שמרים, סיפור אהבה

ככה זה כשאתם אוהבים מאוד לאכול וגם אוהבים לקרוא – אתה (אני) מוצא את עצמך קורא מתכונים ולאו דווקא בשפות שאתה מבין. אז עברית "קטן עלי", עם אנגלית אין לי בעיה, גם לא עם צרפתית. אבל מה קורה כשאתה קורא מגזין ב… גרמנית? האם השפה היא מחסום גבוה מדי למעבר, כשמדובר במתכון שנראה לך טעים? ואם מדובר בעוגת שמרים?

טוב, אני מודה באשמה: אני "הגרגרנית" ואני מכורה לעוגות שמרים. אל תנסו לפתות אותי עם עוגות שוקולד, עוגות פירות או עוגות קצפת. למעט אולי עוגות גבינה, שגם נותנות פייט רציני, אין ספק שעוגות שמרים הן החולשה שלי, בעיקר כשהן טריות. קודם כל, הריח של השמרים, כי הרי לפני שטועמים הריח עושה את שלו. ואחר כך, הטעם, שיש בו משהו מאוד ראשוני ובסיסי. כאילו לחם אבל לא, כי הרי אסור שזו תהיה יציקה כבדה. והמילוי שמשלים את הבצק, שהוא צריך להיות בכמות מספקת ועם זאת לא משתלט או מתוק מדי.

אחרי כזאת הקדמה, ברור לכם שתרגמתי, מילה, מילה, את המתכון. בדקתי איך, מה וכמה מתאים לנו פה ו-voilà, הנה לכם מתכון לעוגת שמרים, שונה מהסטנדרט, כזו שלא תמצאו במאפיות או בבית הקפה. מתקבלת עוגה ארוכה ומרשימה (לחילופין, אפשר לאפות שתי עוגות קטנות) והריח שמתפשט בבית! קשה להתאפק…

צילום: "הגרגרנית"

עוגת שמרים במילוי תפוזים, שקדים ופיסטוקים

החומרים

לבצק

  • 500 גרם קמח
  • 100 גרם סוכר לבן
  • גרידה מתפוז אחד
  • קורט מלח
  • 20 גרם שמרים
  • 220 מ״ל חלב פושר
  • 2 ביצים
  • 100 גרם חמאה מומסת בטמפרטורת החדר

למלית

  • 3 תפוזים בינוניים
  • 120 מ״ל שמנת מתוקה
  • 80 גרם סוכר חום
  • 100 גרם שקדים לבנים (ללא קליפה) טחונים
  • 100 גרם שקדים לבנים קצוצים
  • 80 גרם פיסטוקים קצוצים

לקישוט

  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כף חלב
  • 40 גרם פרוסות שקדים
  • 20 גרם פיסטוקים טחונים

אופן ההכנה

לבצק

  1. שימו בקערה קמח, 90 גרם סוכר לבן, גרידה מקליפה של תפוז אחד וקורט מלח.
  2. את השמרים ושאר הסוכר ערבבו בקערית עם 200 מ״ל חלב פושר.
  3. בקערית נוספת ערבבו את שאר החלב עם החמאה המומסת ו-2 ביצים והוסיפו לתערובת הקמח.
  4. הוסיפו גם את תערובת השמרים ועבדו עד לבצק דביק. הניחו בצד מכוסה במקום חמים לתפוח כ-35 דקות.

למלית

  1. קלפו את התפוזים ופלטו אותם, כך שתקבלו פיסות תפוז ללא הציפה הלבנה (הנה השיטה: הורידו בעזרת סכין את כל הציפה הלבנה החיצונית ואז פרסו פרוסות דקות של תפוז בין הדפנות של הציפה הפנימית. נשמע קשה אבל בעצם קל).
  2. ערבבו שמנת מתוקה, חתיכות תפוז (עם המיץ שיצא מהם) וסוכר חום ושימו בסיר. הביאו לרתיחה וסגרו את האש.
  3. בקערית הניחו את השקדים הטחונים, השקדים הקצוצים והפיסטוקים הקצוצים.
  4. ערבבו את תערובת התפוזים שהתקררה עם תערובת השקדים-פיסטוקים.

לעוגה

  1. לושו את בצק השמרים. אם הוא דביק. אפשר להוסיף עוד מעט קמח.
  2. הניחו על משטח מקומח ורדדו למלבן בגודל 50X40 ס"מ. (הבצק נעים וקל לרידוד). בסכין סמנו בעדינות 2 פסים לאורך יריעת הבצק, כך שיתחלק ל-3 חלקים (לא להילחץ מהמתמטיקה. אפשר גם לחלק "בערך").
  3. הניחו את מלית התפוזים-שקדים-פיסטוקים במרכז הבצק, בפס לאורך.
  4. חתכו את החלקים החיצוניים של הבצק לגדילים רחבים יחסית וקלעו אותם, שתי וערב, על הפס המרכזי עם המלית. הניחו בזהירות על נייר אפיה.
  5. ערבבו בקערית חלמון וכף חלב והברישו את הבצק. פזרו מעל פרוסות שקדים.
  6. תנו לעוגה לתפוח עוד כ-15 דקות ואז הכניסו אותה לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לכ-30 דקות, עד שהיא משחימה.
  7. פזרו מעל העוגה המוכנה את הפיסטוקים הטחונים, תנו לה להתקרר והגישו.

בתאבון!

והנה זה ללא מילים:

צילום: "הגרגרנית"

צילום: "הגרגרנית"

צילום: "הגרגרנית"

השוונץ:

  • ראיתם כבר את המוצר החדש "קמח שמרים" של אסם? מסתבר שלא צריך יותר לקנות קמח ושמרים בנפרד, אלא אפשר לשמור בבית קמח שהשמרים כבר בילט-אין בתוכו. הקמח החדש אמור לפשט את ההכנה של מאפי שמרים וגם בעל חיי מדף ארוכים יותר. נדמה לי שהוא מקל על כל אלה שמפחדים מהכנת עוגות ומאפים מבצק שמרים (ויש הרבה כאלה). אשמח לשמוע אם כבר ניסיתם את המוצר הזה ומה אתם חושבים.
מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s