אין רגע דל לחרדל

אני מסתכלת על המקרר הביתי שלי וחושבת על השינויים שהוא עבר במהלך השנים. הפריזר שלי כבר שנים ארוכות לא מכיל אריזות מזון מוכן, אבל יש גם מזונות מצוננים שהפסקתי לקנות ואני מכינה בעצמי, כמו פסטרמה או חומוס. אז למה לא חרדל?

חרדל מוכר כבר מימי הרומאים. בויקיפדיה קראתי שמתכון לחרדל הופיע כבר בספר בישול רומאי מסוף המאה ה-4 או מתחילת המאה ה-5 לספירה. המתכון שם כולל זרעי חרדל טחונים, פלפל, קימל, עירית, זרעי כוסברה צלויים, שמיר, סלרי, טימין, אורגנו, בצל, דבש, חומץ, רוטב דגים ושמן, והוא יועד במקור כזיגוג לחזיר בר צלוי. במתכונים אחרים מאותה תקופה נוספו לתערובת גם שקדים וצנוברים.

מקור השם Mustard הוא במיץ הענבים שנהגו להוסיף לתערובת במקור Must ובתוספת ardens שפרושה חריפות. סוג זרעי החרדל בהם נשתמש להכנת הממרח – שחורים, חומים או לבנים, ישפיע על הטעם והחריפות. כמו כן, שימוש בנוזלים קרים בתהליך הכנת החרדל יביא לממרח חריף יותר ואילו מים חמימים יביאו לממרח עדין יותר בטעמו. בכל מקרה, החריפות מתמתנת עם הזמן. למרות השימוש במלח ובחומץ כחומרים משמרים, מומלץ לשמור את החרדל במקרר כדי לשמר זמן רב יותר את חריפותו.

במשך השנים התפרסמה העיר דיז'ון שבחבל בורגון בייצור החרדל שלה והוא קיבל את תו התקן  Appellation d’origine contrôlée, כך שחרדל דיז'ון חייב להיות מיוצר אך ורק שם.

האפלסיון שאני בחרתי הוא תלאביבי (…) ולכן חשבתי שיהיה נחמד להוסיף אגסים לתערובת החרדל, כדי להפוך אותו לקרמי יותר ולהעשיר אותו במתיקות באופן טבעי. תוכלו להחליף את האגס בתפוח או בחבוש, כיאה לעונה.

חרדל ביתי

החומרים

  • 200 גרם זרעי חרדל צהובים
  • 2 אגסים קלופים ללא ליבה
  • 1/4 כוס כוס מים קרים או יין לבן קר
  • 1/3 כוס חומץ בן יין לבן (במקור השתמשו כאמור ב-Verjus, מיץ הבוסר של ענבים ירוקים)
  • 4 שיני שום
  • 4 כפות דבש
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית כורכום
  • 1-2 כפיות מלח
  • 1/4 כפית זרעי כוסברה טחונים

אופן ההכנה:

  1. השרו את זרעוני החרדל 12 שעות בקערת מים, כדי שיתרככו.
  2. סננו את זרעי החרדל וכתשו אותם במכתש ועלי עד כמה שניתן.
  3. העבירו את הזרעים הכתושים לבלנדר חזק, הוסיפו את שאר החומרים וערבלו היטב, כמה דקות טובות, עד שהתערובת הופכת לחלקה.
  4. הוסיפו עוד תיבול לתערובת בהתאם לטעמכם – מלח, דבש, שום או חומץ.
  5. העבירו את החרדל למקרר והניחו לו יממה לפני ההגשה, כדי להוריד מעט את המרירות הטבעית שלו.

בתיאבון!

השוונץ:

במסגרת אירועי Round Tables שיערכו בחודש נובמבר, מציעות מסעדות מקומיות ארוחות טעימות, אשר הוכנו בשיתוף עם שפים מחזית הקולינריה העולמית, שהגיעו במיוחד לישראל. הפסטיבל, שזו השנה השניה לקיומו, כולל כמה מהמסעדות הטובות בישראל. השנה החליטו להשלים את החוויה הקולינרית ולהציע בכל ארוחה גם קוקטייל, המשך ישיר לטרנד ששוטף את העולם וגם את ישראל.

לרגל הפסטיבל, הגיעה לארץ אייבי מיקס, אשר נבחרה לברמנית הטובה בארה"ב לשנת 2015 והיא תכין כמה קוקטיילים במיוחד לכל ארוחה, המבוססים על וודקה גריי גוס. באופן אישי, אני ממליצה לכם להזמין את הקוקטייל הרשמי של הפסטיבל, שמבוסס בין היתר על וודקה גריי גוס, מרטיני ושמפניה. אם אתם נוסעים לניו יורק, כנראה שווה לכם לעצור בליינדה, הבר שלה בברוקלין. חוץ מזה, הבחורה הצעירה הזו כבר הספיקה ליזום תחרויות קוקטיילים לנשים בלבד, שהכנסותיהן קודש למלחמת בסרטן השד.  אנחנו אוהבות אותה, נכון?

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, עם התגים . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s