איך התאהבתי ביין

תקשיבו סיפור.

לפני כמעט 20 שנה חזרתי משהות בת כמה שנים בפריז, שם נחשפתי ביתר עומק לעולם היין. מה זה נחשפתי? ביקורים ביקבים היו הבילוי המועדף עלינו בטיולים ברחבי צרפת. משם זה הוביל לשתיית יין לא רק בארוחות חגיגיות, חיפוש אחרי בקבוק יין סתם כך לארוחת ערב של אמצע השבוע. הכרנו את ניקולא – אחלה מקום לחפש בו השראה.

מפה לשם, חזרנו לארץ עם ארגז מלא יינות, כנראה הארגז היקר ביותר במכולה, בין רהיטי איקיאה שהיו לנו.

הכרמים של יקב יתיר

הכרמים של יקב כישור

למרות הקילומטראז׳ בשתיה שכבר צברנו לא ידעתי הרבה על עולם היין. בדיוק אז קיבלתי מתנה נהדרת ליום ההולדת (אין על העזר הזה שיודע לקנות מתנות משובחות) – קורס מבוא ליין ב״דרך היין״. פעם בשבוע התכנסנו במרתף קבוצה של אנשים, כולם עם רצון עז להבין יותר, והמורה הרביץ בנו תורה. כתבנו מה אנחנו רואים, מריחים, טועמים, אוהבים. אלה היו השבועות הראשונים שלי בארץ לאחר חזרתנו והם נתנו לי להרגיש בלב עוד קצת את פריז שהשארתי מאחור.

 

לימים הבנתי עד כמה יאיר היידו, שאז היה בחור צעיר והעביר את השיעורים הללו, הוא אוטוריטה בתחום היין. אני חושבת שהרבה מהסקרנות שלי ליין אני חבה לו, את הרצון לגלות עוד דברים על היין שאני שותה, מהצבע שלו, מהריח, מהטעם, מהסיפור של היקב. לא להסתפק רק בשטחיות של ״טעים לי״ (בסגנון התשובה לשאלה הנצחית ״איך היה היום בבית הספר?״ – ״כיף!״). אלא לחפש ארומות. לחכות לאפטר טייסט. ליהנות מעפיצות. לבחון מינרליות או סימני עץ.

עושר קולינרי אינו מתחיל ונגמר באוכל. בלי יין, עולמי היה דל מאוד היום, חסר את החתיכה הזו בפאזל הקולינרי. יין משלים את האוכל, מעניק חוויה שלמה ונכונה יותר לארוחה.

יקב לוינסון

הינות של יקב רמת הגולן

"דרך היין" ממשיכים לעשות ערבי טעימה בנושאים מגוונים עד היום, בסניפים השונים. אני שמחה שנפל בחלקי לאחרונה להשתתף שוב בערב כזה. הדז'ה-וו כמובן אוטומטי לימים ההם מלפני כמעט עשרים שנה. המנחה של הערב מסביר על היין, על היקב, על היינן, על האזור ממנו הוא מגיע, על הייחודיות שלו.

עדיין אנשים יושבים יחד סביב שולחן אחד, לא מפחדים להרגיש "פלצנים" בעיני אחרים – אחת המילים השנואות עלי בהקשר הזה. מבטאים במילים את מה ששהם מרגישים לאחר שהם מסתכלים על היין, מריחים אותו, מגלגלים אותו על הלשון ובחיך לפני שהם בולעים. משווים בין יינות, משווים בין יין משנות בציר שונות, מדברים על אזורי יין וטרואר, על ייננים ועל התוית. באופן אישי מתרחב לי הלב. סתם אנוכית, נו – שיהיו יותר אנשים שאוכל לשתות איתם ולשוחח על מה שאנו שותים.

ג'יאקונדה, רפאלה רונן וענת סלע

דורון רב הון, יקב ספרה בתערוכת סומליה

יקב יתיר, בתערוכת סומליה

מרכז המבקרים של יקב עמק האלה

 המלצה שלי – לכו לבקר בכרמים, כנסו ליקבים, הכירו מקרוב את הייננים. בואו גם לראות מה חדש בתערוכות היין. תהנו מכך שיש יותר נשים הפועלות בתחום היין – יינניות, יבואניות, מנהלות, בעלות יקב או עסק בתחום. קנו יין הביתה, כדי לשתות בארוחת ערב של אמצע השבוע בבית.

ראש השנה בפתח ועוד מעט יתחילו כל הכתבות עם ההמלצות לבקבוקי יין טובים, ברמות מחיר שונות. זו ההזדמנות שלכם לגלות עולם חדש ומרתק, לשתות יין ביחד עם מי שאתם אוהבים ולהשתתף באירוע יין, שיפתח לכם את התיאבון.

Advertisements
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, משקאות, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s