בחזרה לסבנטיז

בשנות השבעים הייתי ילדה ובמסיבות כיתה רקדנו דיסקו לצלילי בוני אם ותזמורת אורות החשמל וסלואו צמוד עם האו דיפ איז יור לאב של הבי ג'יז.

ממש באופן רפלקסיבי נזכרתי במוסיקה של שנות השבעים כשטעמתי לראשונה את הרולדה המלוחה והעשירה הזו. "מוקרם" היתה אז מילת קוד למנות שהיו שיא האופנה ורולדות הוגשו בכל חגיגה ביתית. לא דאגו בגלל עודף שמנת, גבינה או חמאה ואיש לא שמע על טבעונות.

הרולדה איננה מראה נפוץ בימינו. להכנתה נדרשים מספר שלבים, כולל אפיה, הקצפה ומילוי וכן כמה וכמה סירים מלוכלכים ומילה מפחידה כמו בשמל. אבל בסוף מתקבלת מנה עדינה וטעימה להפליא, גם אם כזו שהכנתה דורשת את תשומת הלב המלאה שלכם. המתכון פה הוא של רולדה במילוי פטריות (לא מקופסה כפי שבטח השתמשו אז) וגם מילוי של תרד התקבל נהדר.

יצא לי פוסט קולינרי-מוסיקלי, עם הלהיטים הגדולים של הסבנטיז ומנת וינטאג' אמיתית. פתחו את הרמקולים!

רולדה מלוחה במילוי פטריות 

לבצק

  • 150 גרם חמאה
  • 4 כפות קמח
  • 1.5 כוסות חלב
  • 3 ביצים
  • מלח, פלפל שחור

למילוי

  • 350 גרם פטריות, פרוסות
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 20 גרם חמאה
  • 50 גרם קשקבל מגורר
  • מלח, פלפל שחור

לבשמל

  • 50 גרם חמאה
  • 1 כף קמח
  • 1/2 כוס חלב

לאפיה

  • 1/2 כוס שמנת חמוצה
  • 50 גרם קשקבל מגורר

אופן ההכנה

לבצק

  1. ממיסים חמאה סיר על אש בינונית ומוסיפים קמח. מערבבים אהיטב עד שכל הקמח מתאחד עם החמאה.
  2. מוסיפים בהדרגה, בזרם דק, את החלב וממשיכים לבשל ולערבב עם מטרפה את התערובת עד להסמכה. מניחים בצד להתקרר מעט.
  3. מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים לקצף יציב וחזק.
  4. את החלמונים מוסיפים תוך כדי טריפה לתערובת בסיר ואז מוסיפים גם את הקצף בתנועות קיפול עדינות, עד תערובת אחידה ולא ממש מוצקה.
  5.  מעבירים את התערובת לתבנית מצופה נייר אפיה ומורחים אותה לכדי מרובע, שרוחבו בגודל של תבנית אפיה מאורכת.
  6. מכניסים את הבצק לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-20 דקות, עד להזהבה קלה.
  7. מוציאים מהתנור ומיד מגלגלים לגליל, עם נייר האפיה כחוצץ בתוכו. משאירים כך עד להכנת המילוי, שיתקרר מעט.

למילוי

  1. מטגנים בצל בחמאה על אש בינונית עד לשקיפות.
  2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להשחמה, ללא נוזלים. מעבירים לקערה.
  3. מוסיפים קשקבל ומתבלים במלח ובפלפל.

לבשמל

  1.  ממיסים חמאה בסיר קטן ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב.
  2. מוזגים חלב בזרם דק לסיר תוך כדי טריפה ומבשלים עד להסמכה.
  3. מוסיפים את הבשמל לקערה עם הפטריות ומערבבים.

להרכבת הרולדה

  1. פותחים בעדינות את בצק הרולדה עד שהבצק כולו פתוח על גבי נייר האפיה.
  2. מורחים את המילוי על פני כל הבצק ומגלגלים שוב לגליל, כמה שיותר הדוק (ללא נייר האפיה כמובן).
  3. הניחו את הרולדה בתוך תבנית מאורכת עם נייר אפיה.
  4. מרחו את חלקה העליון של הרולדה בשמנת חמוצה ופזרו מעל קשקבל.
  5. הכניסו את הרולדה שוב לתנור לכ-30 דקות, עד שהיא מזהיבה.

בתיאבון!

השוונץ:

אם מתחשק לכם להכין רולדה מתוקה לקינוח, הנה מתכון לרולדת שוקולד במילוי ערמונים, שאפילו כשרה לפסח.

4 מחשבות על “בחזרה לסבנטיז

  1. וואי וואי גרגרנית יקרה, איזו הפנקה הפוסט הזה!!!
    it means to show how deep is your love…
    🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s