שוק יפו בנמל

לפני כשלושה חודשים נפתח בנמל יפו שוק אוכל חדש. בכלל, המתחם שם מתחדש ולמתחם "נא לגעת" הותיק יחסית (לא יודעים מה זה? קפצו למטה ל"שוונץ") נוספו בשנה האחרונה גם גלריות אמנות, מסעדת "יונה", בית הקפה "לאב איט", חנות הספרים סטימצקי ועוד. אני מחבבת את העיצוב של הנמל, בעיקר את הכניסה הנעימה אליו עם השלטים הקבועים ברצפה, המציינים מקומות שאפשר לשוט אליהם ממנו. נותן דרור לדמיון…

והנה, במסגרת פיתוח המקום, החליטו לפתוח גם שוק אוכל באחד ההאנגרים בו. מלבד דייגים, אשר עובדים בנמל, רוב האנשים לא מגיעים לנמל יפו "במקרה". הרעיון של מנהלת הנמל הוא לפתח מתחם עם פעילות תרבותית מגוונת, שתמשוך אליו קהל. "סחבתי" את העזר לחצי יום חופש כדי לבדוק את המקום. הבטחתי לו שלא יחזור רעב הביתה…

הכניסה הראשית אל השוק היא מתוך הרחבה האחורית, אבל אפשר להיכנס אליו גם מהצד של הים וללכת לאורך הדוכנים בסיבוב מעגלי. אנחנו הגענו ביום חול ולכן היה שקט בשוק, אבל אני מניחה שביום שישי או שבת סואן שם יותר. מכיוון שהגענו מורעבים (גידלנו את התיאבון בדרך), שמחנו לגלות את מאפיית קמחים. אנחנו אוהבים את כל מה שגולי פנחסוב אופה ובמקרה הזה, מקל בצק עם קשקבל חם ופריך, שפתר את בעיית הרעב הקטנה שלנו. היינו מוכנים להמשיך הלאה.

בולטות בשוק בצבע וביופי חנויות מעוצבות עם מוצרים מעוצבים לבית, בדיוק מהסוג שאני יכולה לטבוע בהם מרוב שאני רוצה ורוצה. העזר פתר את הבעיה בכך שמשך אותי משם היישר לחנות הבירה Beer Market. מול מדפים עמוסים בעשרות (ולא על דרך ההפרזה) סוגים של בירה ישראלית עמדנו אובדי עצות. הברמן החמוד פתר את הבעיה והציע לנו את בירת החודש, בירת "הדוקטור" של מבשלת "הדובים". שאנחנו נסרב להצעה שכזו? גם לכם לא כדאי לסרב ומהרו, כי הבירה הזו היא עונתית. מילאנו 6-פאק של בירות ולקחנו עוד כוס אחת לסיבוב שלנו בשוק.

הסיבה העיקרית שבגללה למעשה הגענו לשוק היא Port 19, דוכן הנקניקיות של אלן טלמור. הוא לא יודע, אבל יש לנו רומן איתו כבר הרבה מאוד שנים, עוד מאז ימי "ברברסקו" העליזים (גם על זה תוכלו לקרוא למטה ב"שוונץ"). הנקניקיות הנפלאות שהוא מייצר נותנות לנו להאמין שיש פה אנשים שיודעים את מלאכתם הקולינארית.  בחרנו את נקניקיית הספיישל של היום, צ'וריסו מקסיקנית, שנצלתה על הפלנצ'ה ונכנסה למיטת-לחמניה עם חרדל דיז'ון וכרוב כבוש, בת זוג מתאימה מאין כמוה לבירה שלנו. יום אחד, כשאלן טלמור ייצר נקניקיות Andouillette AAAAA, נדע שאנחנו באמת במצב טוב.

אנחנו לא יכולנו להגיע לאיזור בלי לקפוץ לאיזו מסבאחה אצל עלי קראוון (בעצם, כך פיתיתי את העזר לבוא איתי), אז את שאר הדוכנים תצטרכו לבדוק לבד, אבל נשארנו עם כמה הרהורים על השוק החדש.

ראשית, אנו מקווים שמנהלת הנמל תשמור, כפי שהבטיחה, על הצביון המקורי של הנמל ומטרתו לשמש מעגן לסירות דייגים (הם היו שם קודם…).

שנית, מכיוון שמדובר בשוק ביפו, היינו שמחים לראות עסקים מקומיים שלוקחים חלק בשוק. נכון, יש דוכן חומוס (מקומי?) ודוכן כנאפה (מקומי?) וגם את מאפיית "מרגוזה" עם דוכן פסטות ופיצות, אבל לא ראינו דוכן דגים, שחסר לנו מאוד. בכלל, השוק מאוד "נקי". אין בו דוכני בשר או דגים וגם דוכן הירקות שבו מאוד מצומצם. שוק חי צריך להיות יותר מחנויות כלים ומסעדות.

ואחרון חביב, תסלחו לנו, אבל קצת נמאס שבכל הפרסומים ובאתרי האינטרנט של שוקי האוכל החדשים ההשוואה הראשונה היא ל"לה-בוקריה" בברצלונה. די. יש עוד שווקים בעולם! ובכלל, האם לא הגיעה השעה להתחיל לקבל השראה גם משווקים בארץ?

אנחנו, כמי שמאמינים ב-100 (ויותר) ימים של חסד, עוד נחזור כנראה לשוק, לאכול במסעדת "רוקח-ים" של השף אייל לביא או לטעום מהכנאפה המיוחדת שנעשית במקום.

שוק יפו בנמל, שני-שבת, שעות פתיחה 10:00-22:00/23:00 (שישי-שבת פתוח מ-9:00)

השוונץ:

  • מרכז "נא לגעת" הוא מקום יוצא דופן, בו פועלים תאטרון, מסעדה ובית קפה, בהם עובדים אנשים חרשים ועיוורים. כאשר משתתפים בסדנה המלמדת על קצה המזלג את שפת הסימנים או בסדנת פיסול בחימר באפילה מוחלטת, לומדים להבין טוב יותר ולקבל את המגבלות שלנו ולאו דווקא את המוגבלות. מומלץ לכל אדם, ילד ומבוגר, לבלות במרכז הזה,
  • על הנקניקיות של אלן טלמור כבר כתבתי פה בפוסט אחר, אבל מי זוכר את "ברברסקו" ברחוב דיזינגוף? זה היה אחד מברי היין הראשונים בתל אביב, שהגיש גם אוכל מעולה. על אחרית ימיו עדיף לא להכביר מילים ובכל זאת, תהיתי תמיד לאן נעלם הבעלים שלו ומתי הוא יפתח את המקום הבא. אני עוד מחכה ומבטיחה להגיע.
  • קשה לסיים את הפוסט הזה בלי להתייחס למותו של אחד מהמסעדנים/כתבי האוכל/הגרגרנים (לאו דווקא בסדר הזה) הנפלאים שלנו, שאול אברון. הוא יחסר לנו ב"יועזר" וקשה לנו לוותר עליו באופן סופי כל כך. מזל שעוד הספקנו לקחת אליו את הילדים!
Advertisements
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, טיולים, מחשבות רציניות על אוכל, מסעדות, בתי קפה, ברים, מקומות, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על שוק יפו בנמל

  1. marxmus הגיב:

    אני ממליץ בחום בפעם הבאה לנסות את הסנדביץ' ב"זילבר דלי בר" וכמובן לקנות בירה אצל שכנים…
    סוף שבוע מצויין

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s