פלפלים חריפים זה ממכר

פולניה, פולניה, אבל אוהבת חריף. צ'ילי, סחוג או חזרת; מקסיקני, מרוקאי או תימני; אני אוהבת את העקצוץ הזה בלשון. טוב, לא נעשה תחרות פה מי אוכל יותר חריף אבל טוענים שפלפלים חריפים טובים גם לבריאות, אז מי אני שאתווכח.

כשראיתי בשוק את פלפלי השושקה האדומים והיפים ממש התחשק לי להכין מהם רוטב פלפלים חריף, סוג של אריסה טריה. את האריסה מכינים באופן מסורתי מפלפלי שושקה מיובשים, אבל השושקות הטריות נותנות מרקם רטוב יותר לרוטב.

לגבי הצ'ילי החריף, זו כבר סוגיה בעייתית. אני מצאתי פלפלים אדומים קטנים ואכזריים, אבל פלפלי צ'ילי יכולים להטעות ולא להיות מספיק חריפים ואז לשם מה התכנסנו. אין מנוס כי אם לטעום אותם לפני שאתם מכניסים אותם לרוטב.

אחרי שתכינו את רוטב הפלפלים הזה תמצאו שהוא ממכר ברמות והצבע הזרחני שלו מושך לטבול בו שוב ושוב את הכפית או הלחם. הכמויות של חומרי הגלם הן סוג של המלצה ואפשר לשנות לפי מידת החריפות שאתם אוהבים. מומלץ למזוג מעל שמן ולהחזיק אותו במקרר כדי לשמור את הרוטב לאורך זמן בלי עובש.

רוטב פלפלים חריף

  • 1 פלפל שושקה טרי בינוני
  • 5 פלפלי צ'ילי קטנים
  • שיניים קלופות מ-1/2 ראש שום
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1/2 כפית זרעי כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 1/4 כוס שמן חמניות

אופן ההכנה

  1. הכניסו את כל חוומרי הרוטב למעבד מזון ורסקו למחית חלקה.
  2. שמרו בכלי אטום עם שכבת שמן מעל.

ומה עושים עם הרוטב חוץ מאשר למרוח על פרוסת חלה או להוסיף לשקשוקה? מצאתי שלהוסיף רוטב פלפלים לפסטה, עוף או דגים יוצא טעים ברמות אחרות. אז הוספתי לכם עוד מתכון "על הדרך" של דג עם רוטב פלפלים חריף. שימו לב שהמתכון מבקש צליה עדינה ואיטית של הדג בטמפרטורה נמוכה. אין צורך להוסיף עוד שמן, כי בינינו, יש מספיק ברוטב.

פילה דג ברוטב פלפלים חריף

למנה אחת

  • 200-250 גרם פילה של דג עם העור (ניסיתי לברק וסלמון, שניהם מצויינים)
  • 1 לימון פרוס דק (לימון צלוי בתנור זה כל כך טעים!)
  • 1 שן שום פרוסה דק
  • 2 כפות רוטב פלפלים חריף
  • צרור קטן של כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

  1. בתבנית פזרו פרוסות לימון ושום. מזגו מעל כף של רוטב פלפלים חריף.
  2. הניחו את הדג מעל ומשחו עליו כף נוספת של רוטב הפלפלים.
  3. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות ל-10-15 דקות.
  4. הוציאו את התבנית מהתנור ושפכו מעל הדג את הנוזלים שהצטברו בתחתית. החזירו לתנור לכ-10 דקות נוספות או עד שהדג מבושל אבל לא יבש (תלוי בעובי הנתח).
  5. פזרו מעל כוסברה קצוצה והגישו.

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s