שבועות בכל צבעי הקשת

ראיתי השבוע ערימות חציר שהביאו לגן ילדים ונזכרתי בחגיגות שבועות בילדותי. בטנא מקושט בשיבולים, עמוס בירקות ובמעדני חלב וכמובן זר הפרחים על הראש והחולצה הלבנה. החג הזה המחיש לנו את הקשר לארץ ולאדמה שאנו חיים עליה באופן המשמעותי ביותר. לצערי, החיבור החקלאי הזה הוא עולם הולך ונעלם בישראל של המאה ה-21 ועלול להישאר בקרוב רק סמל ולא תמצית חיים אמיתיים.

מצאתי ברשת תמונה של טארט יפהפה עם שושני ירקות בכל צבעי הקשת והתחשק לי להכין אותו לכבוד החג. קצת כמו הטנא, גם הוא עשיר בגבינות ובירקות. הנה תובנה שלאחר מעשה: קראו לילדים או לכל מי שנמצא לידכם לעזור לכם בגלגול רצועות הירקות לפרחים כי מדובר בעבודה שדורשת זמן וסבלנות.

בינינו, לא משנה מה נכין עם בצק עלים, תמיד מדובר במנה טעימה ומתפצפצת. במקרה הזה, המילוי עשיר בגבינות והירקות מעניקים אקסטרה יופי. רושם היא המילה שהכי מתאימה פה.

טארט גבינות ושושני ירקות

תבנית פאי 20 ס"מ

החומרים

  • 6-8 גזרים בצבעים שונים
  • 2-3 זוקיני
  • 200 גרם בצק עלים
  • 350 גרם ריקוטה
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 ביצים
  • 1 כף עלי טימין
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  1. עם קולפן מקלפים רצועות ארוכות של גזרים וזוקיני. כדי לשמור על הצבע הייחודי של כל ירק, שמרו כל אחד בקערית נפרדת.
  2. הרתיחו מים בסיר קטן והכניסו לתוכו בכל פעם רצועות ירק אחר, לדקה. הוציאו וסננו היטב. מומלץ לעבוד מהבהיר לכהה כדי לא לצבוע את הבהירים בצבע הכהה.
  3. הניחו את בצק העלים על תבנית טארט, כך שתכסה את התחתית ואת השוליים לגמרי.
  4. הניחו על תחתית הבצק נייר אפיה וכסו אותו במשקולת (אני משתמשת בקטניות יבשות שכל מטרתן היא זו).
  5. הכניסו לאפיה עיוורת בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ל-15 דקות. הוציאו את המשקולת עם נייר האפיה ותנו לבצק להתקרר לגמרי.
  6. ערבבו בקערה את הגבינות, השום, הביצים והתבלינים. שפכו את המלית למרכז הטארט ויישרו אותה.
  7. גלגלו רצועות של ירק לשושנים, עבדו בכל פעם עם רצועה אחת, סה"כ 2-3 רצועות כאלו יהפכו לפרח שלם (תלוי בגודל הרצועה).
  8. הניחו את הפרחים שאתם מכינים בתוך המלית, כדאי ממש לנעוץ בתוכה כדי שהיא תשמור על הפרח שלא יתפרק.
  9. הברישו את הפרחים בשמן זית.
  10. הכניסו את הטארט לתנור שחומם ל-180 מעלות ל-50 דקות והגישו.

בתיאבון!

השוונץ:

ומה עושים עם גזעי הירקות שנותרו, לאחר שקילפנו את רוב הירק? קוצצים לקוביות, מתבלים במיץ לימון טרי, שמן זית ומלח ויש לכם סלט מרענן ונהדר!

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, חגים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s