"מלאכת ההכנה האמיתית של הסנדביץ'"

לאחר שאת הפוסט הקודם הקדשתי ללחם השאור האהוב עלי, די מתבקש שגם אשתמש בו… חשבתי שיהיה נעים, במקום ארוחת הערב המשעממת לעייפה של לחם-קוטג'-חביתה-עגבניה, לערוך את השולחן עם כריכים פתוחים ומושקעים, בדומה לטארטינים שאני כל כך אוהבת לאכול במאפיית פואלן בפריז (המלצה בפוסט הקודם). תאווה לעיניים!

הכל מתחיל בלחם טרי, עם קרום מתפצח ופנים רך, לעיס ומשמעותי. שיפון? כוסמין? מלא? לבן? אתם תבחרו, רק בבקשה, תהיה טובים אל עצמכם ופרסו ממנו פרוסות נדיבות. לחם קל או אוורירי לא בבית ספרנו, כי הרי ידוע שאוויר נושמים, לא אוכלים.

ואז מה? הנה כמה אפשרויות לכבודה שאפשר להעמיס על הלחם. תהיו יצירתיים ותחשבו שכבות, כמו שמתלבשים בחורף. מומלץ לתת דרור לדימיון והשילובים הם אינסופיים. יפה וטעים לגוון בממרחים, בתוספות, במרקמים, בצבעים ובטעמים. כל הצעה כאן היא ארוחה בפני עצמה ובתוספת עוד פרוסת לחם מלמעלה, יכולה גם להיעטף ולשמש כסנדביץ' לבית הספר או לעבודה.

והרי לפניכם קולקציית הסנדביצ'ים שלי לחורף 2014:

צילום: "הגרגרנית"

סנדביץ' ביצתי

פרוסת לחם – פרוסות עגבניה – ביצה עין מטוגנת בחמאה – עלי רוקט מעקצצים – סרדין משומר איכותי – מלח גס מעל הכל

סנדביץ' ביצה עין ועוד נפלאות

סנדביץ' בשרי

פרוסת לחם – רוטב איולי (מיונז תוצרת בית) – עלי חסה טריים – פרוסות רוסטביף – פרוסות מלפפון חמוץ תוצרת בית – נגיעות חרדל דיז'ון – כמה שיני שום קונפי – עירית קצוצה

סנדוויץ רוסטביף. לא רק לקרניבורים

סנדביץ' דג מלוח, הומאז' לסנדוויצ'ים הנפלאים של שרי אנסקי בשוק של נמל ת"א:

פרוסת לחם – חמאה – פיסות שמאלץ הרינג שמנמן – פרוסות פלפל צ'ילי אדום – נגיעות ריקוטה פרסקה – פרוסות אבוקדו – ביצי סלמון לתוספת צבע ומרקם מתפצח.

סנדוויץ' דג מלוח. מים המלח, ברור.

סנדביץ' גבינה. כי בסוף, תמיד אנו חוזרים ללחם עם הגבינה.

פרוסת לחם – ממרח עגבניות מיובשות – חריצי גבינת ברי – פיסות פלפלים קלויים – פרפרי זיתי קלמאטה – טפטוף חומץ בלסמי – עלי זעתר טריים.

סנדויץ' גבינה. הכי קלאסי ובכל זאת, מיוחד.

השוונץ:

בספרו "בביתו במדבר", מתאר מאיר שלו סנדביץ' אחד מיוחד, שגורם לי לבלוע רוק בכל פעם שאני קוראת עליו:

"הוא הניח את כיכר הלחם על קרש, שסילק ממנו את האבק בנשיפות-פה ובטפיחות-יד נמרצות והציב על שני פחים ריקים, חתך קצה אחד ונתנו לי – "תאכל-תאכל, רפאל, תכרסם לך את הנשיקה בינתיים" – וחפר בבשר הלחם מחילה עמוקה. תחילה באצבעותיו ואחר-כך בטונבאר, האיזמל הרחב שלו. ואז, בקפדנות גדולה ובסדר קבוע, מילא את החלל שנוצר בלחם בפתותים של גבינה מלוחה, בפרוסות של עגבנייה טרייה, בחצאים של שיני שום, שחילץ מקליפתן בנגיעת פטיש שאין ערוך לעדינותה, בזיתים שחורים ובעלעלים של פטרוזיליה, שצמחו בכל מקום בחצרו. על כל זאת יצק מחצית הכוס שמן ירוק, שהביא לו חברו איברהים, חג'אר ערבי אחד, חוצב אבן מאבו גוש…  הוא עטף את כיכר הלחם המלאה בשעוונית דקה, פיתל ואטם את הקצוות בגומיות והניחה תחת לוח העץ, שעליו הוא יושב כל היום ומסתת. בכך החלה מלאכת ההכנה האמיתית של הסנדביץ'. תחת כובד גופו של הדוד אברהם נמעכו הלחם ותוכנו יחדיו, מיצי העגבנייה התערבו במליחותה של הגבינה, נמסכו בשמן הזית ובאדים הריחניים של הפטרוזיליה והשום וחדרו לכל רווח וחלל בבשר הלחם. בצהריים, כשהגעתי לבקרו בשובי מבית הספר, הודיע הדוד אברהם: "הארוחה מוכנה" וקם באנחה מלוח העץ שלו…אתה יודע מה אני אוהב בסנדביץ' הזה? שכל יום אני מכין אותו-הדבר וכל יום יש לו טעם קצת אחר".

תענוג.

Advertisements
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

3 תגובות על "מלאכת ההכנה האמיתית של הסנדביץ'"

  1. לימור הגיב:

    התעלפתי פעמיים: פעם אחת מהסנדוויצ'ים שלך! ופעם אחת מהתיאור המדהים של הכנת הסנדביץ מהספר…..
    לימור

  2. orligruber הגיב:

    אני זוכרת גם איך התענגתי על התיאור של מאיר שלו על הכנת הסדויץ' המושלם. זה נחקק בזכרוני אפילו שעברו 20 שנה מאז שקראתי את הספר! תודה שהזכרת לי 🙂 והסדוויצ'ים שלך מקסימים ביופים! שילובים שעושים ממממממ

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s