דון יפני

בגלל מזג האוויר בחוץ הדומה למרק נזכרתי במרק אחר, מארץ אחרת, באקלים לגמרי אחר. למרות שקיץ, אני עוד חולמת על הראמן הנהדר שאכלתי בניו יורק בטוטו ראמן. יכול להיות שהתלוותה לו הילה מיוחדת בגלל שחיכיתי למרק הזה למעלה משעה בקור מקפיא בניו יורק המושלגת. אני לא פוסלת את האפשרות הזו, אבל בטוח שהוא היה טעים מאוד וחימם להפליא את הגוף.

עוד קודם למרק הזמנו מנת פתיחה קטנה – דונבורי של טונה. כבודו של הראמן במקומו מונח, אבל אם לא כך, הייתי אומרת שזו היתה מנה שגנבה את ההצגה. דונבורי (Donburi), או בקיצור – דון, היא מנה יפנית מינימליסטית הכוללת צלחת אורז, עליה מניחים ירקות, ביצים, דגים או בשר, מלווים ברוטב.

Tekka Don – טונה נאה עם רוטב על בסיס סויה (Mentsuyu). אפשר לחשוב על זה גם כסושי מפורק – אורז, פרוסות טונה נאות, אצת נורי. ארוחה קטנה בצלחת, עדינה ועשירה בטעמים מתוקים-מלוחים. אפשר להשתמש בטורו – החלק השמנמן והבהיר של דג הטונה. לצערי, לא פשוט למצוא טורו בישראל שכן חנויות הדגים לא מחזיקות אותו באופן קבוע, אז השתמשתי בפילה של דג טונה טרי.

הבסיס של המנה הוא האורז. מדובר על אורז לסושי, עגלגל וקצר. בעיתוי נהדר, פרסמה הבלוגרית Lady and Pups, את דרך ההכנה האולטימטיבית לאורז של סושי. הטכניקה שלה מתייחסת לשלב אידוי האורז, בלי להכניס לו את המרכיבים הנוספים לאחר הבישול, שהופכים אותו לדביק ומתקתק עבור הסושי. לגזור ולשמור!

יפן אמנם רחוקה, על ניו יורק אין מה לדבר כרגע, אבל אצלנו במטבח הצ'ופסטיקס עובדים שעות נוספות. ידעתם שמינימליזם יפני באמת מקרר?

דונבורי טונה (Tekka Don)

2 מנות

החומרים

  • 220 גרם טונה נאה
  • 2 כוסות אורז לסושי, מבושל (מתחילים ב-1 כוס של אורז לא מבושל) – זוכרים איך?
  • 1 כף שומשום, קלוי מעט במחבת יבשה
  • 1 אצה נורי, גזורה לפיסות דקות (שיפונד)

תוספות לקישוט

  • 1 בצל ירוק, פרוס
  • מלפפון, חתוך לאורכו ופרוס, ללא גרעינים
  • קוביות אבוקדו (בעונה)
  • ווסאבי (לא חובה)

לרוטב (Mentsuyu) – כמות כפולה מהנדרש למנה זו. שווה להכין ולשמור, נהדר לתיבול מנות נודלס.

  • 1/2 כוס סויה
  • 1/2 כוס מירין
  • 1/4 כוס סאקה
  • חופן של בוניטו פלייקס (פיסות של דג בוניטו מיובש. ניתן למצוא בחנויות המתמחות במזון מהמזרח. אל תוותרו!)

אופן ההכנה

  1. מכינים את הרוטב: שימו בסיר את כל חומרי הרוטב והביאו לרתיחה. הורידו מהאש וצננו לטמפרטורת החדר. סננו את הרוטב והיפטרו מהמוצקים.
  2. פרסו את הטונה לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ. חשוב לפרוס בניצב לפסים של דג.
  3. השרו את פרוסות הטונה הנאה בכמחצית מהרוטב לכ-15 דקות.
  4. בקעריות הגשה הניחו אורז ומעל טונה, קשטו באצות ובשומשום קלוי. אפשר לקשט גם בפרוסות מלפפון, בבצל ירוק פרוס, בקוביות אבוקדו ובווסאבי.
  5. מזגו מלמעלה מהרוטב הנהדר והגישו.

בתיאבון (שוקויוקו)!

השוונץ:

ומיפן במטבח ליפן בקולנוע – אם גם אתם גדלתם על נוריקו-סאן הילדה מיפן (ושאר ספרי הסדרה הנהדרת הזו, שפתחה בפנינו צוהר אל העולם הגדול, בתקופה שלא היו טסים לחו"ל כמו היום), אני ממליצה לכם לצפות בסרטה של דבורית שרגל, "איפה אלה-קרי ומה קרה לנוריקו-סאן", שגם הסיפור מאחורי יצירתו מעניין לא פחות. שווה לכם לקפוץ לסינמטק!

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, חו"ל, מסעדות, בתי קפה, ברים, מקומות, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s