סיר לזמני מלחמה

האמת, הכנתי פוסט יפהפה על לונדון ומחמדיה, אבל למי יש חשק לקרוא עכשיו על מקום שהוא לא כאן ולא עכשיו. הפוסט הזה יאלץ לחכות לימים שקטים יותר.

הגוש הזה, שחונק בגרון, מתפשט לי בכל הגוף ומונע ממני לעשות משהו מעבר לבסיסי ולהכרחי, למרות שאיכשהוא אני כל הזמן עסוקה ומתרוצצת. שומעת את עצמי נאנחת. הדמעות יורדות לי על הלחיים. הבטן כואבת. וקשה, קשה להדחיק, גם בתל אביב. פותחת את הטלויזיה וסוגרת אותה. לא יכולה לראות את הדיבורים והצילומים החוזרים על עצמם בלופ, אבל גם לא יכולה להתנתק.

הבן הפרטי שלי עומד להתגייס בקרוב. פרופיל 97 ואין מצב לפחות מקרבי. העזר טוען שלפניו לפחות שלוש שנים ללא שינה במחיצתי. אז מה – כל שנתיים מלחמה? נראה לכם שככה אפשר להמשיך ולחיות עד קץ הדורות? אני חולמת על קרי ואובמה בלילות ועל איך הם מכריחים את שני הצדדים לעשות שלום.

ובינתיים, לא מתחשק לי לבשל. אני הולכת לסופרמרקט רק כדי לקנות את המינימום, פלוס מצרכים יבשים לשלוח לחיילים. יש אין ספור התארגנויות שאוספות ואני משתדלת שלא להפלות…

כשאין ברירה וצריך להאכיל ולאכול אני מכינה את הסיר המתחשב הזה, שנכנס בו כל מה שיש במקרר. זהו סיר בגובה העיניים, לא צריך ללכת לקנות בסופרמרקט במיוחד בשבילו. יש לכם כמה פלפלים במקרר? אחלה! נשארו עגבניות שרי מהסלט של אתמול? בכבוד! עוד כמה פרחי כרובית ואיזה קישוא שנשאר וחופן אדממה מהמקפיא. אפילו את הקבנוס של הילדים הכנסתי לסיר וחזה עוף שלא הפך לשניצל. אני אומרת לכם – הכל הולך. ומעל הכל, פתיתים, שהם אהבה גדולה שלי ומרפדים את הלב בשכבת הגנה. סיר של נחמה לעכשיו ומתכון נצחי למי שצריך לתקתק ארוחה בכמה דקות.

צילום: "הגרגרנית"

סיר לעיתות מלחמה

2-4 מנות

  • 1/2 בצל אדום פרוס
  • 1-2 גזרים, חתוכים לקוביות
  • 1/2 פלפל אדום או צהוב, חתוך לקוביות
  • 3 פרחי כרובית, חתוכים ביד לפרחים קטנטנים
  • 1 קישוא, חתוך לקוביות
  • חופן פולי סויה (אדממה)
  • 8 עגבניות שרי, חצויות
  • סלסלת פטריות (200 גרם), חתוכות לרבעים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 קבנוס (50 גרם), פרוס
  • 200 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
  • 200 גרם פתיתים
  • 2 כוסות מים
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

  1. בסיר רחב שופכים שמן זית ומתחילים לטגן את הירקות, לפי הסדר, אחד-אחד, מהקשה לרך: בצל, גזר, פלפל, כרובית, קישוא, אדממה, עגבניות שרי, פטריות ומערבבים בכל פעם שמכניסים ירק חדש.
  2. מוסיפים גם את הקבנוס ואת חזה העוף, מערבבים וסוגרים במכסה, כדי שיזיעו וחזה העוף יתבשל.
  3. מוסיפים את הפתיתים, מערבבים ומתבלים.
  4. מוסיפים את המים, מערבבים וסוגרים במכסה. מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לכל התבשיל לעמוד כרגע שעה, עד שכל המים מתאדים והתשביל רך ואחיד. המשקיעים יכולים בשלב הזה להעביר את הסיר (אם מתאים לכך) לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולתת לו להיאפות עוד כחצי שעה, אבל בימים אלה למי יש ראש.
  5. מוציאים, מתבלים בעוד קצת מלח גס ובעשבי תבלין (אני מוסיפה להכל קצת עלי זעתר) ואוכלים עם הכף. מצידי, ישר מהסיר.

בתיאבון!

ירקות 

מערבבים ירקות ופתיתים

לאכול ישר מהסיר

השוונץ:

שירים עוזרים לנו להתמודד עם המצב. הנה אחד שתמיד עושה לי טוב בנשמה. נתן זך, אילן וירצברג, נורית גלרון.

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s