3 נתחי בשר, 3 ארוחות. כי יום העצמאות!

בעידן שלנו אין זמן. בקושי חוזרים מהעבודה, בקושי רוחצים את הילדים, בקושי יש זמן להכין ארוחת ערב, בקושי נושמים. חברים, אני כאן כדי להקל! הכנתי לכם אחלה פוסט בשרי במיוחד לכבוד יום העצמאות. קל להכנה, צ'יק צ'ק ויש לכם ארוחה ממש שווה על השולחן. לא חייבים מנגל ועשן, אפשר להכין גם סתם כך לארוחת ערב באמצע השבוע. כי עצמאות אפשר לקבל בכל מיני מובנים. 3 נתחי בשר, 3 ארוחות.

ארוחה ראשונה: נתח קצבים ברוטב רומסקו

ארוחה שניה: איירון סטייק בכבישה אסיאתית

ארוחה שלישית: טורטיה ראפ מקסיקנית עם דנבר קאט

בחרתי בנתחי בקר לא קונבנציונאליים אבל נהדרים אחד-אחד. המשותף לכל הנתחים הוא שמניחים אותם על המחבת ותוך כמה דקות הם מוכנים. חשוב להוציא אותם מהמקרר כחצי שעה-שעה לפני ההכנה (תלוי בעונה), כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר. כדאי לבקש מהקצב לפרוס ולנקות אותם, מה שיתרום למהירות ההכנה שלהם. אנא, אל תהרגו אותם במידת עשיה Well-Done. לא חבל?

נתח קצבים ברוטב רומסקו

נתח קצבים (Hanger Steak) הוא נתח משובח המגיע מהסרעפת של הבקר ושנים היה סודם של קצבים ויודעי ח"ן. לא עוד! את נתח הקצבים הזה תגישו עם רוטב רומסקו. מקורו בקטלוניה שבספרד ושווה שהוא יישב לכם במקרר ככה באופן קבוע. הוא משדרג פלאים בשר ודגים ובמקרה שלנו, הופך סטייק סתמי לעשיר בטעמים. אני מדמיינת אותו בתור טחינה קטלונית כתומה שדורשת סטייק בפיתה.

החומרים

2 מנות

  • 350 גרם נתח קצבים (רוטפלאש), חתוך לנתחים קטנים יותר
  • כף שמן, לטיגון
  • מלח, פלפל שחור

לרוטב

  • 1 פלפל אדום גדול
  • 1 עגבניה בינונית
  • 1 פרוסת לחם, החלק הרך בלבד
  • 2 שיני שום קלופות
  • 50 גרם שקדים מולבנים פרוסים
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה, קצוצים
  • 2 כפות חומץ שרי (או חומץ בן יין אדום)
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה

  1. הניחו את הפלפל והעגבניה על תבנית והכניסו לתנור לאפיה של כ-1/2 שעה ב-180 מעלות. תנו להם לשבת מעט בתנור עם דלת סגורה. האדים יעזרו לנו לקלף אותם אחר כך ביתר קלות.
  2. הכניסו את הפלפל והעגבניה הקלופים לתוך קערה והוסיפו אליה את שאר החומרים: לחם, שום, שקדים, פטרוזיליה, חומץ, פפריקות ושמן זית. בעזרת מוט-בלנדר עבדו את כל החומרים לתערובת סמיכה.
  3. המליחו ופלפלו את נתחי הבשר וטגנו אותם במחבת עם כף שמן, על אש בינונית-גבוהה, לפי מידת העשיה שאתם אוהבים (2-3 דקות מכל צד מספיקות לי למדיום מינוס)
  4. הוציאו לצלחת הגשה והגישו עם רוטב הרומסקו.

