עונת המלפפונים

כפולניה, אני יודעת שסבל (מסוים) הוא מנת חיינו, אבל מצד שני יש גם הנאות קטנות פה ושם. הנה למשל, לאחרונה היתה לי חוויה מאוד טעימה. האמת, מאוד מאוד טעימה. בושי, הלא היא בשמת, ערכה לבנות "מועדון הטועמות" של יקבי כרמל סדנת בישול במטבח שלה עצמה (אולי בגלל זה קוראים לעסק שלה "במטבח אצל בושי", דא?) והרגשת הביתיות שרתה בכל. טוב, זה אולי לא הבית שלי, אבל ככה בדיוק מתחשק לי שיראה הבית שלי, בסגנון פרובנסאלי/ טוסקני/ כפרי שכזה. כנראה לא רק לי – הבית שלה מעורר השראה אצל הרבה מעצבי פנים. אם אתם רוצים לקרוא עוד על הסדנה שלנו, אתם מוזמנים לעשות זאת אצל לימור, הלא אובייקטיבית שלנו.

אבל נחזור למטבח. יש לה לבושי תנור יפה וגדול בהזמנה אישית ועוד הרבה מחבתות, סירים וכלים שווים במיוחד אבל יותר מהכל, יש לה שאר רוח. בכל המנות שהיא הגישה לנו (או שאנחנו הכנו), היה איזה טוויסט שהפך אותם למשהו קצת שונה. היה באמת ערב טעים למופת, אבל הטעם שהלך איתי הביתה היה טעם הגספצ'ו של בושי וכל זאת בזכות האבטיח שהיה בו! טוב, אל תעוו את הפנים: זה עושה קמטים. חוץ מזה, זה פשוט מעולה! חשבתי שבעצם אפשר לשלב אבטיח בעוד כמה מאכלים, שבאופן מסורתי לא היו משודכים יחד.

למשל עם… מלפפונים. הקיץ מכונה עונת המלפפונים, בזכות האין יותר מאשר היש. פעם קראו לזמן הזה גם "עת האבטיחים". הרבה מאוד מים וזרעים יש בשניים הללו והשילוב ביניהם, מסתבר, טעים להפליא. כדי להפוך לכם את כל עולמות הטעם, הנה מתכון לסלסה פיקנטית ממלפפון ואבטיח. הסלסה הזו מעולה עם דגים, פירות ים, עוף ובשר. באופן אישי, אני אוהבת אותה עם נאצ'וס. מתאים בול לנשנוש מול המשחקים האולימפיים.

סלסה מלפפון-אבטיח

  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית צ'ילי פלייקס (או 1/2 פלפל חריף קצוץ)
  • 2 מלפפונים קשים וקלופים (או 4 מיני-מלפפונים)
  • 1/2 1  כוסות קוביות אבטיח ללא גרעינים
  • 1/2 בצל אדום בינוני, קצוץ
  • 2 כפות עלי כוסברה קצוצים (למי שלא אוהב, אפשר להחליף גם בנענע)
  • מלח

אופן ההכנה

  1. בקערית שימו חומץ אורז, סוכר וצ'ילי ותנו להם לעמוד כמה דקות, עד שהסוכר נמס.
  2. את המלפפונים חצו לאורכם, הוציאו את הגרעינים שלהם בעזרת כפית וחתכו לקוביות.
  3. בקערה גדולה שימו מלפפונים, אבטיח, בצל וכוסברה. שפכו מעל את הרוטב שנח בצד וטחנו הכל למחית לא חלקה לגמרי.
  4. תבלו במלח לפי הטעם והכניסו למקרר לפני האכילה.

בתיאבון!

השוונץ:

  • מלפפון מסוג אחר, לא פחות טעים, הוא ה"פקוס". קצת יותר שעיר והרבה יותר בהיר ועם המון גרעינים, תמצאו את הפקוס בעיקר בשווקים או אצל המגדלים. תענוג לאכול אותו בסלט, עם גבינת פטה מלוחה, בצל סגול, נענע וסומאק. מ-ע-ו-ל-ה !
  • הנה טיפ שווה ביותר: אם אתם אוהבים לתת מעט טעם למים שלכם ונמאס לכם כבר מנענע ומפרוסות לימון, שימו כמה פרוסות של מלפפון בתוך קנקן המים. זה משדרג את המים ברמות!
Advertisements
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, אירועים וסדנאות, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s