נודלס פיליפיני מ-7,000 איים (לפחות)

יש בינינו הרבה אנשים שקופים, שנותנים לנו שרותים שונים: בודקים את התיק בשער, מנקים את הרחובות, קוטפים את הפירות והירקות שאנו אוכלים או עוזרים לאוכלוסיה המבוגרת. התחלה מדכאת לכל הדיעות לפוסט ששם פוקוס הפעם על האוכל הפיליפיני (בכל זאת, שווה להקדיש דקת מחשבה לאנשים האלה בחיים האמיתיים). אולי רק כדי להגיד שבעצם הפיליפינים זה לא כל כך רחוק מכאן.

7000 Islands: A Food Portrait of the Philippines

מתוך: 7000 Islands: A Food Portrait of the Philippines

מתוך: 7000 Islands: A Food Portrait of the Philippines

מתוך: 7000 Islands: A Food Portrait of the Philippines

כשראיתי את הספר "7000 Islands: A Food Portrait of the Philippines " ברשת, לא התאפקתי והזמנתי אותו בהזמנה מוקדמת, טרם יציאתו לאור. כשקיבלתי אותו, ראיתי שצדקתי – מדובר באחד מספרי האוכל היפים שראיתי – מהכריכה הצבעונית בנייר המחוספס דרך התוכן המעניין המספר את הסיפור של הפיליפינים וכלה בצילומים המגרים של המנות וצילומי הנופים שמדגדגים לנסוע.

אז איפה הם הפיליפינים? 7,107 איים (רובם לא מאוכלסים, אבל באלה שכן הצפיפות מאוד גבוהה) באוקיינוס השקט, דרומית-מזרחית ליבשת אסיה, בין סין לאוסטרליה, עם 100 מיליון תושבים. התושבים המקומיים נכבשו כל כך הרבה פעמים ולפיכך תמצאו השפעות מארצות ערב, פורטוגל, ספרד, מקסיקו, אנגליה, ארה"ב, סין ויפן.  כמובן שכל זה הטביע את חותמו גם על המטבח הפיליפיני.

את הספר כתבה יסמין ניומן, בת לאב אוסטרלי ואם פיליפינית. היא עצמה גרה באוסטרליה אבל יש לה משפחה קרובה בפיליפינים. היא מספרת בספר את הסיפור המשפחתי וגם נותנת עצות כיצד אוכלים בפיליפינים. הנה כמה דוגמאות: שמים בצלחת כל מה שמציעים לך או מוצא חן בעיניך, ממתינים מעט כדי שמרכיבי המנה יתמזגו ואז – אוכלים בהרבה חשק: עם הידיים, עוברים ממלוח למתוק ושוב למלוח, לוקחים תוספת כדי לספק את המארח (פיליפינים הם סוג של פולנים?), משאירים בסוף מעט בצלחת (אז לא).

הספר מחולק לפרקים לפי חומרי הגלם והמנות בארוחה, אבל בין לבין מתבררות ההשפעות הקולינריות שעברו על האיים: פאייה, פריטטה, אמפנדס ופלאן הם רק חלק מהמנות הפופולריות בפיליפינים. הנודלס, או פנסיט (Pancit), כמו שקוראים לזה שם, מזוהים מאוד עם הפיליפינים, כמו עם שאר עמי מזרח אסיה. הפיליפינים אוהבים להגיש נודלס בימי הולדת ומכיוון שהם מסמלים שאיפה לחיים ארוכים ובריאות טובה, נוהגים לא לחתוך אותם.

המתכון לנודלס שבחרתי הוא טעים מאוד, פשוט ומהיר להכנה ולא דורש הרבה מצרכים מיוחדים. אני אוהבת במיוחד את הטכניקה בה מכינים את חזה העוף המשולב במנה – מכניסים אותו למים רותחים, מבשלים דקות ספורות, מורידים מהאש ונותנים לו לעמוד בסיר מכוסה עד שמוכן. מתקבל חזה עוף עסיסי ונהדר (גם דיאטטי!). הנה המנה שלכם לארוחת הצהרים/ערב הקרובה.

צילום: "הגרגרנית"

נודלס פיליפיני עם חזה עוף (Pancit Bihon)

4 מנות

החומרים

  • 300 גרם חזה עוף (בחתיכה אחת)
  • 4 גרגרי פלפל
  • 250 גרם אטריות אורז (נודלס) דקות
  • 2 כפות שמן
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 500 מ"ל (כ-2 כוסות) ציר עוף
  • 60 מ"ל (4 כפות) רוטב דגים
  • 2 כפות עלי כוסברה קצוצים גס (ועוד קצת להגשה)
  • 5 בצלים ירוקים, פרוסים באלכסון
  • מלח גס, פלפל שחור
  • פלחי לימון או ליים, להגשה

אופן ההכנה

  1. הביאו סיר מלא במים לרתיחה. הוסיפו לתוכו את חזה העוף וגרגרי הפלפל, הנמיכו את האש ובשלו 5 דקות.
  2. הורידו מהאש והניחו לעוף להתקרר במים במשך 20 דקות, בסיר מכוסה.
  3. הוציאו את העוף מהמים וחתכו לפיסות (אפשר גם בידיים).
  4. בינתיים, הניחו את הנודלס בקערה, כסו במים רותחים והניחו בצד לספיגה ל-3-4 דקות בלבד (אחרת יהפכו לדייסה). סננו את האטריות מהמים.
  5. בווק או מחבת עמוקה חממו את השמן על אש בינונית, הוסיפו 2/3 מכמות השום וטגנו כחצי דקה, עד שתרגישו בריח השום.
  6. הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עוד 4 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שמתרכך.
  7. הגבירו את האש לגבוהה, הוסיפו את ציר העוף והביאו לרתיחה.
  8. הוסיפו את האטריות ובשלו 2 דקות, תוך ערבוב בכפות עץ, עד שהנוזל מתאדה.
  9. הורידו מהאש והוסיפו את רוטב הדגים, הכוסברה, העוף וחצי מכמות הבצל הירוק. תבלו גם במלח ופלפל לפי הטעם.
  10. העבירו לצלחת הגשה ופזרו מעל את השום והבצל הירוק שנותרו ועוד קצת כוסברה לקישוט. הגישו עם פלחי ליים או לימון (לתוספת חמצמצות נהדרת).

בתיאבון!

אטריות אורז לפני הבישול

אטריות אורז לפני הבישול

נודלס פיליפיני – מנה מנחמת בכלום זמן עבודה

השוונץ:

  • מבחינתי, ה-סמל של הפיליפינים היתה ותישאר גברת  אימלדה מרקוס, אשת הדיקטטור הפיליפיני פרדיננד מרקוס, בעלת אוסף הנעליים הבלתי נגמר. יש הטוענים שהיו בו כ-3,000 זוגות, ממיטב המעצבים, אבל מי סופר?
  • ברור שיהיה פוסט המשך. רחבה היריעה מלתאר אותה עם נודלס בלבד. בפעם הבאה – אחד המתכונים הידועים והמזוהים ביותר עם המטבח הפיליפיני. ניפגש בשבוע הבא.
מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, חו"ל, ספרים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על נודלס פיליפיני מ-7,000 איים (לפחות)

  1. Vered Leb הגיב:

    נראה מגניב ביותר!
    אוהבת אוכל אסיאתי לצורותיו.
    זוכרת לטובה את האוכל בפיליפינים מטיוליי שם

  2. פינגבאק: אדובו, נזיד בשר מהפיליפינים | הגרגרנית

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s