פריחה הודית

מרגישים את הפריחה שיש לאחרונה לאוכל הודי בישראל. חדשות הקולינריה יודעות לספר על ספר אוכל הודי שיצא לאור בעברית ממש עכשיו, על דוכן לאוכל הודי שפתח השף יונתן רושפלד בשוק שרונה ועל מסעדות הודיות חדשות שנפתחות בתל אביב. כמי שיש לה חולשה להודו בכלל ולמאכליה בפרט (או שלהיפך), אני ידעת איך זה כשהטעמים, הריחות והצבעים פועלים על כל החושים.

שף סנג'יב קאפור (צילום מתוך אתר האינטרנט של Sanjeev Kapoor)

שגרירות הודו בישראל הכריזה על שבוע הקולינריה ההודית בישראל ובמסגרתו הגיע לארץ שף סנג'יב קאפור (Sanjeev Kapoor), אשר נבחר לשף ההודי הטוב ביותר ע"י ממשלת הודו. לשף קאפור יש מסעדות בהודו ומחוצה לה והוא בעל ערוץ טלויזיה משלו לתכניות אוכל. השף קאפור מתארח אצל השף דוד ביטון במסעדת לה רג'אנס שבמלון המלך דוד והם מבשלים יחד ארוחות הודיות. אם תזמינו שולחן עוד הערב, תוכלו להספיק לטעום מהמעדנים שהוא יבשל. שף קאפור גם יתארח בבית הספר לבישול דן גורמה בתל אביב ויעביר שם סדנאות בישול בשבוע הבא.

השף קאפור הסביר שאין "אוכל הודי" במדינה שהיא תת יבשת עם למעלה מ-1.2 מיליארד תושבים. האוכל שתקבלו בישובים שליד הים שונה מאוד מזה שבפנים הארץ מבחינת הרכב חומרי הגלם. אבל הייחוד של האוכל ההודי בכלל הוא בריבוי התבלינים שלו. שילוב הטעמים של התבלינים הוא זה שמכתיב את טעם המנה ולפעמים מנות עם מרכיבים דומים יהיו שונות בטעם, בגלל השימוש בתבלינים אחרים. לפעמים גם קשת הטעמים שחווים בביס הראשון של מנה, שונה מהביס העשירי.

מה שבטוח, אמר השף קאפור, הוא שהאוכל ההודי האמיתי הוא זה שמוגש בבתים ולא במסעדות, אז חשבתי להכין אוכל הודי בבית. התבלין המזוהה ביותר עם אוכל הודי הוא גראם מסאלה, אז מומלץ להצטיייד בו. החלטתי לנסות ולהכין מנה ששף סנג'יב הכין – סלט מחזה עוף, שהושרה מראש ביוגורט ובתבלינים. ניתן לבחור להשמיט את היוגורט ולהשרות בתבלינים ובשמן בלבד, מטעמי כשרות. הגישו כמתאבן או כמנה העיקרית בארוחה.

סלט חזה עוף הודי מתובל (Murgh Chaat)

2-3 מנות

להכנת העוף

  • 2 חזות עוף, ללא עור (כ-500 גרם)
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית ג'ינג'ר כתוש
  • 1 שן שום גדולה, כתושה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) יוגורט
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/2 כפית אבקת גראם מסאלה
  • 2 כפיות + 1 כף שמן זית

להגשה

  • 1/2 פלפל אדום, קצוץ דק
  • 1/2 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1/2 פלפל צ'ילי, קצוץ דק
  • צרור קטן של כוסברה, קצוצה
  • 1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה

  1. חתכו בסכין את חזות העוף לפיסות בגודל של כ-2 ס"מ.
  2. בקערה ערבבו פפריקה חריפה, ג'ינג'ר, שום, יוגורט, מלח, מיץ לימון, גראם מסאלה ו-2 כפיות שמן זית לתערובת אחידה.
  3. הכניסו את פיסות העוף לתערובת והניחו בתוכה ל-3-4 שעות במקרר.
  4. הניחו את פיסות חזות העוף בתבנית והכניסו לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-10-12 דקות, או עד שהם מוכנים.
  5. מזגו מעל את שארית שמן הזית ואפו עוד 4 דקות. הניחו לעוף להתקרר מעט. ניתן כעת לחתוך את העוף לחתיכות קטנות יותר.
  6. בקערה גדולה ערבבו את העוף, קוביות הפלפלים והבצל, חצי מעלי הכוסברה ומיץ הלימון וערבבו היטב. אל תשכחו את כל המיצים שנשארו בתחתית התבנית – יש בהם הרבה טוב.
  7. הגישו, חם או קר, עם שאר עלי הכוסברה. עם אורז צהוב סגרתם את הפינה של ארוחה שלמה.

בתיאבון!

השוונץ:

אם אין לכם בבית גראם מסאלה, תוכלו לרכוש אותו ועוד תבלינים ורטבים בפסטיבל הודו שמארגנת חברת נפטון מוצרי מזון ברשתות יינות ביתן וחצי חינם בין התאריכים 10-25 במאי. מוגש כשירות לציבור… עושה חשק האוכל ההודי הזה!

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, חו"ל, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s