרת החדר.
  3. הוסיפו לתערובת השוקולד-אספרסו גם את השמנת.
  4. הקציפו במיקסר ביצים שלמות, מלח וסוכר, עד לתערובת תפוחה וגבוהה במיוחד, כ-5 דקות.
  5. שפכו את הביצים לתערובת השוקולד, ב-2 פעמים.
  6. העבירו לתבנית המשומנת והניחו את התבנית בתוך תבנית גדולה אחרת.
  7. מלאו את התבנית הגדולה בזהירות במים חמים (שלא ישפריץ פנימה לתבנית הקטנה), עד לכחצי הגובה של התבנית הקטנה.
  8. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואפו 50-60 דקות, עד שהעוגה אפויה בצדדים ועדיין רכה בחלק הפנימי שלה.
  9. תנו לעוגה להתקרר מעט בתנור ואז הוציאו אותה החוצה והכניסו למקרר עד להגשה.

אפשר להגיש את העוגה קרה מהמקרר או אפילו קפואה, אבל אני הכי אוהבת אותה ככה, בטמפרטורת החדר, כשהיא מתמסרת לגמרי וממלאה את הפה בכל טוב. אה, ואם אפשר, גם עם גלידת קפה, ש"מתכתבת" עם הקפה שבעוגה. מה זה מתכתבת?! מכתבים שלמים נכתבים שם לאור נרות: בגלידה יש חתיכות שוקולד. יש איזונים גם במטבח.

גלידת קפה עם שברי שוקולד

החומרים

  • 6 חלמונים
  • 200 גרם סוכר
  • 1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 300 מ"ל חלב
  • 3 כוסיות אספרסו קצר (סה"כ כ-150 מ"ל)
  • 50 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס

אופן ההכנה

  1. הקציפו חלמונים וחצי מכמות הסוכר עד לתערובת תפוחה.
  2. הרתיחו שמנת, חלב, אספרסו ושאר הסוכר.
  3. הוסיפו בהדרגה את תערובת השמנת לחלמונים והחזירו לחימום נוסף, על אש קטנה ותוך ערבוב מתמיד, עד להסמכה.
  4. קררו לטמפרטורת החדר והוסיפו את השוקולד הקצוץ (חשוב לקרר את המסה לפני הוספת השוקולד, כדי שהוא לא ימס…).
  5. שפכו את התערובת למכונת גלידה והפעילו עד למרקם הרצוי (אם אין לכם מכונה, העבירו למיקסר. טרפו היטב את התערובת ורק אז העבירו לתבנית לפריזר).
  6. העבירו לתבנית והכניסו לפריזר, עד שהגלידה קופאת לחלוטין.

בתאבון!

השוונץ:

  • צריכים עוד מנת קפאין אחרונה לדם? הנה עוד מתכון משגע, קל ומתאים מאין כמוהו לקיץ – אפוגטו. יש להם את זה, לאיטלקים. יש לכם אורחים בפתח ומכונת אספרסו על השיש? אין לחץ! שימו כדור גלידה וניל בצלוחית הגשה והטביעו אותה באספרסו קצר חם. כמה פשוט ככה טעים!
Advertisements
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, משקאות, ספרים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על הקוראת בקפה

  1. Sharon Magnezi הגיב:

    איזו "קריאה" מדוייקת. נפלא.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s