שבועות בפתח

שבועות הוא חג שאני מאוד אוהבת. אולי בגלל שאני ״מתה״ על עוגות גבינה, פשטידות גבינה, בורקס גבינה ושאר מנות עם גבינה. למעשה, כשחושבים על זה לעומק, זה החג שאת האוכל שלו אני הכי אוהבת… בכל אופן, חג כזה מצדיק שני פוסטים עם מאכלי גבינות, נכון?

אולי בגלל שהוצפתי בכל מדורי האוכל והבלוגים לבישול במתכוני עוגות גבינה וושאר מתוקים, החלטתי לעשות ״דווקא״ ואני מתחילה במתכון מלוח… ברור שבלי סלט אי אפשר לערוך את שולחן החג. והפעם, סלט חסה גבינתי מאוד.

סלט חסה עם צ׳יפס פרמזן ברוטב יוגורט

4 מנות

החומרים:

לרוטב:

  • כ-1/3 כוס (80 מ״ל) יוגורט
  • 1 כף מיונז
  • 1 שן שום כתוש
  • 1/2 1  כפות מיץ לימון
  • 1 אנשובי משומר קצוץ (כן, רק דגיג אחד, כתוספת למליחות)
  • 1 כפית חרדל
  • מלח, פלפל

לסלט:

  • 100 גרם פרמזן מגורר
  • 12 עגבניות שרי
  • 1/2 כף שמן זית
  • 1 כפית שמן בלסמי
  • עלים לסלט: חסה, רוקט, עלי בייבי, נבטים, בזיליקום ושאר עלים שאתם אוהבים ומתחשק לכם, חתוכים לגודל שנעים לכם להכניס לפה
  • 120 גרם גבינת עיזים (בסגנון פרומעז) שהוצאה מהמקרר מבעוד מועד להתרככות
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית טימין מיובש
  • 1 כף שמנת מתוקה (אני יודעת, אתם בטח שואלים את עצמכם אם שווה לפתוח חבילה שלמה בשביל זה. אבל מכיוון שממילא אתם מתכוונים להשתמש בחג הזה באיזו שמנת מתוקה אחת או שתיים, תשמרו בשביל הסלט את המעט הזה)

הוראות הכנה:

  1. ערבבו את כל חומרי הרוטב יחד. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם ושמרו במקרר עד לשימוש.
  2. בקערית ערבבו שום כתוש, אורגנו ושמנת מתוקה. הוסיפו את גבינת העיזים והמשיכו לערבב עד לקבלת מחית גבינתית.
  3. שימו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות תבנית עם עגבניות שרי, שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל וצלו במשך 20 דקות, עד שהן ממש ״מתפוצצות״. הוציאו מהתנור והניחו בצד.
  4. העלו את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות . שימו ״ערימות״ פרמזן, כל אחת מכף אחת גדושה, בתבנית עם נייר אפיה במרווחים של 3 ס״מ זו מזו. השתמשו ב1/3 מהכמות בלבד (כ-100 גרם). אפו בתנור כ-5 דקות, עד לקבלת צ׳יפסים זהובים. קררו בצד.
  5. הניחו בתחתית קערת ההגשה או הצלחת האישית ממחית גבינת העיזים (אפשר למרוח לרוחב הצלחת). שפכו מהרוטב על החסה ושאר העלים. אל תשתמשו בשלב הראשון בכל הרוטב, כי אם רק בחלק קטן. רוטב תמיד אפשר להוסיף ולא ניתן להחסיר. אנחנו רוצים סלט פריך ולא שוחה בבריכה. פזרו את עגבניות השרי הצלויות ואת הצ׳יפסים מפרמזן וכן את שאר גבינת הפרמזן ששמרנו. תוכלו כעת להוסיף עוד מהרוטב, אם נראה לכם שחסר.

בתאבון!

השוונץ:

  • אריה גלבוע ואהוד כוכבי מעבירים קורסים להכנת גבינות. בכל מפגש מכינים גבינה אחרת. שילוב מענג של למידה מעמיקה והתנסות שאין כמוהו! כבוגרת הקורס, אני כבר מצטיידת בחלב מהמשק להכנת גבינות ביתיות לשבועות. ולא מדובר רק בגבינות משק או לבנה מיוגורט, אלא בקממבר, אדם, צפתית, ריקוטה ועוד ועוד. ממליצה!
  • חג השבועות הוא הזמן להתמקד בגבינות הטובות של מחלבות ארצנו, לא לחשוב על אחוזי שומן, כי אם על אחוזי טעם. צאו לטייל בחג הקרוב וקחו איתכם את רשימת המחלבות בארץ. כמה טוב לעצור בהן בדרך ולקנות גבינות ויין לפיקניק שלנו.
מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, חגים, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על שבועות בפתח

  1. אפרת הגיב:

    מיכל יקרה,
    אהבתי מאד את השילוב בין החומרים.
    נראה מאד מבטיח.
    אין ספק שאנסה.
    תודה רבה!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s