BEFOOD, לא רק לטבעונים

בחודש האחרון נפתחה BEFOOD, מעדניה טבעונית חדשה בתל אביב. נדמה שטרנד הטבעונות, שהגיע לארץ בסערה, הוא כאן כדי להישאר. לפני כמה חודשים נפגשתי עם אומינה קדמי וקארונה ירון אצלי במטבח לסשן של בישול טבעוני והבנתי שאוכל טבעוני יכול להיות מאוד טעים. הנה ההמשך הטבעי למפגש ההוא. לא שהפכתי לטבעונית, אבל חבל לפסול סתם כך אוכל טוב, נכון?

המעדנייה אמנם קטנטונת, אבל מאחוריה עומד צוות שלם, אשר חושב, מבשל, אופה, שולח ואורז אוכל ביתי ובריא. את האוכל מבשלים במטבח בדרום העיר והוא מגיע מוכן למעדניה שבמרכז העיר. מלבד עקרונות הטבעונות (ללא חלבון מהחי), משתדלים ב- BEFOOD גם למעט בשימוש בסוכר לבן ובקמח לבן, בטיגון או בתיבול אגרסיבי. חשוב לאנשים שמאחורי העסק הזה להשתמש בחומרי גלם איכותיים כמו שמנים בריאים (שמן קוקוס, שמן זרעי ענבים) ומלחים טובים (הימלאיה) ולהכין גם את הרטבים והממרחים בעצמם. אבל המטרה העיקרית היא להוכיח שאוכל טבעוני יכול להיות מאוד טעים ולא צריך לשעמם. הרעיון הוא לתת מקום של כבוד לפירות, ירקות וקטניות וליצור מאכלים מגרים.

IMG_4787
כריך פריטטה טבעוני, BEFOOD

IMG_4794
קציצות סלק ועשבי תיבול טבעוניות, BEFOOD

IMG_4802
סלטים טבעוניים, BEFOOD

IMG_4817-001
עגבניות ממולאות טבעוניות, BEFOOD

אז מה היה לנו שם לארוחת הצהריים ביום שביקרתי? קציצות עדשים או קציצות סלק, אנטיפסטי ירקות, "המבורגרים" מעדשים שחורות, מג'דרה עם אורז בסמטי, קינואה, עגבניות ובצלים ממולאים באורז, סלטי ירקות, מאפים וכריכים – הכל מוכן מאותו הבוקר. כבר ב-11:00 אנשים מהסביבה נכנסו פנימה כדי לקנות אוכל, הביתה או למקום העבודה, עוד לפני שהספיקו לפרוק את כל המזון (שהמשיך להגיע מהמטבח).

כרגע המעדניה מספקת אוכל הביתה, אבל גם יכולה לספק שירותי קייטרינג טבעוני לפגישות עסקיות, לאירועים פרטיים (זה נשמע לי כמו סטארט אפ) ולחגים הממשמשים ובאים – תפריט לראש השנה כבר יש, כך שהגפילטע יכול לחכות (בצלחת של מישהו אחר).

ומה עוד? התכנון הוא לפתוח את המעדניה בקרוב מוקדם יותר, כדי לספק כבר על הבוקר שייקים בריאים, גרנולה, כריכים, מעדנים על בסיס חלב קאשיו, קפה אורגני ועוד. שני סניפים נוספים מתוכננים להיפתח ממש בקרוב בת"א ובהרצליה פיתוח. יש דיבור על סדנאות בישול בריא, מוצרים טבעוניים ממותגים, אולי מסעדת גורמה טבעונית שווה במיוחד, מחשבות על פתיחת סניפים בחו"ל, אבל כרגע מתרכזים בכאן ובעכשיו ולעשות את זה הכי טוב שאפשר. לקוחות חוזרים, שמשבחים את האוכל, זו כנראה ההנאה הכי גדולה של כל בעל עסק חדש.

כשמדברים עם יזמים רואים את הברק בעיניים ומרגישים את תחושת השליחות. אני מחזיקה להם אצבעות. ומה לנו יצא מזה? הנה מתכון של השפית עדי אשכנזי (לא בדקתי אם גם היא יודעת להצחיק) שכל טבעוני מתחיל יצליח להכין במטבח הביתי וגם יוכל לגוון.

IMG_4821
שפית עדי אשכנזי

IMG_4797
פריטטה טבעונית של השפית עדי אשכנזי

פריטטה טבעונית

החומרים

1/2 כוס קמח חומוס
1/2 כוס קמח תירס
1 כוס מים
תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה
עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, כוסרה, מנגולד, קייל, בצל ירוק
כמה עגבניות שרי, פרוסות (כמה יופי זה מוסיף)
גיוונים: פטריות, בצל מטוגן, פלפלים ועוד
שמן קוקוס, לטיגון

אופן ההכנה

ערבבו את כל החומרים בקערה.
שימו מעט שמן קוקוס במחבת והעבירו את בלילת החביתה אליה. למראה מושקע, מומלץ להשתמש ברינג או במחבת פנקייק קטנה.
טגנו מעט בצד אחד והפכו לטיגון גם של הצד השני.

בתיאבון!

מעדניית BEFOOD, אבן גבירול 151 תל אביב, טלפון 077-9344770
עסקיות צהרים: 58 ש"ח, יש אפשרות למשלוחים

IMG_4839
BEFOOD, מעדניה טבעונית

השוונץ:

מעניין לעניין באותו עניין – הנה סרטון שלא מתאים לכל אחד לצפות בו. הנה הזהרתי (ותודה לטל)!

Advertisements
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מסעדות, בתי קפה, ברים, מקומות, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s