פופינה מבפנים

היה לי העונג להשתתף באחד האירועים של "מסעדות מבפנים", חגיגה קולינרית המתקיימת זו הפעם השניה בתל אביב ומאפשרת לאנשים מבחוץ להיכנס למטבחים של מסעדות, כדי להבין קצת יותר טוב מה מתחולל "מאחורי הקלעים" של כל מנה. פגישה עם השף ועם הצוות שלו, חומרי הגלם, הבנת האתגרים שעומדים בפניהם ושמיעה על סיפורי ההצלחה היא קודם כל מעניינת אבל ברור שחייבת להיות טעימה.

בחרתי להיות חלק מקבוצה שליוותה בוקר אחד את שף אוראל קמחי והצוות של פופינה. התחלנו בשוק הכרמל, שם פגשנו את הספקים של הירקות ועשבי תיבול, הבשר והדגים. אין ספק שחומרי גלם מעולים הם הבסיס להצלחה של הבישול במסעדה. לאוראל חשוב שהטעמים של כל מרכיב יבואו לידי ביטוי במנה ולכן איכות חומרי הגלם חשובה במיוחד.

הנה כמה מהחוויות שהיו לנו בשוק ולאחר מכן במסעדה. תמונה אחת שווה אלף מילים?

מיקרו כוסברה זה טעים! אצל כרמלה בשוק
מכינים קרפצ'ו אצל הקצב. מיט מרקט
בשר משויש, מיט מרקט
צחי וחבר אצל שבתאי דגים, שוק הכרמל
שבתאי דגים, שוק הכרמל

הרעיון במפגש הזה היה להראות טכניקות בישול שונות, על בסיס אותו חומר גלם. פילה מוסר ים טרי עבר כבישה, צליה, אידוי, בישול או אפיה, בליווי מרכיבים שונים, שיחד הפכו למנות מגוונות בטעמים ובמרקמים. הטוויסט הנוסף היה השימוש בבירה בכל המנות. בירה, איל או לאגר, המשקה הצונן הזה שאנו כה אוהבים לשתות, שימש כמרכיב שווה בין שווים במנות השונות.

הכל מתחיל בפילה מוסר ים

טרטר מוסר ים, עם שומר, צ'ילי ועירית בוויניגרט בירה, בציפוי טוביקו (ביצי דגים)

טרטר מוסר ים
טרטר מוסר ים בציפוי טוביקו

מוסר ים מאודה בחמאת בירה, על מצע עגבניות שרי, קייל וברוקולי

דג מוסר מאודה
מוסר ים מאודה ברוטב חמאת בירה

מוסר ים מטוגן על הפלנצ'ה, מוגש על מצע סלקים וגזרים ברוטב בירה ענברית

לפעמים הירקות הם הסיבה למנה – סלקים וגזרים במחבת.
מוסר ים מטוגן על הפלנצ'ה. כמה שאני אוהבת את העור של הדג המטוגן!
מצלחתים מוסר ים מטוגן וירקות

מוסר ים מבושל ברוטב בירה בהירה וגבינת צ'דר

רוטב בירה וצ'דר
מוסר ים מבושל ברוטב בירה וצ'דר. הגבינה נמסה ונמתחת. כמה טוב!

מוסר ים אפוי עם קוביות תפוחי אדמה ברוטב בירה כהה

דג מוסר אפוי עם תפוחי אדמה ברוטב בירה כהה

קינוח תפוח – עוגת תפוחים ברוטב טופי, רסק תפוחים וקוביות תפוח מקורמלות, נוגטין פקאן, קראמבל לתת (כן!) וגלידה בירה (כן!)

ולקינוח, תפוח. ברור שגם גלידה בירה

השוונץ:

  • עשה לכם חשק? עוד אירועים במסגרת "מסעדות מבפנים" מחכים לכם כאן, עד ה-1/3. אל תפספסו!
  • בירה מצוינת שגיליתי במהלך הסדנה בפופינה היתה בירה כהה מסוג אייל של ג'ייקובסן, מותג הפרימיום מבית קרלסברג. שווה ביותר – חפשו בחנויות היין והמשקאות!
מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, אירועים וסדנאות, מסעדות, בתי קפה, ברים, מקומות, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s