סאכר טורטה לשבוע השוקולד

חברה צדיקה אחת לא ידעה מה לעשות עם אלבומי האוכל היפים ששכבו אצלה והיו נכס סנטימנטלי יותר ממעשי. היא חשבה שאצלי במטבח הם ימצאו את מקומם. אני הלא אוהבת ספרים, אוהבת אוכל ומאוד-מאוד אוהבת ספרי אוכל. המדפים כבר די קורסים, אבל אני לא יודעת להגיד לא (וגם לא כל כך רוצה…). דפדפתי לי להנאתי וסימנתי לי כמה פייבוריטים. כשנחתתי בדף עם צילום של ריבועי סאכר-טורטה, ידעתי שזו תהיה המנה המנצחת שלי לכבוד שבוע השוקולד (ראו עוד למטה, בשוונץ).

לא ברור לי איך קבעו שבוע שוקולד ולא חודש. בעצם שנה שלמה לשוקולד. שוקולד הרי ידוע כמשפר מצברוח וקוביית שוקולד מריר עם 70% מוצקי קקאו יכולה להיות שקולה, לפחות מבחינתי, מול כל הקינוחים (אולי. בעצם לא מבטיחה. לפחות עומדת יפה באתגר).

צילום: "הגרגרנית"

ולמה סאכר-טורטה (נסו להגיד במבטא גרמני עמוק: Sachertorte)? כי יש בו את השלמות הזו בעוגה, שהיא גם שוקולדית וגם בעלת ציפוי שוקולדי, אבל מסתירה טעמים של פרי חמצמץ בתוכה, שמשדרג ומדגיש את כל הטעמים יחד. העוגה המקורית נוצרה ע"י הקונדיטור פרנץ סאכר עבור הנסיך האוסטרי בשנת 1832 ועד היום היא אחד מהקינוחים האוסטרים הטיפוסיים ביותר.

נכון, במקור מדובר בעוגה אחת שלמה אבל רציתי להפוך אותה לעוגה קטנה,שקל לחטוף וליהנות בביס אחד, אז אפיתי בתבנית מרובעת וחתכתי לריבועים קטנים. גם בתחום הריבה שיניתי את ריבת המשמש המסורתית לריבת תות-עץ, כי אני אוהבת מאוד את השילוב של פירות יער ושוקולד. מדובר במתכון קונדיטוריה, אז תכינו את המשקל. מי שרוצה לאפות עוגה גדולה ויחידה, יכול להכפיל את הכמויות ולאפות בתבנית 24 ס"מ. הילדים טרפו את כל השוליים של העוגה, בלי הציפוי. אחלה מתכון!

צילום: "הגרגרנית"

ריבועי סאכר-טורטה – העוגה המקורית (כמעט)

החומרים

לעוגה

  • 6 חלבונים
  • 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 110 גרם שוקולד, 60% מוצקי קקאו לפחות, מומס (במיקרו או על באן-מארי)
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 5 חלמונים (אני יודעת – נשאר חלמון אחד. אני בטוחה שהחביתה שלכם תשמח לארח אותו)
  • 75 גרם קמח לבן מנופה
  • 3-4 כפות ריבה (משמש או כל ריבה שאתם אוהבים), מסוננת מפרי

לציפוי

  • 200 גרם סוכר
  • 70 גרם מים
  • 170 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו לפחות

אופן ההכנה

  1. במיקסר הקציפו את החלבונים לקצף קשה והעבירו אותו לקערה אחרת.
  2. באותו מיקסר (לא צריך לנקות) התחילו לערבל את החמאה עם וו הגיטרה (צורת ה-K) עד לתערובת חלקה ורכה.
  3. הוסיפו סוכר ושוקולד מומס וערבלו יחד. יתכן ותצטרכו להפסיק מדי פעם ולהוריד את החומרים שנדבקו לוו המערבל בעזרת מרית, כדי לקבל תערובת אחידה.
  4. הוסיפו את החלמונים, אחד-אחד.
  5. הפסיקו את עבודת המיקסר, הוסיפו קמח וערבלו עוד מעט, רק עד איחוד החומרים.
  6. הוסיפו את הקצף וערבבו ידנית עד לאיחוד. עדיף לעשות זאת ב-3 פעמים, כדי לא לאבד את הנפח ולהשאיר את העוגה אוורירית.
  7. שפכו את התערובת לתבנית 20 על 20 ס"מ, שריפדתם מראש בנייר אפיה והכניסו לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות לכ-35-40 דקות (בדקו אם הקיסם יוצא יבש).

לציפוי:

  1. בעזרת סכין חד חתכו את השוליים של העוגה על מנת ליישר קצוות ופרסו אותה ל-16 ריבועים.
  2. פרסו כל ריבוע עוגה לרוחבו ובעזרת מברשת הברישו בריבה את החלק התחתון, החזירו את החלק העליון חזרה והברישו גם את הצדדים.
  3. הניחו את ריבועי העוגה על רשת מעל נייר אפיה גדולה, במרווחים של כמה סנטימטרים ביניהם.
  4. שימו בסיר מעל באן-מארי סוכר, מים ושוקולד וערבבו עד להמסה מלאה של השוקולד והסוכר.
  5. שפכו בזהירות במצקת קטנה את הציפוי מעל העוגות, עד שיכסה אותן מכל הצדדים והשאירו לייבוש. ניתן להשתמש בציפוי שנזל לעוגות הבאות שמצפים.
  6. אם ממש מתחשק לכם, שימו בתוך שקית הזלפה את תערובת הציפוי שנשארה והזליפו את האות "S" מעל הציפוי של העוגה. ואם אנחנו בעניין של להגזים, אפשר להגיש את ריבועי השוקולד המושחתים האלה לצד שמנת שהוקצפה (די! לא צריך להמתיק אותה). בריאות.

בתיאבון!

הנה עוד כמה תמונות מגרות לגרגרני שוקולד:

צילום: "הגרגרנית"

צילום: "הגרגרנית"

צילום: "הגרגרנית"

צילום: "הגרגרנית"

השוונץ:

בין ה-10 ל-17 בפברואר חוגגים גם אצלנו את "שבוע השוקולד" במגוון סדנאות, תחרויות, הדגמות וטעימות ברחבי הארץ. כדאי לכם לבחור משפע האפשרויות הפתוחות לקהל הרחב הזדמנות לטעימה מהפרוזק ללא מרשם הזה.

Butten web

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, אירועים וסדנאות, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

4 תגובות על סאכר טורטה לשבוע השוקולד

  1. efrat הגיב:

    מיכלי, זה טעיםםםםם!!

  2. חן הגיב:

    106 גרם חמאה? כמה בדיוק זה יוצא? או שהכוונה היא ל-160 גרם? 🙂

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s