ה-1 בספטמבר חובק בתוכו שינויים.
מסמן התחלה אבל גם סוף.
שנת לימודים חדשה נפתחת לילדים וגם להורים המתרגשים לא פחות.
סוף החופשה הגדולה וגם סוף הקיץ.
הרוח נושבת אחר הצהריים.
החורף כבר לא מרגיש רחוק כל כך.
אמן שתהיה לילדים ולנו שנה מעניינת ושנלמד הרבה דברים חדשים.
מתבקש לי סלט.
סלט חומוסים וכרובית
החומרים
- 200 גרם גרגרי חומוס יבשים, שהושרו לילה במים (מומלץ להחליף את מי ההשריה מדי כמה שעות)
- כרובית קטנה, מחולקת לפרחים קטנים
- בצל שאלוט, קצוץ
- 1-2 בצלים ירוקים, קצוצים
- 1 שן שום גדולה, קצוצה
- 1/2 פלפל צ'ילי, קצוץ
- צרור גדול של עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בזיליקום
- כ-50 גרם שקדים שלמים בקליפתם, לא קלויים
- 70 גרם גבינת פטה מפוררת
- לימון כבוש – לי יש לימונים ננסיים שכבשתי בחורף שעבר אז אני מוסיפה שניים כאלה, קצוצים
- שמן זית
- מיץ לימון
- מלח, פלפל שחור, סומאק
אופן ההכנה
- בשלו את גרגרי החומוס בהרבה מים כשעה, עד לריכוך (מבלי שיתפרקו)
- סננו את גרגרי החומוס המוכנים ותנו להם מעט להתקרר. תוכלו להיפטר מהקליפות שלהם, ככל שיתאפשר.
- בינתיים הניחו את פרחי הכרובית על תבנית מרופדת בנייר אפיה, זרזפו מעט שמן זית מעל והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לכ-1/2 שעה, עד שהפרחים רכים וזהובים. הוציאו מהתנור ותנו להם להתקרר מעט.
- העבירו לקערה את גרגרי החומוס ופרחי הכרובית.
- הוסיפו לקערה גם את הבצלים, השום, פלפל הצ'ילי ועשבי התיבול וערבבו.
- במחבת יבשה קלו בעצמכם מעט את השקדים ואחר כך קצצו אותם גס בסכין כבדה.
- פזרו את השקדים ואת הגבינה המלוחה מעל הסלט. הניחו גם את הלימון הכבוש הקצוץ.
- תבלו את הסלט בשמן זית ובמיץ לימון ככל שתאהבו.
- תבלו בסומאק ובמעט מלח (גבינת הפטה והלימון הכבוש מעניקים טעמים מלוחים בעצמם). ערבבו והגישו.
בתיאבון!
השוונץ:
שלום חנוך חוגג היום יום הולדת – 70 עגול ומיוחד.
לא נזקקת למילים.