לשמור על הספצופאי

מכירים את המנות היפות האלו, שמסודרות בצלחת אחרי שעברו סטיילינג ונראות מליון דולר? אז זהו, שלא להן רציתי להקדיש את הפוסט הפעם. לא שאני לא אוהבת יופי מינימליסטי בצלחת וחלילה אני לא מזלזלת בעיצוב, אבל אם שמים את הפוקוס רק על המנות המפונפנות הללו, שמצטלמות נורא יפה מבחינה אמנותית, עלולים לשכוח את המנות הפשוטות, המנחמות, שאולי לא נראות הכי יפות, אבל טעימות מאוד (ראו ערך "פירה", למשל). נכנסת לכאן גם סוגיית שימור מסורות בישול, שהיא חשובה בתרבות של כל עם ומגדירה את הייחודיות שלו בתחום הקולינארי.

באזור פיליון (Pelion) שביוון תוכלו למצוא את המאכל הזה בכל טברנה בתפריט המנות הראשונות. מדובר במנה כפרית, מקומית, המשלבת בשר וירקות, מחממת ומשביעה. שום דבר לא נוצץ בה ובכל זאת הסינדרלה הזו משכה את תשומת ליבי. במקור השתמשו בנקניקיה מתובלת מבשר טלה, אבל היום אפשר למצוא את המנה הזו גם עם נקניקיות בקר. מנה שמתאימה בדיוק לסתיו. קצת אוזו, מוסיקה יוונית והרבה לחם לניגוב הרוטב. אה, בריאות!

ספצופאי (SPETSOFAI)

2 מנות

החומרים

  • 2 כפות שמן זית
  • 200 גרם פלפלים ירוקים, חתוכים לרצועות. לחילופין, אם מצאתם פלפלים מסוג שושקה ארוכים, כמו אלה שמשתמשים בהם ביוון, השתמשו בהם בשלמותם (כ-4 יחידות)
  • 1 שן שום כתושה
  • 250 גרם עגבניות קלופות ומרוסקות (העצלנים יכולים להשתמש בעגבניות מקופסה)
  • מלח, פלפל שחור, סוכר, צ'ילי פלייקס (אופציונאלי)
  • 250 גרם (כ-2 יחידות) נקניקיות אמיתיות, מבשר טלה או בקר (רוצים לדעת במה השתמשתי? לכו לשוונץ למטה), אפשר גם חריפות

אופן ההכנה

  1. חממו 1 כף שמן זית במחבת רחבה וטגנו בה את הנקניקיות. הפכו אותן, עד שישחימו מכל הצדדים.
  2. הוציאו את הנקניקיות מהמחבת ופרסו לפרוסות שמנמנות. שמרו בצד.
  3. הוסיפו למחבת עוד כף שמן וצלו את הפלפלים כ-5-10 דקות, כך שישחימו מכל הצדדים.
  4. הוסיפו את השום והעגבניות למחבת ותבלו במעט מלח, פלפל, סוכר וצ'ילי פלייקס לפי הטעם.
  5. בשלו על אש קטנה עם מכסה עוד כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך והפלפלים רכים. אם הרוטב מסמיך לפני שהפלפלים רכים דיים, אפשר להוסיף מעט מים למחבת.
  6. החזירו למחבת את הנקניקיות, ערבבו ובשלו יחד עוד כ-10 דקות.
  7. טעמו ותקנו תיבול אם יש צורך. הגישו עם פרוסות עבות של לחם.

בתיאבון!

השוונץ:

  • אם אתם רוצים נקניקיות איכותיות, שלא עשויות משאריות שלא כאן המקום לפרט אותן, כדאי לכם לנסות את הנקניקיות של אלן טלמור. לאלן יש מבחר גדול של נקניקיות אמיתיות, מבשר בקר או עגל, כבש או טלה וגם חזיר, עם תוספות ותיבולים מגוונים ובמידת חריפות שונה. אני השתמשתי בנקניקיות האיריות של אלן במתכון הזה, המשלבות טלה ובקר.
  • ובינתיים, אפשר לצחוק עם טל פרידמן במערכון "אוהבים נקניקיות?" מתוך התכנית ארץ נהדרת.
Advertisements
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, חו"ל, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על לשמור על הספצופאי

  1. פינגבאק: שוק יפו בנמל | הגרגרנית

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s