כבד עגל חגיגי לארוחת ראש השנה

ראש השנה העברי חל בשבוע הבא. איך שהזמן עובר במהירות. לא מדברת על זה שהתבגרתי בשנה, כי בתחושה נשארתי בדיוק כמו שהייתי לפני שנה, לפני שנתיים או לפני עשר שנים. אבל המועד הזה מגדיר סוג של קו גבול ולפיכך באופן טבעי מאפשר חשבון נפש. לאשה, לאמא, למבשלת, למאכילה, לאוכלת.

יש משהו נעים בחג הזה, בהתכנסות המשפחתית סביב השולחן. חשובה לי השמירה על המסורת, לפחות זו הקולינרית. העברת הנס לדורות הבאים. הסבים והסבתות שלי שהגיעו לארצישראל, זכו להגיש לילדיהם ולנכדיהם את המאכלים שזכרו מבית אמא ואבא באירופה. והנה אנחנו ממשיכים את השרשרת – מרק עוף, גפילטע פיש, חזרת, צימעס, קומפוט, עוגת דבש.

אפשר להיות יצירתיים גם בתוך המסגרת הזו, להשתמש בטכניקה חדשה עם חומרים מוכרים או בטכניקה מוכרת עם חומרים חדשים. את הכבד הקצוץ אני משאירה כאן כרמז במנת כבד העגל, שהוא יפה וטעים מאין כמוהו להגשה. הטריק הוא לא לייבש אותו למוות במחבת, אחרת תאכלו סוליית נעלים במקום פרוסת בשר עסיסית. אפשר להכין מראש ממש עד השלב האחרון ולחמם יחד, על אש גבוהה, דקה אחת, לפני ההגשה.

צילום: "הגרגרנית"

כבד עגל ובצלים מקורמלים ברוטב בלסמי 

4 מנות

החומרים

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים, קלופים, חצויים ופרוסים
  • 700 גרם כבד עגל, מחולק ל-4 פרוסות  בעובי של כ-1 ס"מ (בקשו מהקצב שיפרוס זאת עבורכם)
  • 1/2 כוס קמח לבן
  • 1/3 כוס ציר בקר
  • 1/2 כוס חומץ בלסמי
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. חממו 2 כפות שמן זית במחבת והכניסו לתוכה את הבצלים. תבלו במלח ופלפל שחור וטגנו על אש נמוכה כחצי שעה, עד שהם רכים.
  2. בינתיים בצלחת שימו קמח וטיבלו בו את פרוסות הכבד, כך שיצפה אותן. נערו את עודפי הקמח.
  3. במחבת גדולה המיסו את שתי כפות שמן הזית הנותרות וטגנו על אש בינונית את פרוסות הכבד, 3-4 דקות מכל צד, עד שהן משחימות מבחוץ אך נשארות ורדרדות מבפנים (הזהרו לא לייבש אותן). תבלו אותן במלח ופלפל והוציאו לצלחת בצד.
  4. מזגו למחבת שהיו בה הכבדים את ציר הבקר ואת חומץ הבלסמי, הנמיכו את האש וגרדו את תחתית המחבת עם כף עץ. צמצמו את הרוטב מעט.
  5. הוסיפו את הבצלים למחבת עם הרוטב והחזירו גם את הכבדים. חממו הכל יחד על אש גבוהה למשך דקה והוציאו לצלחת הגשה.
  6. הגישו בליווי פולנטה או פירה תפוחי אדמה, שיספגו את הרוטב הנהדר.

כל מתכון טוב מתחיל בטיגון בצל

מטגנים פרוסות כבד עגל

לפני ההגשה מטגנים כבד עם בצלים ורוטב בלסמי

ומגישים על פולנטה או פירה תפוחי אדמה שיספגו את הרוטב

 

בתיאבון ושנה טובה!

השוונץ:

 

בקבוקי יין שווים לארוחות החג!

 

מחפשים יין לארוחות החג? גם לבן וגם אדום? בקבוק יין חגיגי אבל במחיר שפוי? מתנה שכל מארח ישמח לקבל? הגעתם למקום הנכון! הנה שתי המלצות, גם תוצרת הארץ וגם תוצרת חוץ:

  • יין לבן – השאבלי הפך לטרנדי ביותר בשנה-שנתיים האחרונות. הנה שרדונה מעולה, מהאזור האהוב עלי ביותר בצרפת, בורגון – שאבלי 2013 של ז'וזף דרואן. יין מרענן ופירותי, איכותי ביותר ביחס למחיר. מחיר מומלץ לצרכן: 110 ש"ח.
  • יין אדום – בטעימה האחרונה של יינות יקב רמת הגולן גיליתי הפתעה נעימה, ירדן פינו נואר 2009. יין אלגנטי מלא טעם, עם ארומות של פירות יער ותבלינים, שהתיישן בחביות עץ אלון. מחיר מומלץ לצרכן: 100 ש"ח.
מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, חגים, משקאות, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על כבד עגל חגיגי לארוחת ראש השנה

  1. אפרת הגיב:

    מיכל, המנה ניראת יאמיייייי!!!!

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s