שקשוקה-פאייה וקרוקס כתומים

השף והמסעדן מריו בטאלי ידוע בזכות הידע והמומחיות שלו במטבח האיטלקי. הוא היום קונצרן של ממש ובעלים של כמה מסעדות ברחבי ארה"ב. בין יתר מפעלותיו הוא בעלים-שותף של מתחמי המזון Eataly, בעל תכניות טלויזיה וכלי אוכל בחתימתו. הייתי בשתיים ממסעדותיו והן היו מצוינות – המסעדה האיטלקית Esca והטאפאס-בר La Sirena הנמצאות שתיהן בניו יורק.

לאחרונה הוא פרסם מתכון לפאייה לארוחת בוקר. העזר התלהב מהמנה באופן יוצא מהרגיל אבל בינינו, אני חושבת שזה גם קשור לעובדה שהשף מפורסם בנעלי הקרוקס הכתומות שלו.

הדימיון לשקשוקה גדול מאוד, רק שעם אורז ובשר. נשמע בתחילה קצת מוזר אבל יוצא טעים ברמות. משהו ברוטב הבסיס שמבשלים אותו זמן ממושך גורם לו להיות לא פחות ממושלם.

הנה המתכון של מריו בטאלי, בהתאמות קטנטנות למטבח הביתי שלי. השתמשתי בביצי תרנגולת ולא בביצי אווז… מומלץ מאוד לא לוותר על הצ'וריסו שבמתכון – זה מוסיף המון לטעמים של המנה וכמובן למרקם שלה.

חוץ מזה, מומלץ להשתמש במחבת המתאימה להכנסה לתנור, כדי לשלב בין בישול על הגז לאפיה, אם כי עצלנים יכולים להסתפק בבישול על הגז בלבד וזה יוצא טעים גם כך.

מסוג הארוחות השלמות במחבת שחוץ מחלה לניגוב הרוטב לא באמת צריך עוד משהו.

שקשוקה-פאייה של מריו בטאלי

2 מנות

החומרים

לרוטב

  • 1/2 כוס שמן (תירס, חמניות)
  • 2 בצלים רגילים, קצוצים גס
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 230 גרם עגבניות מרוסקות
  • מים (לפי הצורך)

לשקשוקה-פאייה

  • 1 כף שמן זית
  • 340 גרם נקניקיית צ'וריסו, חתוכה לקוביות (אפשר פשוט להוציא את התוך של הנקניקיה מתוך העטיפה שלה)
  • 1 פלפל צ'ילי, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 1 בצל שאלוט, פרוס
  • רוטב (מתכון למטה)
  • 120 גרם אורז עגול (אני השתמשתי באורז לריזוטו)
  • 2 כפיות פפריקה חריפה
  • 2 כוסות ציר עוף/מים
  • 2 ביצים
  • 1 לימון

אופן ההכנה

לרוטב

  1. מזגו לסיר את השמן והוסיפו את הבצלים כשהוא קר עדיין. בשלו אותם לאט, תוך ערבוב, על אש נמוכה עד להשחמתם. תהליך הקרמליזציה של הבצלים ייקח כשעה ולכן הוסיפו מים לפי הצורך, אם הנוזלים בסיר התאדו לגמרי.
  2. הוסיפו לסיר את השום והעגבניות ובשלו 2 דקות נוספות.
  3. העבירו את תערובת הבצל-עגבניות לבלנדר והפכו אותה למחית חלקה.

לשקשוקה-פאייה

  1. הניחו מחבת עם שמן זית על הגז עם אש נמוכה.
  2. הוסיפו למחבת את הצ'וריסו וטגנו אותה 2 דקות.
  3. הוסיפו את הצ'ילי, הפלפל והבצל ובשלו עוד כ-3-4 דקות, עד שהבצלים זהובים.
  4. הוסיפו את האורז, הרוטב שהכנו והפפריקה וערבבו.
  5. תבלו במלח ומזגו למחבת את ציר העוף או המים. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20 דקות, עד שהנוזלים נספגים באורז.
  6. הוציאו את המחבת מהתנור ושברו לתוכה 2 ביצים. תבלו במלח והחזירו לתנור ל-3-4 דקות נוספות.
  7. לשכבה שחומה ומוצקה יותר בתחתית המחבת ניתן להניח את המחבת על הגז עם אש גבוהה לכדקה (זהירות לא לשרוף).
  8. לסיום, תבלו את השקשוקה-פאייה במיץ מלימון אחד והגישו עם חתיכת פיתה או חלה לניגוב.

בתיאבון!

מודעות פרסומת

2 מחשבות על “שקשוקה-פאייה וקרוקס כתומים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s