פולפו ועוד דגים שעלו ברשת

שבוע הספר העברי מתחיל היום. מושגים, כמו למשל "עם הספר", נשכחו כבר מזמן, מתחת לערימת מבצעי ה-3, 4 או 7 ב-100 והשבוע הפך ל-10 ימים. בכל זאת, אני רוצה למליץ לכם על ספר אוכל מקסים ביופיו. נכון, הוא אינו עברי, אבל אנחנו הרי חיים בכפר הגלובלי – Polpo, A Venetian Cookbook (Of Sorts) הוא ספר של מסעדה לונדונית העונה לאותו שם, אותה חלם וגם הגשים אדון שהתאהב בוונציה ובאוכל שלה. ההתמחות של אוכל ונציאני היא בפונלטה (מצד היבשה) ובפירות ים והדגים (מצד הים), אבל כמובן שמקומה של הפסטה לא נפקד. הספר הוא המהות של הבישול האיטלקי – פשטות, חומרי גלם איכותיים וטעם.. שמיימי.

צילום: "הגרגרנית"

אני חייבת להסב את תשומת ליבכם למראה של הספר, בנוסף לתוכן שלו. לא ראיתי ספר כזה קודם לכן – השדרה המרכזית בכריכה שלו חסרה, כך שרואים את כל העסק מבפנים. אם גם אתם מאלה שתמיד חלמו לפרק חפצים כדי להבין איך הם עובדים – זה הספר בשבילכם. תענוג! לספר עצמו צורה מאורכת, עם איור של פולפו (דיונון) על הכריכה הקדמית, המפה של ונציה על הכריכה הפנימית וצילומי מנות, אחחחח, להתעלף! תראו בתמונה שכבר הספקתי לסמן את המנות שאני רוצה להכין ואפילו להכתים את הספר. זה רק אומר רק דברים טובים.

הייתי השבוע ב"Culinary", התערוכה השנתית למזון וקולינריה ונכחתי בפאנל אודות הדיג בישראל ("הים סוער ואין דגים"). שמחה ואופטימיות גדולה לא היתה שם. מי שרוצה להמשיך לאכול נסיכת הנילוס (דג בלי טעם וריח), סלמון (לא מקומי ובכלל – נמאס!!!) או דגי בריכות, לא יבין על מה הרעש. אבל מי שאוהב דגים מהים שלנו אבל לא מחקלאות ימית, הבין עד כמה הברוך גדול. אם אין תרבות דיג ואין תגמול הולם לדייגים, אין עתיד לענף הדיג בישראל.

ואיך כל זה קשור לספר? כדי להכין את המנה של הפוסט הפעם, אני ממליצה לכם ללכת לחנות הדגים בשכונה או בשווקים ולבקש דג ים, אבל כזה שלא גודל בחקלאות ימית או בבריכות דגים. בספר מצוין דג מסוג ג'ון דורי, אבל אפשר כל דג ים שבשרו לבן.

צילום המנה בספר: (Polpo, A Venetian Cookbook (of Sorts

צילום: "הגרגרנית"

פילה דג ברוטב תפוזים, עשבי תיבול וגרגרי פלפל צבעוניים

4 מנות

  • צרור עשבי תיבול: נענע, שמיר, בזיליקום ומרווה
  • שמן זית, לטיגון
  • 4 פילטים של דג ים לבן
  • 1 שן שום, פרוסה דק
  • מלח, פלפל שחור
  • 50 מ"ל ציר דגים (למתקשים: החליפו במים, אבל קחו בחשבון שקצת פחות עשיר בטעם)
  • 70 מ"ל מיץ לימון
  • 70 מ"ל מיץ תפוזים
  • חופן של גרגרי פלפל צבעוניים
  • 4 פרוסות תפוז (לא חובה)

אופן ההכנה

  1. קצצו היטב את עשבי התיבול.
  2. למחבת רחבה (שיש לה מכסה) שפכו כמות נדיבה של שמן זית. הניחו על השמן את פילה הדג כשהעור מופנה כלפי מטה. הוסיפו את השום ותבלו במלח ופלפל שחור. פזרו את עשבי התיבול הקצוצים וכעת הדליקו את האש (בינונית) מתחת למחבת.
  3. כשהשמן מתחיל לרתוח, הוסיפו את ציר הדגים (או המים), מיץ הלימון ומיץ התפוזים וכסו את המחבת במכסה.
  4. אחרי כ-4 דקות, הוציאו את הדגים החוצה לצלחת.
  5. הוסיפו את גרגרי הפלפל הצבעוניים והגבירו את האש מתחת למחבת. תנו לנוזלים לרתוח ולהצטמצם (כ-2 דקות).
  6. שפכו את המיצים במחבת על הדגים והגישו. ניתן לקשט בפלחי תפוז.

בתיאבון!

צילום: "הגרגרנית"

צילום: "הגרגרנית"

צילום: "הגרגרנית"

השוונץ:

  • בעניין חגיגת הספר העברי – כדאי לכם לצאת לכיכרות הערים עם הילדים, ליהנות מהפנינג אמיתי של קריאה, נבירה והרחה של דפי הספר. תוכלו לפגוש פנים אל פנים את הכותבים וליהנות ממגוון ספרים שלא תמצאו בחנויות, בגלל החלטות מסחריות או גודל מצומצם של חנות. זה הזמן לקנות את כל הקלאסיקות בשירה, בפרוזה או עיון. רוצים לחנך את הילדים לקריאה – תנו דוגמה. באופן אישי, זה אחד הימים האהובים עלי בשנה!
  • חוק הספרים הוא חוק שנחוץ לנו מאוד כאן. תזכרו שספר הוא לא עוד מוצר שיווקי ומה שעולה שקל שווה,,, לפעמים אפילו פחות משקל. אני בטוחה שנעריך ונכבד יותר ספרים וסופרים אם נשלם את שוויים האמיתי.
מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, אירועים וסדנאות, ספרים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s