עגבניות מיובשות לא מתביישות

זהו סיפורן של עגבניות השרי הרבות שהיו לי בבית (תוכלו לקרוא בפוסט הקודם על הביקור בחממת העגבניות). בעצם, חשבתי להכין מהן ריבה. זו, אגב, מתנה מעולה לחגים, אשר מעבר להרי החופש הגדול. אלא שהיה להן רצון משלהן והן הפכו לעגבניות מיובשות בצנצנת הריבה. ככה זה, כשהעגבניות לא מתביישות…

לייבש עגבניות הוא בדיוק מה שצריך לעשות כשיש לכם המון עגבניות ואתם לא בטוחים מה לעשות איתן. לא משנה איזו כמות תיקחו, העגבניות מצטמקות מאוד בתהליך היבוש שלהן. מתקבל מעדן, בלי חומרים משמרים ועוד מרכיבים עם אותיות וספרות, שאני לא יודעת מה עומד מאחוריהם (כפי שיש בצנצנות הקנויות). כמה טוב שיש בבית צנצנת כזו, על כל מקרה!

צילום: "הגרגרנית"

 עגבניות שרי מיובשות

החומרים:

  • 700 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • 2 כפות מלח גס
  • 1/4 כוס חומץ בן יין לבן
  • 1 כוס שמן זית
  • 2-3 גבעולים של קורנית (הידוע בשם המאונגלז, טימין)

אופן ההכנה:

  1. סדרו את עגבניות השרי על תבנית עם נייר אפיה, כשהחלק החתוך שלהן פונה כלפי מעלה.
  2. פזרו מעל העגבניות את המלח הגס.
  3. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות לכ-5 שעות. זמן היבוש תלוי בתנור שלכם אבל גם במידת היבוש שאתם אוהבים. תוכלו להחליט להפסיק את התהליך, לאחר מגע ביד או בהתאם למראה שלהן.
  4. העבירו את העגבניות לקערה ושפכו מעל חומץ. תפקידו של החומץ לעזור בשימור העגבניות בהמשך.
  5. לאחר כמה דקות של שהיה בחומץ, מסננים את העגבניות ומעבירים אותן לצנצנת מעוקרת (צנצנת שהושרתה במים רותחים. לא לשכוח גם את המכסה).
  6. מכניסים את גבעולי הקורנית בין העגבניות ושופכים מעל שמן זית, עד סוף הצנצנת.

בתאבון!

צילום: "הגרגרנית"

 השוונץ:

  • יש כאלה שטורחים ומוציאים מהעגבניות את כל המיץ והזרעים לפני ההכנסה לתנור, אלא שאז מתקבלות עגבניות מיובשות עוד יותר. אני אוהבת אותן יותר עסיסיות. לבחירתכם.
  • אני השתמשתי בעגבניות שרי, כי הן בדיוק בגודל המתאים לנגיסה, אבל אפשר לייבש גם עגבניות גדולות יותר. במקרה כזה, יתכן שתזדקקו לזמן יבוש ארוך יותר בתנור.
  • מה עושים עם עגבנות מיובשות? מצוין בתוך הסנדוויץ' ומעולה בסלט פסטה או בקיש. תוכלו גם להכין פסטו עגבניות מיובשות, בתוספת שום, אגוזים, בזיליקום ועוד קצת שמן זית (שלא יחסר).
About these ads
רשומה זו פורסמה בקטגוריה אוכל, עם התגים . אפשר להגיע ישירות לרשומה זו עם קישור ישיר.

תגובה אחת על עגבניות מיובשות לא מתביישות

  1. אפרת הגיב:

    מאד מאד אוהבת!!!
    בתוך כריך עם גבינה צהובה…
    אפרת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s