עוגת קומות ליום הולדת

מזל טוב! כשלילדה יש יום הולדת מיוחד וסמלי, אני שוברת את הראש איך לחגוג לה ומה להכין לכבודה.

עוגת קומות עם הרבה הפתעות טעימות בין לבין היא כנראה התשובה הנכונה. מזל שנעמי סיפרה לי על כריסטינה טוסי, הקונדיטורית של מומופוקו מילק בר מברוקלין, אשר מדגימה הכנה של עוגת יום ההולדת המפורסמת שלהם ביוטיוב.

אחרי צפיה בסרטונים וקריאה של המתכונים, החלטתי: קצפת, תותים ועוד קצת קצפת. ונשיקות. ומרשמלו. כי 18 חוגגים רק פעם אחת!

לפי התורה של טוסי, עוגת קומות מבוססת על 4 שכבות שחוזרות על עצמן, לאו דווקא בחומר עצמו, אבל בטקסטורה: בצק עוגה, נוזל, ציפוי קרמי, הפתעות. את בסיס העוגה אופים בתבנית גדולה ואז קורצים ממנה עיגולים עם רינג מתאים.

לגבי שאר השכבות, מומלץ להיות יצירתיים, בעיקר בהפתעות. אפשר להשתמש בפירות, נשיקות, סוכריות, עוגיות, אגוזים או ממתקים. אז הכינו מראש את המרכיבים האכילים וגם רינג אחד בקוטר 16 ס"מ ושקפים לעוגה.

אין יותר מוגזם מהעוגה הזאת. הכי רושם ולא פחות טעם!

עוגות קומות ליומולדת עם קצפת ותותים

  • 60 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 60 מ"ל שמן צמחי
  • 250 גרם סוכר לבן
  • 50 גרם סוכר דמררה
  • 3 ביצים
  • 110 מ"ל ריוויון
  • 60 מ"ל שמן צמחי
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
  • 2 כפיות (6 גרם) אבקת אפיה
  • 1 כפית (3 גרם) מלח
  • 50 גרם + 3 כפות סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה

  1. חממו תנור ל-180 מעלות. שימו נייר אפיה על תבנית 30X20 ס"מ ושמנו אותה.
  2. הניחו בקערת המיקסר את החמאה, השמן והסוכרים וערבלו במהירות בינונית-גבוהה כ-3 דקות.
  3. הוסיפו את הביצים אחת-אחת והמשיכו לערבל עוד כ-3 דקות. עם מרית הורידו את הבלילה שנדבקה לשולי הקערה.
  4. במהירות ערבול נמוכה הוסיפו ריוויון, שמן ותמצית וניל. הגבירו את מהירות המיקסר וערבלו כ-5 דקות לקבלת תערובת אחידה, תפוחה ובהירה.
  5. עצרו את פעולת המיקסר, שוב גרדו את שולי הקערה עם מרית והוסיפו את החומרים היבשים – הקמח, אבקת האפיה, המלח ו-50 גרם של סוכריות צבעוניות. ערבלו במהירות נמוכה כדקה, עד לתערובת אחידה.
  6. מזגו את הבלילה של העוגה לתוך התבנית המשומנת וישרו אותה. פזרו את שארית הסוכריות הצבעוניות מעל.
  7. הכניסו את התבנית לתנור ל-30-35 דקות, עד שהיא זהובה אבל עסיסית. הניחו לעוגה להתקרר לגמרי.
  8. הפכו את העוגה על קרש חיתוך וקלפו את נייר האפיה.
  9. צרו צרו עיגול אחד יפה ושלם עם רינג בקוטר 16 ס"מ, עוד עיגול יורכב משני חלקים. השאריות ישמשו לעיגול השלישי.
  10. השאריות ישמשו כבסיס של העוגה, זה שלא רואים. שני חלקי העיגול יהיו בשכבה האמצעית ואת העיגול היפה שימו בראש העוגה.

נוזל העוגה:

  • 1/4 כוס חלב
  • 1 כפית תמצית וניל

ציפוי העוגה

  • 1 1/2 מיכלים של שמנת מתוקה, שהפכה במיקסר לקצפת עם 2 כפות סוכר

וההפתעות:

  • ריבת תות, תותים פרוסים, נשיקות מרנג, מיני-מרשמלו

הרכבת העוגה

  1. הניחו על צלחת רינג ובתוכו שקף. הכניסו את שאריות העוגה וישרו אותם כמה שניתן לשכבה אחת.
  2. עם מברשת הספיגו את העוגה בתערובת החלב.
  3. מרחו ריבת תות על העוגה, פזרו מרשמלו על הריבה והניחו כשליש מכמות הקצפת. פזרו מעל תותים פרוסים.
  4. הניחו שכבת עוגה שניה.
  5. הכניסו שקף נוסף בתוך הרינג, מעל השקף הראשון, ועם האצבע הדקו אותו לרינג מסביב לשכבת העוגה השניה.
  6. שוב הברישו את העוגה בתערובת החלב, מרחו עוד 1/3 מכמות הקצפת והניחו עליה נשיקות קרנג קטנות.
  7. הניחו את שכבת העוגה השלישית.
  8. הברישו את העוגה בחלב, מרחו את שארית הקצפת וקשטו יפה בתותים.
  9. הכניסו את העוגה למקפיא לשעתיים לפחות ואז העבירו למקרר לעוד כשעתיים.
  10. הוציאו מהמקרר, הרימו בזהירות את הרינג מעל כל העוגה וקלפו את השקפים מסביבה.
  11. הגישו לקול ההתפעלות של האורחים.

בתיאבון!

 

4 מחשבות על “עוגת קומות ליום הולדת

  1. טוב' אז ככה:
    נראה לי שבעקבות הטור הזה (שהוא פלגיאט ברור לעוגת התותים ששלחנו לך ליומולדת!)
    אני מחליטה בזאת שבעוד שבועיים וחצי אחגוג את יומולדתי ה18.
    יש לך זמן להכין לי עוגה כזאתי בדיוק גם!
    🙂
    חיבוק

    • ידידתי המלומדת, ראשית העוגה ששלחת לי היתה וירטואלית ולפיכך לא משביעה… ועד יום ההולדת שלך יש יותר משבועיים. אבל 18! זה ברור!!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s