 

איירון סטייק בכבישה אסיאתית

איירון סטייק (Flat Iron Steak) הוא נתח משויש ועסיסי שמקורו באזור הכתף של הפרה. הוא נחשב פילה לעניים. קדימה, בואו נהיה "עניים" היום! מנה בטעמים אסיאתיים, שמשתדכת הכי טוב בעולם עם אורז לבן. כמה דקות והאוכל מוכן! כמה קל, ככה טעים. 

4 מנות

החומרים

  • 600 גרם איירון סטייק, חתוך לפיסות בגודל של כ-10X5 ס"מ.

לרוטב

  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף ג'ינג'ר, מגורר
  • 2 בצלים ירוקים, קצוצים (החלק הלבן והירוק)
  • 3 כפות זרעי שומשום, קלויים מעט במחבת
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • 1 כף שמן

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה סויה, סוכר, שמן שומשום, שום, ג'ינג'ר, החלק הלבן של הבצל, 2 כפות זרעי שומשום.
  2. מוסיפים את נתחי הסטייק לקערה ומצפים בנוזלי הכבישה. ממתינים כרבע שעה.
  3. מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית ומניחים את נתחי הסטייק בשכבה אחת. מטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שמשחים, אבל לא נעשה מדי.
  4. מעבירים את הנתחים לצלחת הגשה, מוזגים את הרוטב שנשאר בקערה ומקשטים בבצל הירוק (החלק הירוק), בכף זרעי שומשום ובשום הפרוס. הכי טעים לאכול עם אורז לבן, שסופג את הרוטב.

טורטיה ראפ מקסיקנית עם דנבר קאט

דנבר קאט (Denver Cut) הוא נתח המגיע מאזור הכתף והוא חלק משויש, רך ועשיר בטעמים. התחשק לי "לטייל" בעולם איתכם והנה (בלי גבי אנד דבי) נחתנו במקסיקו! הראפ המקסיקני, כמו הלאפה שלנו, סופג באהבה את טעמי הבשר, הירקות והרטבים. אתם מוזמנים לשלב אותם איך שאתם אוהבים. הליים החמצמץ מתאים פצצה להשריית הבשר, כוסברה מבחינתי היא חובה ובאופן אישי, אני אוהבת לשלב במנה שמנת חמוצה.

2 מנות

החומרים

  • 4 טורטיות
  • 400 גרם דנבר קאט, פרוס לפרוסות קטנות (נגד הסיבים)
  • ירקות פרוסים: פלפל, גזר, מלפפון, כרוב אדום או לבן, אבוקדו, בצלי שאלוט, פלפל צ'ילי
  • צרור קטן של כוסברה קצוצה
  • אופציה: גבינת צ'דר מגורדת, שמנת חמוצה
  • 1 כף שמן, לטיגון

למשרה:

  • מיץ מ-1/2 ליים
  • 1 שן שום קצוצה
  • קורט צ'ילי פלייקס
  • 1 כפית שמן זית
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. ערבבו את כל חומרי המשרה בקערה, הכניסו לתוכה גם את הבשר ותנו לו לנוח שם כ-10 דקות.
  2. טגנו את הבשר במחבת עם כף שמן, עד שמשחים מכל הצדדים, אבל לא נעשה מדי.
  3. הניחו על טורטיה כמה פרוסות בשר, הוסיפו ירקות פרוסים לפי הטעם וכוסברה קצוצה. ניתן לסחוט עוד קצת ליים אם אוהבים, להוסיף גבינת צ'דר מגורדת או שמנת חמוצה. גלגלו את הטורטיה והגישו.

בתיאבון ויום עצמאות שמח!

 

תודה לאנשי סוד הבשר שנתנו לי לנסות את הבשר היוצא-מן-הכלל שלהם. כל חלקי הבשר מגיעים ארוזים בנתחים הרצויים וברמת אסתטיות גבוהה, שעושה חשק לבשל. בימים האלה, בהם החדשות אודות איכות הבשר הנמכר בישראל אינן נעימות, מרגיש לי בטוח להשתמש בבשר הזה.

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, חגים, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s